Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így cselekednek a Bitcoin bálnák a blokk felezés közeledtével

Így cselekednek a Bitcoin bálnák a blokk felezés közeledtével

A blockchain nyújtotta transzparens adatok egyértelmű képet adnak a Bitcoin bálnák mozgásáról. De kezdjük ott, hogy mit is jelent a "Bitcoin bálna kifejezés".

 

A legtöbb Bitcoin bálna a felhalmozás elvét követi

A blockchain technológia nyújtotta tulajdonságok lehetővé teszik, hogy transzparens képet kaphassunk a rendszer működéséről. Az természetesen nem nyilvános, hogy melyik tárca kihez tartozik, de maguknak a tárcáknak az állapota nyomon követhető. Na de mi is az a Bitcoin bálna? Alapvetően azokat a felhasználókat szoktuk "bálnának" hívni, akik hatalmas mennyiségű kriptovalutával vagy mondjuk Bitcoinnal rendelkeznek. Ők azok a felhasználók, akik a tokenek nagy részét birtokolják, mégpedig olyan mértékben, hogy azzal akár az árfolyamokat is könnyen befolyásolják.

A legtöbb Bitcoin bálna durván 5 éve nem nyúlt a készleteihez és azóta nem adtak el belőle. Ez macro nézeten egy nagyfokú magabiztosságot tükröz, ugyanis pontosan ők azok, akik a legnagyobbat is bukhatják.

Például az egyik felhasználó durván 68 000 Bitcoinnal rendelkezik, ő aztán igazi Bitcoin bálna. Ez az összes jelenleg durván 523 millió dollárnak felel meg. A tranzakciós adatokból kiolvasható, hogy nagyjából 5 éve nem adott el a felhalmozott készletéből. Az adatok pedig a hasonló "nagy halaknál" is hasonló tendenciát mutatnak.

 

A Bitcoin bálnák viselkedése még nem garancia a stabil Bitcoin árra

Alapvetően mindenképpen pozitívum, hogy a legnagyobb befektetők ilyen határozottan kitartanak a vezető digitális valuta jövőjével kapcsolatban. Azonban attól, hogy ők fixen állnak még előfordulhatnak csökkenő szakaszok és turbulenciák is a Bitcoin árban. Gondoljunk csak bele a 2020 márciusára, amikor is az általános tőzsdei pánikkal párhuzamosan a Bitcoin ára 3600 dollárig esett. Ezt pedig úgy, hogy sok Bitcoin bálna stabilan kitartott a készletei mellett!

Az viszont szépen látható az adatokból, hogy a komolyabb Bitcoin bálnák egy 3000-4000 dolláros Bitcoin ár mellett is szívesen elvannak. Több alkalom is volt az elmúlt években, amikor őket még ezek a szélsőséges esetek sem rendíthették meg. Ha az árfolyamra gyakorolt hatásuk nem is, ez biztosan pozitívum a jövőképpel kapcsolatban.

Bitcoin bálna statisztika I Cryptofalka Forrás: CoinMetrics

 

Mire készülhetnek a Bitcoin bálnák?

2015 óta a kriptovaluta piacot támogató infrastruktúra exponenciálisan fejlődött. Egyre több megbízható letétkezelő nyílik, sokféle határidős tőzsde áll már rendelkezésre. Kialakultak nagyszabású regionális spot tőzsdék, amelyeket stabil banki szolgáltatások is támogatnak. Mind a lakossági, mind az intézményi befektetők pedig aktívan halmozzák fel a Bitcoint az intenzív korrekciók után. A Coinbase által közzétett jelentés megállapította, hogy a márciusi 3750 dollárra történt esés után a lakossági befektetők azonnal felvásároltak a rendelkezésre álló készletet.

A Grayscale 2020-as első negyedéves jelentéseik szintén azt mutatták, hogy az intézményi befektetők körében észrevehetően növekedett a Bitcoin iránti kereslet. A legtöbb Bitcoin bálna pedig az intézményi befektetők soraiból kerül ki. Ahogy pedig egyre több befektető halmozza fel a Bitcoinjait, a forgalomban lévő BTC-kínálat csökken, ez pedig gyengíti a csökkenő trendek hatását is.

Ezenkívül sok Bitcoin bálna és hosszú távú befektető is úgy tekint a vezető kriptovalutára, mint a legjobb eszközre hosszú távra. Ugyanis a maximális készlet rögzített, a körforgásba bekerülő új coinok száma egyre csökken, az elveszett készletek pedig nem állíthatóak már vissza. Ezek mind egy irányba mutatnak, a potenciálisan növekvő igény és az egyértelműen beszűkülő készlet irányába.

A CoinMetrics munkatársa így nyilatkozott:

Az egyik Bitcoin bálna éppen most szerezte meg az "5 éves HODL-er" címet. Ő például legutóbb 2015 áprilisában nyúlt csak hozzá a tartalékaihoz. Ezzel durván 68 000 Bitcoinnal szűkült a körforgásban lévő elérhető készlet.

Rohamosan közeledik a Bitcoin blokk felezés, egyelőre pedig úgy néz ki, hogy a Bitcoin bálnák továbbra is kitartanak a felhalmozott készleteik mellett. Ettől függetlenül persze érezhetünk majd turbulenciákat a Bitcoin árban. De a nagyobb felhasználók optimizmusa mindenképpen pozitív jövő képet festhet.

Kép forrása: Medium.com
Tartalom forrása: Cointelegraph.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.02% $63,627.32
Ethereum ETH -0.64% $3,055.61
BNB BNB 0.97% $556.13
Solana SOL 3.35% $144.5
XRP XRP -0.41% $0.4994
Dogecoin DOGE -0.01% $0.1506
Cardano ADA 2.78% $0.468
Litecoin LTC -0.90% $81.03
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!