Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Japán és Kína teljes gőzzel halad a CBDC kibocsátás felé

Japán és Kína teljes gőzzel halad a CBDC kibocsátás felé

Ázsia legnagyobb gazdaságai továbbléptek a CBDC kísérletekkel, hat kínai bank kínál digitális pénztárcát, Japán pedig új bizottságot hozott létre.

 

Mi is az a CBDC?

A kripto-világban talán az egyik legbiztonságosabb érméknek a stabilcoinok számítanak. Ez annak köszönhető, hogy tulajdonképpen nincs volatilitásuk, legalábbis elenyésző, 1-2 század százalék maximum. A stabilcoinok egyik fajtája a központosított CBDC (central bank digital currency) amelyeket kormányok által felügyelt központi bankok adhatnak ki. A CBDC a nemzetek fiat valutájához kötött digitális fiat valuta. 

Gyorsasága, stabilitása és biztonsága révén a pénzrendszer jövője lehet ez a fejlesztés. Környezeti szempontból sem elhanyagolható, hogy előállításuk nem igényel nagy gyártókapacitásokat, humánerőforrást vagy számítási kapacitást.

A világban néhány ország, Kanada, Kína, Japán, Jamaica is előrehaladott állapotban van a központi bankok által kiadható digitális valuta fejlesztésében. Kissé lemaradva, de többek között az európai unió is tárgyalja a digitális euro helyzetét. Francia és Belga bankok kezdeti fázisú kísérleteket végeznek. 

 

Japán és Kína vezeti az CBDC fejlesztéseket

A két nagyhatalom már kész, kidolgozott stratégiával rendelkezik a CBDC kibocsátás terén. Március 26-án a Bank of Japan (BoJ) bejelentette, hogy létrehozta a Központi Bank digitális pénznemével foglalkozó koordinációs bizottságot, hogy a magánszektorral egyeztessenek a közelgő bevezetésről. 

A bank ezen a bizottságon keresztül megosztja tapasztalatait és a bevezetés részleteit a magánszektorral és a kormánnyal, konzultációkat biztosít, hogy a bevezetés zökkenőmentes legyen. - áll a bank által kiadott nyilatkozatban.

Digitális Yen I Cryptofalka Forrás: https://internationalfinance.com/

A nyilatkozat arra is kitér, hogy 2020 októbere óta az első, bevezetési szakaszban van a fejlesztés. Március 23-án a kínai állami média arról számolt be, hogy hat nagy állami tulajdonú bank kezdte meg a digitális pénztárca szolgáltatások tesztelését. Az ügyfelek jelentkezhetnek a bankok engedélyezési listájára, hogy teszteléssel részt vegyenek a fejlesztésben.

A központi bank eseti elbírálás alapján vizsgálja felül a jelentkezőket. Ha a jelentkező pozitív elbírálásban részesül, akkor egy QR kód beolvasásával töltheti le a kísérleti digitális pénztárcát. A pénztárcák kezdetben napi 1000 jüan (310 USD) fizetést tesznek lehetővé. A digitális pénztárcák opcionálisan összekapcsolhatók a résztvevő intézmények által kibocsátott meglévő bankszámlákkal. 

A résztvevő hat bank a Kínai Mezőgazdasági Bank, a Bank of China, a Bank of Communications, a China Construction Bank, a China Postal Savings Bank of China, valamint a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank. Kína október óta teszteli CBDC-jét Peking, Sencsen, Szucsou és Csengdu nagyvárosi központjaiban is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.85% $67,340.67
Ethereum ETH -7.77% $3,256.03
BNB BNB -5.53% $591.12
Solana SOL -12.35% $152.59
XRP XRP -10.92% $0.5455
Dogecoin DOGE -13.77% $0.1722
Cardano ADA -13.30% $0.5081
Litecoin LTC -12.79% $85.7
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!