Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elindíthat-e egy szuperciklust a Bitcoin ETF iránti kereslet?

Elindíthat-e egy szuperciklust a Bitcoin ETF iránti kereslet?

A Bitcoin ETF-ek sikere és a befektetők viselkedése ismerős lehet az elemzők számára, de nem mindenki ért egyet abban, hogy a kereslet töretlen marad.

110 milliárd felett a BTC ETF kereskedési volumen

A Bitcoin ETF-ek segítettek abban, hogy a BTC idén soha nem látott magasságokba emelkedjen, de az elemzők eltérően vélekednek arról, hogy ezek a befektetési eszközök hogyan határozhatják meg a Bitcoin jövőbeli útját.

A Bitcoin ETF egy olyan termék, amelyet a hagyományos tőzsdén részvényként kereskedik, és lehetővé teszi a lakossági befektetők számára, hogy a BTC kitettséget szerezzenek anélkül, hogy közvetlenül megvásárolnák és tárolnák az eszközt. Korábban ITT írtunk arról, hogyan tudsz itthon kripto ETF-ekbe fektetni.

A spot Bitcoin ETF-ek, a tőzsdén kereskedett alapok kereskedési volumene márciusban jelentősen megugrott, elérve a 111 milliárd dollárt. Ez közel háromszorosa volt a februárban regisztrált kereskedési volumennek, amit a Grayscale és a BlackRock ETF-jei vezettek.

BTC ETF volume.png

Ennek a márciusi rohamnak köszönhetően a Bitcoin ETF-k összesített kereskedési volumene megközelítette a 200 milliárd dollárt. Mégis, James Check, a Glassnode vezető elemzője szerint ezek nem jelentenek olyan jelentős változást a Bitcoin árfolyamában, mint azt sokan gondolják.

Bitcoin ETF Összesitett Volumen | CRYPTOFALKA.png

"Ezek az ETF-ek nem olyan újak. 2019-ben volt a PlusToken Ponzi-rendszer Kínában, amely - körülbelül 3-4 hónap alatt - a Bitcoinkínálat körülbelül két százalékát elnyelte. Ott van 2021-ben a GBTC, amely négy hónap alatt 650 000 Bitcoint szívott fel."

Tendenciák a Bitcoinbefektetések piacán

Összehasonlításképpen, a kilenc újonnan indított Bitcoin ETF nagyjából 508 000 BTC-t szívott fel, mióta januárban elindult. Ha a Grayscale Bitcoin Trustot (GBTC) is beleszámítjuk, akkor mind a 10 spot Bitcoin ETF több mint 800 000 érmét birtokol.

Például a befektetők nettó realizált nyeresége és vesztesége 2019-ben és 2021-ben is megugrott, ami szerinte annak a jele, hogy a hosszú távú tulajdonosok készpénzre váltják a szunnyadó, olcsón vásárolt érméiket. 

Ugyanez a jelenség az elmúlt hónapokban is megfigyelhető volt, ezúttal a GBTC-ből való masszív kiáramlás formájában, ahol a befektetők évek óta tartják a bitcoint.

"Valójában ezt már sokszor láttuk korábban, különböző fázisokban, kissé eltérő jellemzőkkel..." - érvelt Check.

Soha nem látott mértéket ütött a Bitcoin iránti kereslet

A korábbi ciklusokkal való összehasonlítás azonban attól függ, hogy milyen mércét használunk. Míg a hosszú távú befektetők profitfelvételi mintái ismerősnek tűnnek, a bitcoin legelszántabb HODLerei körében a felhalmozás puszta ereje biztosan nem az.

"Idén eddig soha nem látott mértékű Bitcoin-keresletnövekedést tapasztaltunk. A több mint 1 BTC-t tartó befektetők növekedése szintén rekordmagas szinten van, ami erős befektetői keresletet jelez" - mondta a CryptoQuant kutatási vezetője, Julio Moreno egy interjúban.

BTC ADDRESSES OVER 1 BTC | CRYPTOFALKA.png

Ugyancsak csúcson van a nullát meghaladó egyenlegű bitcoin tárcák száma.

BTC ADDRESSES NON ZERO BALANCE.png

"Mindezek összessége soha nem látott mértékű Bitcoin-keresletre utal, sokkal nagyobbra, mint más időszakokban" - zárta Moreno.

A Glassnode Check korábban a jelenlegi Bitcoin bikapiacot a történelem egyik "legerősebb" piacaként jellemezte, és azt jósolta, hogy a Bitcoin 2025 vége előtt 250 000 dolláron tetőzhet.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.35% $64,532.13
Ethereum ETH 0.39% $3,084.52
BNB BNB 1.04% $558.55
Solana SOL 4.28% $145.65
XRP XRP -0.61% $0.4993
Dogecoin DOGE 1.36% $0.1526
Cardano ADA 2.82% $0.471
Litecoin LTC -0.82% $81.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!