Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mégsem tiltják be a kriptovalutákat Indiában

Mégsem tiltják be a kriptovalutákat Indiában

Indiában mégsem lesz kripto-tilalom: a pénzügyminiszter egy ‘kalibrált’ álláspontot javasol, zöld utat kaphatnak a kriptovaluta projektek. 

Nemrég arról számoltunk be, hogy az India kormány nagy eséllyel betiltja az országban a kriptovalutákat. A törekvés nagy felháborodást keltett, néhányan az internet betiltásával tették egyenértékűvé. A döntés nem érintette volna az állami stabilcoin kutatás-fejlesztési részlegét. Minden más kriptovaluta projekt parkolópályára került volna. 

 

Felülvizsgálták az indiai kriptovaluta-szabályozási tervezetet

A titkosítási tilalmi kedv átmenetinek bizonyult. Reggel, a CNBC-nek adott interjút Nirmala Sitharaman indiai pénzügyminiszter, aki arról számolt be, hogy a kriptovaluták általános tilalmáról szóló eddigi szabályozások túlzásnak tekinthetők. 

A közeljövőben enyhébb szabályozásra számít, mint az ipar teljes tiltása:

Sok a tárgyalás a témában, megbeszélések zajlanak a Reserve Bankkal is. A tartalékbank nyilvánvalóan határozatképes lesz arról, hogy mit nevezünk majd hivatalosan is kriptovalutának, és hogyan kell azt szabályozni. De arról is meg akarunk győződni, hogy van-e elegendő infrastruktúra a kripto-világban, a mindennapi használathoz. 

https://twitter.com/blockchainedind/status/1368046733867978756

Tovább még hozzátette, hogy a szabályozás nem lesz olyan szigorú, mint azt korábban emlegették. A hatóságok törekednek az optimális működésre, és nagyon kalibrált álláspontot képviselnek. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Nem lehet a technológiai újításokat akadályozni

A világ gyorsan halad a technológiával. Nem tehetünk úgy, mintha a technológia nem létezne. Csak azt tudjuk tenni, hogy nem zárjuk el magunk a lehetőségektől. Új módszereket vizsgálunk, amelyeken keresztül kísérletezhetnek a digitális világban, a kriptovalutákkal.

A Bitcoin és a kriptovaluták "betiltása" viszonylag lerágott csont amúgy a szegmensben. 2016-2017-ben Kínából szinte havonta röppentek fel hírek, hogy "Kína betiltja a Bitcoint". Ezeknek a híreknek kezdetben még volt ereje és az árfolyamra is hatása, viszont a sokadik bejelentés után elkezdtek rájönni az emberek, hogy nem tud mit betiltani a kínai állam. Nincs egy iroda, egy vezető vagy valamilyen központi szervezet, amelyet le tudna állítani. Amit egy állam csinálni tud az az, hogy a köztes csatornákat torpedózza meg. A hasonló korábbi kínai tiltások is csak annyit értek el, hogy a Kínában használt VPN kapcsolatok az egekbe szöktek és az emberek egy kerülő úttal használták a kriptovalutákat.

Azóta a legtöbb ország rájött, hogy már nem tud mit tenni ez az új iparág ellen és inkább az élére szeretnének már állni, hogy ők is kiszakítsanak egy jókora szeletet a tortából. Lásd kínai digitális jüan fejlesztése.

 

Összegzés

Sitharaman észrevételei kétség kívűl megkönnyebbülést jelentenek a világ második legnépesebb országában a kripto-közösségek számára. Minden fejlesztés és projekt ami kriptovalutával kapcsolatos az folytatódhat tovább Indiában is. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.08% $66,533.18
Ethereum ETH 6.48% $3,255.7
BNB BNB 4.30% $583.61
Solana SOL 6.76% $153.67
XRP XRP 5.23% $0.5178
Dogecoin DOGE 5.47% $0.1651
Cardano ADA 4.42% $0.4915
Litecoin LTC 2.78% $81.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!