Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Átprogramozzák a kínai ATM-eket a digitális jüan miatt

Átprogramozzák a kínai ATM-eket a digitális jüan miatt

Bizonyos kínai bankok már lehetővé teszik azt, hogy ATM-ek segítségével az állampolgárok digitális jüanra váltsák át a készpénzüket.

 

A digitális jüan már nem a jövő, hanem a jelen

A digitális jüanra tett kínai törekvés egy újabb mérföldkőhöz érkezett. A novemberi hírek már arról szóltak, hogy Kínának meglehet 6-12 hónapon belül a CBDC-je, amit a lakosság és az üzleti érdekek is használhatnak majd. Ez egy évek óta tartó fejlesztés eredménye, amire mos úgy tűnik, a szigorú állam áldását adta. Talán a világon az első olyan ország lesz, amely hivatalos CBDC-vel (állami kriptovalutával) fog rendelkezni. Még Kanada van versenyben az első helyért. 

Shenzhen régió kiválasztott fiókjainak ügyfelei, állítólag elkezdték megkapni a lottószerűen kiosztott egyfajta piros borítékokat. Az állam úgy döntött, hogy kioszt 3 millió dollár értékben 100.000 helyi polgárnak a CBDC-ből. A szerencsés állampolgárok a piros borítékban a digitális valutával kapcsolatos részleteket találják. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Felvértezik az ATM-eket digitális jüannal

Az ATM-ek átprogramozás után, a betétbe helyezést és kivonást okostelefon-alkalmazás segítségével lehet majd használni. Valószínűleg nem csak készpénzt lehet majd betenni, hanem a Kínában jól megszokott QR kód segítségével lehet majd utalni is. 

A Kínai Mezőgazdasági Bank egyike az ország nagy négy állami tulajdonú bankjának. A négy bank együttesen ott van a világbankok élvonalában. Ez a bank a digitális jüan innovációs laboratóriumának vezetője. 

Zou Hua, digitális jüan projekt vezetője elmondta, hogy az ATM átprogramozása egy első lépés, hogy a társadalmat a készpénz esetleges digitalizálása felé tereljék.

A Shenzen Daily beszámolója szerint a digitális jüan felgyorsult eseményei a bevezetésre utalnak. Decemberben a Kínai Népi bank volt kormányzója előrevetítette, hogy a digitális pénz idővel fel fogja váltani a fiat valutát, hozzátéve, hogy Kína óvatosabb megközelítést alkalmazott, miután tanúja volt a Facebook Diem (korábban Libra) projektjének globális visszaszorításának. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.66% $66,611.95
Ethereum ETH 1.67% $3,622.18
BNB BNB 0.40% $609.71
Solana SOL 3.73% $150.79
XRP XRP -0.07% $0.4884
Dogecoin DOGE 0.31% $0.137
Cardano ADA 0.59% $0.4158
Litecoin LTC -0.24% $78.92
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!