Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
BUIDL: a BlackRock Ethereumra épülő új tokenizált alapja

BUIDL: a BlackRock Ethereumra épülő új tokenizált alapja

"Olyan megoldások kifejlesztésére összpontosítunk a digitális eszközök területén, amelyek segítenek valódi problémákat megoldani ügyfeleink számára" - áll a BlackRock közleményében.

A BlackRock új eszközalapja Ethereum hálózaton

Régóta folynak a találgatások, hogy mi lesz a BlackRock következő lépése a blokklánc iparban. A cég nem is hagyta sokáig kétségek között a piaci elemzőket, ugyanis múlt héten bejelentette: elindítja első tokenizált eszközalapját. A "BUIDL" névre keresztelt alap az Ethereum hálózatra épül, és a vállalat első nyilvános blokkláncra kibocsátott tokenizált alapja.

A BUIDL a "build" szó elferdítése, ugyanúgy, mint a "HODL". A BUIDL mozgalom úgy véli, hogy ahelyett, hogy csak felhalmoznánk a kriptovalutákat vagy kereskednénk, az embereknek proaktívan kellene elkezdeniük hozzájárulni az ökoszisztéma építéséhez, hogy segítsék annak elfogadását és elterjedését.

A BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund tavaly lett bejegyezve a Brit Virgin-szigeteken.

"A BUIDL fontos előnyöket kínál majd a befektetőknek azáltal, hogy lehetővé teszi a blokkláncon történő kibocsátást és kereskedést, bővíti a befektetők hozzáférését a láncon belüli ajánlatokhoz, azonnali és átlátható elszámolást biztosít, és lehetővé teszi a platformok közötti átutalásokat" - áll a BlackRock közleményében.

Az alap kezdeti befektetési minimuma 5 millió dollár. Ez jelentősen magasabb küszöb, mint amit a vállalat korábban közzétett SEC beadványában megjelölt.

Az értékpapírok mentesített kibocsátásáról szóló közlemény nem határozta meg az alap méretét, de a külső befektetőktől elfogadott minimális befektetést 100 000 dollárban jelölte meg. A befektetői kérelmek értéke korábban 1 és 100 millió dollár között mozgott.

BlackRock Ethereum Cryptofalka

Hagyományos pénzügyi termékek blokkláncon

Az Ethereum és a hagyományos piacok közötti hídépítéshez a BlackRock a Bank of New York Mellon globális befektetési szolgáltatót kérte fel. A BNY Mellon lesz az alap eszközeinek letétkezelője és az alap adminisztrátora. A BlackRock a Securitize Markets, LLC-t, a SEC által bejegyzett transzferügynökséget is bevonja.

"Az értékpapírok tokenizálása alapvetően átalakíthatja a tőkepiacokat, és a hagyományos pénzügyi termékek a digitalizáció révén hozzáférhetőbbé válnak" - mondta Carlos Domingo, a Securitize társalapítója és vezérigazgatója a közleményben.

A megállapodás részeként a BlackRock stratégiai befektetést hajtott végre a Securitize-ben, és Joseph Chalom, a BlackRock stratégiai ökoszisztéma-partnerségekért felelős globális vezetője bekerült a Securitize igazgatótanácsába.

Közel a 14 000 dolláros Ethereum árfolyam?

Azok után, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) januárban jóváhagyta a spot Bitcoin ETF-eket, a kriptopiac megfigyelői izgatottan várták egy hasonló befektetési eszköz engedélyezését az Ethereumhoz. Az elemzők szerint egy ilyen fejlemény akár 14 000 dollárra is felpumpálhatná az ETH árát

ether etf Cryptofalka

Azonban nem mindenki ilyen optimista. Eric Balchunas elemző szerint az Ethereum spot ETF eltörpülne a Bitcoin alapú társaihoz képest. Ennek ellenére a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink már jelezte a BUIDL tervét, amikor januárban megkérdezték egy Ethereum spot ETF-ről.

„Értéket látok az Ethereum ETF-ben, és ahogy korábban is mondtam, ezek csak lépcsőfokok a tokenizáció felé.” - mondta Fink akkoriban a CNBC-nek. 

A BlackRock spot Ethereum ETF iránt igény benyújtása jelentősen növelte az ETH árát tavaly novemberben. Az ETF kilátásai azonban kevésbé egyértelműek; a SEC újra elhalasztotta döntését a BlackRock és a Grayscale által benyújtott ETF-k alkalmazására. Bár májusban új határidő közeledik, néhány szakértő szerint az engedélyezés talán nem most fog bekövetkezni.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.47% $63,906.98
Ethereum ETH -5.54% $3,041.55
BNB BNB -5.98% $543.47
Solana SOL -3.87% $135.75
XRP XRP -7.72% $0.4822
Dogecoin DOGE -7.67% $0.1489
Cardano ADA -6.61% $0.448
Litecoin LTC -6.08% $76.89
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!