Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Érdekes kripto jóslatok, amelyek nem váltak be 2023-ban

Érdekes kripto jóslatok, amelyek nem váltak be 2023-ban

A piaci megfigyelők és szakértők értékes betekintést nyújthatnak, de senki predikciói nem 100%-ban helyesek.

Jim Cramer "add el a kriptód" predikciója

A Bitcoin 2023 folyamán egy elég nagy hullámzáson ment keresztül, amit az a tény is bizonyít, hogy csak október és december között a digitális eszköz értéke 26 700 dollárról körülbelül 44 000 dollárra emelkedett, ami 64,7%-os növekedést jelent.

Azonban 2022 vége felé - amikor a Bitcoin mindössze 16 800 dolláron kereskedett - Jim Cramer amerikai televíziós személyiség és a CNBC Mad Money című műsorának házigazdája azt mondta a nézőknek, hogy veszteségektől függetlenül likvidálják az összes kriptovaluta-állományukat, különösen a BTC-t. Azt mondta, hogy "soha nem késő eladni egy szörnyű pozíciót". Mióta azonban kiosztotta ezt a tanácsot, a Bitcoin értéke több mint 150%-kal megugrott.

Az elmúlt néhány évben Cramer ingadozó álláspontja a kriptovalutákkal szemben, és az a tendencia, hogy rosszul időzített tanácsokat ad, a befektetési körökben mulatságosnak bizonyult. Nem maradt észrevétlen, hogy a kritikus pillanatokban rosszul ítéli meg a döntéseket. Például 2022 augusztusában egy kriptovaluta kereskedő arról számolt be, hogy megduplázta a portfólióját azzal, hogy Cramer javaslataival ellentétes pozíciókat vett fel.

2022 októberében egy befektetési alap megpróbálta létrehozni az Inverse Cramer ETF-et, egy olyan tőzsdén kereskedett alapot, amely a Cramer által támogatott eszközökkel ellentétes eszközöket támogat.

Bitboy 2023-as Litecoin jóslata

Május 23-án Ben Armstrong (közismert nevén Bitboy) és csapata a Litecoin jelentős emelkedését várta, ami az érme teljes piaci kapitalizációjának és kínálatának elemzésében gyökerezett. Azt jósolták, hogy a digitális eszköz a következő bikapiac során 500 és 540 dollár közötti árfolyamot fog elérni, utalva arra, hogy annak ellenére, hogy az LTC nem elsődleges befektetési eszköz a legtöbb újonc számára, továbbra is hatalmas vonzerőt jelent a veterán kripto befektetők körében. 

A Litecoin piaci teljesítményének valósága azonban másról árulkodik. Az évet 69,69 dolláron kezdte a deviza, 2023-ban pedig 73 dollár körül fejezte be, annak ellenére, hogy az eszköz július első hetében élte meg csúcspontját, amikor elérte a 113 dollárt.

A Wall Street szakértőinek recessziós predikciói

A Wall Street-i nagybankok és nagymenők kórusa 2023-ban borúlátó előrejelzéseket tett a világgazdaságról.

Júliusban például Joseph LaVorgna, az SMBC Nikko Securities America vezető közgazdásza azt jósolta, hogy 2023 második felét recesszió fogja elborítani - a tavalyi év eleji két egymást követő negyedéves negatív növekedésre és a Federal Reserve folyamatban lévő kamatemelési kampányára hivatkozva. További kockázati tényezőként említette a kisvállalkozások alacsony bizalmi értékeit és a feldolgozóipar zsugorodását.

E baljós előjelek ellenére még mindig nincs komolyabb recesszió a láthatáron, bár a makrogazdasági helyzet összességében továbbra is bizonytalan.

A Bitcoin árát érintő predikciók

Tim Draper amerikai kockázati tőkebefektető és Bitcoin-rajongó 2022 végén azt jósolta, hogy a BTC 2023-ban eléri a 250 000 dollárt, és optimizmusát a nők piaci részvételének lehetséges növekedésének tulajdonította.

Az én feltételezésem az, hogy mivel a nők irányítják a kiskereskedelmi kiadások 80%-át, és jelenleg minden 7. Bitcoin-tárca 1 nő kezében van, a gát hamarosan átszakad - mondta Draper a CNBC-nek.

Draper bullish kijelentésével egy időben a Standard Chartered banki óriáscég a Bitcoin borús jövőjét vetítette előre, azt sugallva, hogy a Bitcoin akár 5000 dollárra is lezuhanhat valamikor 2023 folyamán.

Eric Robertsen, a bank globális kutatási vezetője egy olyan rémálomszerű helyzetet vizionált, amelyben a csökkenő hozamok és a technológiai részvények hozzájárulnak a Bitcoin eladásának lassulásához, de csak azután, hogy jelentős károkat okoznak. További csődökre és a digitális eszközökbe vetett befektetői bizalom összeomlására is számított, mivel több kriptofarm és tőzsde likviditáshiányt szenvedett.

Cramer-ből sosem elég

Cramer, aki már korábban is szerepelt ebben a listában, egy másik csípős megjegyzését a Mad Money február 8-i adásában tette, amikor a mostanra megszűnt Silicon Valley Bankról (SVB) és annak "elképesztő jövőbeli kilátásairól" beszélt.

Az egykori fedezeti alapkezelő hangsúlyozta, hogy a Wall Street aggodalmai a regionális bank betéti bázisával kapcsolatban túlzóak, és az intézménynek a magántőke- és kockázati tőkeajánlatoktól való alacsony függőségére hivatkozott, amiért a részvények súlyosan alulértékeltek.

Pontosan egy hónappal később, március 8-án azonban nyilvánosságra kerültek a Silicon Valley Bank problémái. A bank bejelentette, hogy értékpapírjai nagy részét veszteséggel értékesíti, és hogy mérlegének megerősítése érdekében több mint 2 milliárd dollár értékben kíván új részvényeket kibocsátani. A hír a bank részvényeinek meredek zuhanásához vezetett, és a betétesek körében rohamot váltott ki, hogy kivegyék pénzüket.

A helyzet súlyosbodásával és a bank részvényeinek további árfolyamcsökkenésével az SVB összes termékének kereskedését leállították, és még a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság is beavatkozott.

A 2023-as tőzsdeösszeomlás predikciók

Michael Gayed, a Toroso Investments neves portfóliómenedzsere 2023 folyamán többször is megjegyezte, hogy a részvénypiac egy pénzügyi buborékban forrong, amely az év végére nagymértékben korrigálni fog.

Ez nem valamiféle félelemkeltés vagy click bait. Ez a forgatókönyvek elemzéséről és az összes lehetőség mérlegeléséről szól. Van precedens arra, hogy október vége felé bekövetkezik a tőzsdei összeomlás. Mindez az útvonal szempontjából furcsán következetes. [...] A pokolba is, lehet, hogy inkább november elején történik, hogy tényleg mindenkit kizökkentsen.

Gayed továbbá kijelentette, hogy minden általa figyelembe vett erős pénzügyi mutató egy nagyobb piaci zuhanás mellett szól, és hogy az összeomlás közeli lehetőségének tagadása "több mint naivitás".

Ethereum vs. Bitcoin 2023-ban is aktuális

A The Block 2023 elején kiadott kriptopiaci kilátások sorozatának részeként a kutatási igazgató, Eden Au azt jósolta, hogy a USD Coin megelőzi a Tether-t, és a piaci kapitalizáció alapján a világ legdominánsabb stabilcoinjává válik. Ennek okaként az Európai Unió kriptoeszközök piacaira vonatkozó jogszabályok véglegesítése felé történő elmozdulását említette. December 28-án azonban a USDT piaci kapitalizációja 91,6 milliárd dollár volt, míg a USDC volumene 25 milliárd dollár alatt volt.

Továbbá ugyanebben a jelentésben a The Block vezérigazgatója, Larry Cermak azt jósolta, hogy az Ether év végére felülmúlja a Bitcoin-t. Ez az előrejelzés is célt tévesztett, a BTC éves profitrátája 160%-os, szemben az ETH 99%-ával.

"Az NFT-k fogják uralni a kriptopiacot 2023-ban"

2022 végén Jamie Burke, az Outlier Ventures - a világ egyik legnagyobb Web3-gyorsítója - vezérigazgatója és alapítója azt jósolta, hogy az NFT piac rendkívül erős 2023-ra számíthat, hozzátéve:

A tavalyi év során már kezdtünk jelentős NFT befektetéseket látni a nagy Web2 márkák [Starbucks és Disney] és a Web3 egészén [...] Ez nem mutatja a megállás jelét 2023-ban. A márkák továbbra is özönleni fognak az NFT-khez.

kripto predikciók 2023 | Cryptofalka

A 2023-as valóság azonban más tendenciát mutatott, és az NFT-szektorban jelentős visszaesésnek lehetettünk tanúi. Kezdjük azzal, hogy az NFT-kereskedelemben részt vevő aktív tárcák száma több mint 25%-kal csökkent a második negyedévről a harmadik negyedévre. Ráadásul a havi NFT eladások is folyamatosan csökkentek az év során, és csak néhány projekt, mint például a CryptoPunks és a Bored Ape Yacht Club teljesített viszonylag jól.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.34% $64,468.95
Ethereum ETH -4.04% $3,399.12
BNB BNB -4.78% $578.38
Solana SOL -9.07% $132.05
XRP XRP -7.43% $0.4787
Dogecoin DOGE -10.46% $0.1193
Cardano ADA -10.88% $0.3698
Litecoin LTC -8.25% $71.4
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!