Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Gamernek lenni időpocsékolás? A blokklánc változtathat ezen

Gamernek lenni időpocsékolás? A blokklánc változtathat ezen

A Microsofthoz és Nike-hoz hasonlóan mások is a "non-fungible tokenek" felhasználásán gondolkoznak. Ezzel, egy új szintre emelnék a gamer élményt a blokklánc felhasználásával. 

 

Egy új gamer játék hozná el a mainstream blokklánc felhasználást?

Egy blokklánc alapokra építkező játék nem titkolt célja elérni, hogy a játékosok más motivációkkal kezdjenek bele a gamingbe. Az alkotókat az a forradalmi elgondolás vezérli, hogy a játékiparban is meghonosítsák a a crypto-világban már ismert mainstream technológiákat.

A 'Brave Frontier Heroes' két olyan játékot gyúrt egybe, amelyek korábban már önmagukban is sikeresnek bizonyultak: míg a 'My Crypto Heroes'-t a világ elsőszámú crypto-játékaként tartják számon, addig  az okos telefonra megalkotott rpg-t, a 'Brave Frontier'-t több, mint 38 millióan töltötték már le.

My crypto heroes I Cryptofalka Forrás: https://www.mycryptoheroes.net

A két vállalat közötti együttműködés 2019 nyaráig nyúlik vissza, közös fejlesztésű játékukat pedig ez év januárjában dobták piacra. A kollaboráció eredményeként kamatoztatni tudták a 'Brave Frontier' mögött álló szellemi tulajdont és kreativitást a 'Crypto Heroes'-ban megtestesülő technológiai és know-how háttérrel.

Állításuk szerint a 'Brave Frontier Heroes' több, mint 5000 ETH értékű tranzakciós volument regisztrált - mindennek hátterében az áll, hogy Japánban rengeteg hűséges követőkre tett szert, és világszinten az egyik legnagyobb aktív felhasználóbázissal rendelkezik.

 

A blokklánc a game-changer"

A 'Brave Frontier Heroes' megalkotóinak fő célkitűzése, hogy megváltoztassák a játék mögött húzódó szándékot és motivációt. Mostanáig, amikor megnyitottál egy játékot, egész egyszerűen az élményért tetted - hogy menekülj a mindennapok nyomása alól, vagy szimplán csak lefoglald magad a karantén időszakban.

A játék fejlesztői azzal álltak elő, hogy az NFT-k (non-fungible token) használata olyan lehetőségeket teremtett, amelyeket a játékiparban egészen mostanáig nem használtak ki: módot biztosít arra, hogy pénzt keress vele, és végső soron akár egy kisebb vállalkozást is építhess a rendszerre.

Az NFT tokeneket talán nem "helyettesíthető tokeneknek" lehetne magyarra fordítani. Ezeknek lényege, hogy nem létezik belőlük két teljesen egyforma, mindegyik NFT egyedi.

A játék szíve és lelke tulajdonképpen az NFT-k felhasználásában rejlik. Az utóbbi évtizedekben vitathatatlan népszerűségnek örvendenek a videojátékok, ez pedig magával hozta azt az ösztönös vágyat, hogy egyre jobb eszközök és karakterek birtokosai lehessünk. A játékipar sokáig küzdött, hogy megoldást találjon ezen tárgyak kereskedelmének tisztességes és társadalmilag elfogadott módjára, mely most egy csapásra megoldódni látszik.

Gamer blokklánc I Cryptofalka Forrás: Cointelegraph.com

Ahogy a cég magyarázza, az NFT-k pótolhatatlanok és nincs köztük két egyforma. Bár külsőleg azonosnak tűnhetnek, mindegyik egyedi megkülönböztető tulajdonságokkal rendelkezik. Az iparágban használt közismert analógia a repülőjegyek példája: habár külsőleg egyformának tűnnek, mindegyik más célállomásra, székhelyre, névre szól. A játéktársaságok zömében vonakodtak átvenni a kereskedelmi/tranzakciós adatokat, mert féltek attól, hogy a rendszer kicsúszik az ellenőrzésük alól.

Eiji Takahashi, - a 'Brave Frontier' fejlesztésében közreműködő cég, az Alim vezérigazgatója - úgy vélekedik, hogy az NFT-k áttörést kínálnak azáltal, hogy "lehetővé teszik mindazt, amit a játékipar eddig tiltott".

 

Egy új gamer élmény a blokklánc segítségével

A 'Brave Frontier Heroes'-ban a blokklánc technológiának köszönhetően a játékosok tulajdonosaivá válnak a karaktereiknek, a fegyvereknek, pajzsoknak, tárgyaknak. A játék bármilyen platformon játszható - okos telefonra a Google Play és az App Store áruházakból tölthető le az applikáció.

Az alkalmazás letöltésével automatikusan létrejön egy "pénztárca" (wallet), ahol a játékosok az NFT-ket - a szakszerű terminológia szerint ERC-721 tokeneket - tárolhatják. Egy részletes, lépésről-lépésre kialakított útmutató segíti a használatot azok számára, akik még nem jártasak a kriptovaluták világában, lehetővé téve számukra is az új játékélmény megtapasztalását. Sokak szerint a blokklánc hasznos tulajdonságainak felhasználása egy teljesen új gamer élményt hozhat el a játékosok számára.

A 'Brave Frontier Heroes' hivatalos januári megjelenése óta egy dinamikus ütemterv biztosítja, hogy folyamatosan új funkciókkal bővüljön a játék. Egy igazán érdekes szolgáltatás vált elérhetővé azóta: a játékosok saját illusztrációikat tölthetik fel a karakter megjelenéséhez, ezáltal kifejezésre juttatva egyéniségüket, személyiségüket, művészi hajlamaikat - hasonló funkcióval pedig igen kevés játék büszkélkedhet. Ráadásképp a társaság április 30-án egy új legendás kategóriájú karakter megvásárlását is lehetővé tette.

Kapcsolódó cikkek: Blockchain játék fejlesztésén dolgozik a Microsoft, ami egy 1980-as játékkönyvön alapul. Akkoriban hatalmasat kaszáltak a szóban forgó sztorival, vajon sikerül-e újra megcsinálni?

A Nike cipőóriás szabadalmaztatott egy olyan Ethereum alapú blockchain rendszert, ahol minden egyes cipő egyedi  “nem-helyettesíthető tokent” (NFT) kap. Ezek pedig CryptoKicks néven fognak futni.

Cikk forrása: Cointelegraph.com
Háttérkép forrása: Link

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.83% $69,849.38
Ethereum ETH -1.88% $3,709.01
BNB BNB 0.22% $618.76
Solana SOL -0.76% $179.13
XRP XRP -1.76% $0.5325
Dogecoin DOGE 0.97% $0.1659
Cardano ADA -3.52% $0.4836
Litecoin LTC -2.73% $86.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!