Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A G7 sürgeti a kriptovaluta szabályozást

A G7 sürgeti a kriptovaluta szabályozást

A Terra összeomlása nyomán a kriptopiacon kialakult káosz miatt a miniszterek egyre sürgetőbbnek ítélik meg a kriptovaluták szabályozását.

 

Kriptovaluták szabályozása is téma volt a G7 csúcson

A G7-es országok, a legnagyobb fejlett ipari gazdaságoknak legkiválóbb pénzügyi tisztségviselői felszólították a Pénzügyi Stabilitási Tanácsot, hogy gyorsítsa fel a kriptovaluták szabályozását. Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok tisztviselői a németországi Koenigswinterben találkoztak a hét elején a G7-ek külügyminisztereinek találkozóját követően.
 
Bitcoin szabályozás I Cryptofalka Forrás: unsplash.com
„A kriptoeszközök piacán a közelmúltban tapasztalható zavarok fényében a G7 sürgeti az Pénzügyi Stabilitási Tanácsot, hogy segítse elő a következetes és átfogó szabályozás gyors kidolgozását és végrehajtását.”
Az említett zűrzavar a TerraUSD (UST) stabilcoin esete volt, amely május 8-án kezdődött, és összeomlása végigsöpört az egész kriptopiacon. Várható volt, hogy a G7-ek miniszterei találkozójukon foglalkoznak a problémával. François Villeroy de Galhau, a Bank of France elnöke a párizsi feltörekvő piacok fórumán kedden azt mondta:
„A kripto eszközök megzavarhatják a nemzetközi pénzügyi rendszert, ha nem szabályozzák, felügyelik és nem interoperábilisak a joghatóságok között. Valószínűleg megvitatjuk ezeket a kérdéseket sok más mellett a héten a németországi G7-találkozón.”
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
A Pénzügyi Stabilitási Tanács a Nemzetközi Fizetések Bankjához kapcsolódó tanácsadó testület. Tagjai 24 ország intézményeit és számos nemzetközi szervezetet képviselnek. Nincs végrehajtó hatósága.
 
A Terra algoritmikus stabilcoin összeomlása a világ törvényhozásaira is hatással volt. Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere május 10-én a szenátus bankbizottságában megismételte a stabil érmékkel kapcsolatos „konzisztens szövetségi keretrendszerre” vonatkozó korábbi felhívásait, mondván, a helyzet „egyszerűen azt mutatja, hogy ez egy gyorsan növekvő termék, és hogy vannak kockázatok a pénzügyi stabilitásra és a pénzügyi stabilitásra.”
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.13% $51,628.46
Ethereum ETH 2.51% $3,030.03
BNB BNB 0.38% $382.74
Solana SOL 0.59% $102.65
XRP XRP -0.07% $0.5451
Cardano ADA 0.38% $0.5897
Dogecoin DOGE 1.14% $0.08614
Litecoin LTC 0.40% $69.98
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!