Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hongkong lehet a kulcs a következő bika piachoz!

Hongkong lehet a kulcs a következő bika piachoz!

Amikor a Bitcoin árfolyama megindul felfelé, egyre másra jelennek meg a következő bika piac kezdetét találgató cikkek. Egy frissen megjelent blogbejegyzés Hongkong és Kína szerepét taglalja a következő ,,bull run” kapcsán. Mutatjuk a részleteket!

 

Hong Kong a kínai kripto régió?

Kína és Hongkong történelmi kapcsolata meglehetősen különleges és fordulatokban gazdag. Az a tény viszont közismert, hogy 150 évnyi brit uralom után 1997 július 1-én került vissza Kínához a terület. A különleges státusza azonban igen fontos lehet a jövőbeni kriptovaluta piacot érintő fejleményekhez kapcsolódóan is. A visszacsatoláskor ugyanis 50 évre rögzítették az ,,egy ország-két rendszer” elvet. Mindez a 1980-as években a Kínai Népköztársaság akkori vezetőjének Teng Hsziao-pingnek volt a gondolata, ami arra utal, hogy Kína csak egy van és az országban egy sajátos szocialista rendszer működik. Létezhetnek ugyanakkor olyan speciális területek az országon belül (Hongkong, Makaó és Tajvan), amelyek megtarthatják speciális, kapitalista jellegű gazdasági és politikai rendszerüket.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Kína viszonya a kriptohoz

A fent bemutatott kettősség jól látható az ország digitális pénzekkel szemben mutatott magatartásán is. Látszólag ugyanis nem volt túl barátságos a kriptovalutákkal szemben. Már 2013-ban felröppent a hír, hogy betiltja a Bitcoin kezelését a bankok számára, majd 2021-ben eljutottunk oda, hogy a Bitcoin bányászatot és valamennyi kripto tranzakciót is tilalom alá vontak.  Ugyanakkor elsők között tesztelték a digitális yüant, ami egy központi bank által felügyelt digitális valuta. Ráadásul a jelek szerint 2022 szeptemberében Kína visszaállította a bányászatot és a Chainalysis globális kriptoelfogadási indexén a top tízbe került az ország. Sokak szerint tehát a kripto üldözés inkább csak látszat. Erre utal írásában Arthur Hayes is, aki a korábbi ügyvezetője a BitMEX nevű cégóriásnak.

Hongkong | Cryptofalka

Hongkong – kínai visszatérés a kriptovilágba

Hayes meglátása szerint Kína nagy visszatérése a kriptovilágba Hongkongon keresztül valósulhat meg. Mindez pedig egy újabb bika piac elindulását jelentheti majd. Hongkongi vezetők a napokban jelentették be, hogy törvényben fogják szabályozni a kriptovalutákat. Látszólag önálló döntés, ám nem mehetett volna végbe a kínai pártvezetés jóváhagyása nélkül. Hayes úgy véli, hogy ezzel próbálja tesztelni a lehetőségeket Kína és egyúttal lehetőséget biztosít a kínai tőkének a globális kriptopiacon való megjelenésre. Mindez, ha tényleg megvalósul komoly lökést adhat a következő bika piacnak. Hongkongon keresztül tehát nem csak a digitális pénzek piaca felé nyithat, de egyúttal megóvhatja a saját pénzügyi rendszerét is. Bár tegyük hozzá a digitális jüan túl van több sikeres próbálkozáson és már élesben is használható.

 

Kazahsztán – Kína árnyékában

A térségben azonban nem Kína az egyetlen, akinek tervei vannak a kriptovalutákkal. A szomszédos Kazahsztánról tavaly nyáron, a Bitcoin bányászatának kínai tilalma apropóján hallhattunk sokat. Ide költöztek ugyanis át nagy számban a bányászattal foglalkozó cégek. Részben az olcsó energia, részben pedig a stabil politikai rendszer miatt. Az idei év elején mintha mindkettő meginogni látszott volna. Egyrészt világossá vált, hogy a teljes bányászkapacitást nem tudja árammal ellátni az ország, az emelkedő üzemanyagárak okán tömegek protestáltak veszélybe sodorva ezzel a politikai stabilitást is. A tüntetéseket végül a bevonuló orosz csapatok támogatásával csillapították le. Elvégre szovjet utódállamról van szó. E kis megingás után mára ismét ott tartunk, hogy a kazah nemzeti bank a Binance láncán tervezi a nemzeti digitális valutájának (CBDC) kibocsátását.

 

Összegzés

Kína világgazdasági szerepe megkérdőjelezhetetlen. A kriptopiacon való részvétele pedig meglehetősen vegyes képet mutat. Az, hogy a következő bika piac eljövetelét Kína fogja-e serkenteni, nem tudhatjuk biztosan. Az, hogy lesz következő bika piac viszont biztosra vehető!

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.58% $57,056.07
Ethereum ETH 2.34% $3,246.21
BNB BNB -1.35% $396.08
Solana SOL -1.62% $108.14
XRP XRP 7.09% $0.5891
Cardano ADA 1.45% $0.6251
Dogecoin DOGE 9.99% $0.09874
Litecoin LTC 2.91% $74.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!