Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egy időre elvesztette a stabilitását a Terra stabilcoin

Egy időre elvesztette a stabilitását a Terra stabilcoin

A Terra stabilcoin (UST), a harmadik legnagyobb stabilcoin 0,65 dollárra esett a hétfői kereskedés alatt, a CoinMarketCap adatai szerint.

 

Mélypontra esett a Terra stabilcoin értéke

A Terra stabilcoin (UST), annak ellenére esett mélypontra, hogy a Terrát támogató Luna Foundation Guard 1,5 milliárd dolláros kölcsönt nyújtott a kriptodeviza megerősítésére. A Coinbase-en a jegyzett ár 0,65 dollárra csökkent.
 
Piaci visszaesés I Cryptofalka Forrás: blazetrends.com
 
A Terra egy blokklánc hálózat saját, dollár alapú stabilcoinnal, az UST-vel. Ellentétben az USDC-vel és a Tether-rel, amelyek mögött látszólag készpénz és banki eszközök állnak, az UST stabilcoint úgy tervezték, hogy 1:1 paritást tartson az amerikai dollárral a Terra natív eszközével, a LUNA-val való algoritmikus kapcsolata révén. A LUNA létrehozásához UST égetésre van szükség, és fordítva, hogy az arbitrázslehetőségek szerint az UST a lehető legközelebb maradjon 1 dollárhoz.
 
Tehát amikor az ár 0,99 dollárra esik, mint a hétvégén, a kereskedők lecsaphatnak, hogy kedvezményesen vásároljanak, majd 1,00 dollárért adják el, és zsebre vágják a különbözetet. A rend elméletileg helyreáll, mivel a szabad piac végez minden munkát. De a Luna Foundation Guard (LFG), amelyet a Terra társ-alkotója, Do Kwon alapított, nem volt olyan biztos abban, hogy működni fog, tekintettel a kriptopiac elmúlt öt napjában bekövetkezett nagyobb összeomlására. A kriptopiac piaci kapitalizációja 1 800 milliárd dollárról 1 400 milliárd dollárra esett vissza.
 

 

Meg kellett támasztani a stabilcoint

A hétvégén az a döntés született hogy alkalmazni kell backstop stratégiát. Május 3-ig az LFG közel 4 milliárd dollár értékű bitcoint, avalanche-ot, UST-t és LUNA-t halmozott fel tartalékai számára, amelyekkel visszafizethet, ha az algoritmus leállna. Mivel a stabil érme árfolyama 0,985 dollárra csökkent a hétvégén, megszavazták, hogy az LFG 750 millió dollárt kölcsönözzön bitcoinban és 750 millió dollárt UST-ben, hogy "proaktívan megvédjék az UST dolláros kötvény és a szélesebb körű Terra gazdaság stabilitását, különösen a volatilitás és a makrofeltételek bizonytalansága mellett."
 
A bitcoin és más kriptovaluták tartaléknak való felhalmozása pontosan erre a pillanatra vonatkozott. De ez a megoldás egyelőre nem hozott változást. Valamivel azelőtt, hogy az UST egyetlen óra leforgása alatt 6%-ot engedett az árából, Do Kwon alapító azt írta a twitteren, hogy több tőke bevonására lesz szükség.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Dominóhatás a kriptopiacon

Mint a legtöbb piacon, most is lehetetlen meghatározni, hogy a Terra problémái milyen mértékben voltak a piaci visszaesés következményei, vagy éppen milyen mértékben segítette a Terra ezt a hanyatlást. Mivel a bitcoin árfolyama már most is megbillent a kockázati eszközök, például a részvények és a kriptopénzek ellen forduló befektetőknek köszönhetően, az LFG – a BTC egyik legnagyobb egyéni tulajdonosa – még jobban ki van szolgáltatva a nyílt piacoknak.
 
Az elmúlt 12 órában több mint 250 millió dolláros felszámoláshoz járult hozzá. Az ár túl alacsonyra esett ahhoz, hogy a tőkeáttételes kereskedők fedezni tudták volna tétjeiket. A veszély tehát nem csak a Terra hosszú távú stabilitása, hanem a kriptoökoszisztéma rövid távú stabilitása is lehet.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.96% $62,120.53
Ethereum ETH 1.62% $3,441.25
BNB BNB 1.00% $409.43
Solana SOL -2.82% $129.4
XRP XRP 6.06% $0.6251
Cardano ADA 10.91% $0.7423
Dogecoin DOGE 17.73% $0.1423
Litecoin LTC 5.36% $90.07
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!