Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Kínai digitális valuta a krízis ellenére már a célvonalban

A Kínai digitális valuta a krízis ellenére már a célvonalban

Pandémia és pénzügyi válság ide vagy oda, Kína az előnyére tudta fordítani a krízist. A célvonalban a kínai digitális valuta, befejezték annak fejlesztését.

 

Célvonalban a kínai digitális valuta

A központi bankok szerte a világon nullára csökkentik a kamatlábakat, és agresszív lépéseket tesznek a koronavírus járvány okozta gazdasági recesszió ellen. Eközben Kína központi bankja felgyorsítja a központi bank által kibocsátott kínai digitális valuta (CBDC) tervét.

A központi bankok által fejlesztett (CBDC) kriptovaluták nagyban különböznek a ma ismert társaiktók és a Bitcointól! Ugyanis ezt egy központi bank fejleszti, ezért nem beszélhetünk decentralizált rendszerről. Ugyanakkor merít a kriptovaluták pozitív tulajdonságaiból, így a hagyományos rendszernél hatékonyabban használhatóak! Ilyen lesz a kínai digitális valuta is.

Blockchain fejlesztés

A Global Times március 24-i jelentése szerint Kína egy lépéssel közelebb került a kínai digitális valuta (CBDC) kiadásához. A Bank of China befejezte a hivatalos digitális valuta alapvető funkcióinak fejlesztését, és már törvényjavaslatot készít, amely elősegíti annak hivatalos kiadását.

A Kína által fejlesztett digitális valuta érdekessége, hogy olyan nagyvállalatok segítik a CBDC kiadását, mint az Alibaba, Tencent, Huawei vagy a China Merchants Bank. A felsorolt vállalatok hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a digitális fizetések és a blokklánc technológia terén is. Ebből is látható, hogy Kína mennyire komolyan veszi a témát, hogy ő legyen az első állam, aki központi bank által kibocsátott kriptovalutát bocsát ki.

 

Kína kihasználja fejlett fizetési szolgáltatásait és meglévő tapasztalatát a mobil fizetésben

Az Alibabának, és a Tencent WeChat fizetési részlegeinek együtt több, mint 1,7 milliárd regisztrált felhasználója van. Ez durván 300 millióval több, mint Kína teljes népessége. Ez mellett pedig fejlett online kereskedelmi infrastruktúrával rendelkeznek. Így ha valakik, akkor nekik biztos van tapasztalatuk abban, hogy milyen lehetne egy jövőbeli kínai digitális valuta (CBDC).

digitalis_yuan

Az Alibaba Alipay részlege például 5 szabadalmat is levédetett már a témában idén. A szabadalmak a digitális valuta több területére is kiterjednek. Például a digitális valuta kibocsátására, a tranzakciók rögzítésre vagy a digitális pénztárcákra.

 

A kínai digitális valuta célja, hogy ezzel megelőzze a nemzetközi pénzügyi szereplőket

Cao szerint azzal, hogy felgyorsítják a nemzeti digitális valuta (CBDC) programját azzal segíteni tudják a krízis megoldását és ezt később előnyként tudják felhasználni. Ugyanis a kriptovalutákat tekintik a legkényelmesebb eszköznek a központi bankok nulla és negatív kamatpolitikájának eléréshez. 

Ha végső esetben Kína fontolóra veszi a kamatlábak csökkentését a negatív tartományba, mint utolsó eszköz, akkor azt a digitális valuták segítségével fogja megtenni.

Ahogyan korábbi cikkeinkben bemutattuk Kína mellett Franciaország és Japán is dolgozik saját nemzeti digitális valutájukon. Viszont az egyértelmű, hogy Kína az, aki legkomolyabban veszi ezt, tavaly még a kínai jegybank korábbi elnöke is nyilatkozott a digitális yüan ötletéről.

Ezzel valószínűleg megvalósul Mark Zuckerberg rémképe, miszerint a kínai digitális valuta be fogja előzni Amerikát és a Libra projektet ha az államok folyamatosan elgáncsolják saját fejlesztésüket.

libra_Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.53% $64,147.42
Ethereum ETH -0.51% $3,071.98
BNB BNB 1.09% $558.67
Solana SOL 3.46% $143.81
XRP XRP -0.69% $0.4978
Dogecoin DOGE -0.64% $0.1515
Cardano ADA 3.35% $0.4715
Litecoin LTC -0.91% $80.92
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!