Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A digitális valuták veszélyeztethetik a dollár vezető szerepét

A digitális valuták veszélyeztethetik a dollár vezető szerepét

A JP Morgan szerint a digitális valuták elterjedésének az Amerikai Egyesült Államok és a dollár lehet a nagy vesztese, ha nem cselekednek időben. 🤑

 

Így látja a digitális valuták elterjedésének hatását a JP Morgan 

Nincs ország, amelynek több veszítenivalója van a digitális valuták hatalmas potenciálja miatt, mint az Egyesült Államoknak - állítják a JPMorgan Chase & Co. elemzői.

Így hangzott az Egyesült Államok legnagyobb bankjának, a JPMorgan Chase-nek az elemzői által készített éles figyelmeztetés.  A jelentést a  Bloomberg News mutatta be május 22-én. A jelentés szerzői - Josh Younger és az amerikai vezető közgazdász, Michael Feroli – a következőképpen fogalmaztak:

Ez az egész elsősorban az amerikai dollár hegemóniája körül forog. A tartalék valuták és csereeszközök globális kibocsátása az árucikkekkel és szolgáltatásokkal történő nemzetközi kereskedésre óriási előnyöket hordoz.

Digitális valuták dollár JP Morgan I Cryptofalka Forrás: DealBook The New York Times

 

A globális dollár rendszer törékenyebb láncszemei

Noha az elemzők nem számítanak arra, hogy a dollár a közeljövőben elveszíti globális tartalék valuta státuszát a digitális valutákkal szemben. De rámutattak a valuta dominanciájában fellelhető néhány gyengébb kapcsolatra a kereskedelmi elszámolást és a SWIFT rendszert illetően is.

A SWIFT különösen kulcsfontosságú eszköz volt az iráni rezsimmel szembeni szankciók bevezetésében, összhangban állva az amerikai adminisztrációval, és az iráni bankok hozzáférhetőségének 2018-ban bekövetkezett felfüggesztésében. Ez feszültséget okozott az európai blokknál, ahol a pénzügyminiszterek megkísérelték - ám végül kudarcot vallottak - kivonni a határokon átnyúló fizetési hálózatot a korlátozások alól. Egyesek szerint a SWIFT felfüggesztése megsértette az Európai Unió törvényeit.

Ha az országok képesek lennének megkerülni a SWIFT-t, jegyzi meg a JPMorgan, az Egyesült Államok kevésbé lenne képes elérni geopolitikai stratégiai céljait, amelyek részben a greenback globális dominanciáján alapulnak.

 

Az USA számára kulcsfontosságú a digitális valutákkal kapcsolatos kezdeményezés

A JP Morgan szerint különösen az Egyesült Államok számára lehetne célszerű a digitális valuták fejlesztése. Ugyanis ezzel tudnák csökkenteni és megelőzni az új technológia az államokra gyakorolt negatív hatását

Egy a digitális dolláron alapuló, határokon átnyúló fizetési megoldás fejlesztése - különösen, ha az úgy van megtervezve, hogy a hazai pénzügyi rendszerre minimális zavaró hatással legyen - nagyon szerény beruházás lenne. Viszont ezzel az Egyesült Államok biztosíthatná a jövőben is a globális gazdaságban gyakorolt vezető befolyását.

businessmen-bitcoin

Judy Shelton hasonló álláspontjáról olvashattunk már korábban, aki Donald Trump amerikai elnök egyik jelöltje az Egyesült Államok Szövetségi Tartalék kormányzótanácsában.

Shelton egy digitális dollár jövőbeli bevezetését szorgalmazta, mely segíthetne „megőrizni a dollár elsőbbségét világszerte”, és amely véleménye szerint egy olyan lehetőség amin az Egyesült Államok „kénytelen lesz elgondolkodni”.

 

Kínában már dübörög a nemzeti digitális valuta fejlesztése

Az USA úgy tűnik lemaradni látszik a digitális valuták fejlesztésében globális szinten. Ugyanis ameddig Amerikában még inkább elméleti szinten van jelen egy digitális dollár ötlete, addig Kínában már javában dübörög a kínai digitális yüan fejlesztése. Az ázsiai ország már túl van a fejlesztés nagy részén és már a tesztelés fázisába lépett. Erről itt ➡️ A Kínai digitális valuta a krízis ellenére már a célvonalban és itt  olvashattok ➡️Dübörög a Kínai blockchain fejlesztés.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.05% $61,112.98
Ethereum ETH 0.78% $3,388.26
BNB BNB 1.26% $573.99
Solana SOL 9.91% $136.53
XRP XRP 1.57% $0.4778
Dogecoin DOGE 4.12% $0.1234
Cardano ADA 4.03% $0.387
Litecoin LTC -0.13% $70.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!