A Kínai digitális valuta a krízis ellenére már a célvonalban

Szerző: | Már 25, 2020 | Blokklánc hasznos, Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Pandémia és pénzügyi válság ide vagy oda, Kína az előnyére tudta fordítani a krízist. A célvonalban a kínai digitális valuta, befejezték annak fejlesztését.

 

Célvonalban a kínai digitális valuta

A központi bankok szerte a világon nullára csökkentik a kamatlábakat, és agresszív lépéseket tesznek a koronavírus járvány okozta gazdasági recesszió ellen. Eközben Kína központi bankja felgyorsítja a központi bank által kibocsátott kínai digitális valuta (CBDC) tervét.

A központi bankok által fejlesztett (CBDC) kriptovaluták nagyban különböznek a ma ismert társaiktók és a Bitcointól! Ugyanis ezt egy központi bank fejleszti, ezért nem beszélhetünk decentralizált rendszerről. Ugyanakkor merít a kriptovaluták pozitív tulajdonságaiból, így a hagyományos rendszernél hatékonyabban használhatóak! Ilyen lesz a kínai digitális valuta is.

Blockchain fejlesztés

A Global Times március 24-i jelentése szerint Kína egy lépéssel közelebb került a kínai digitális valuta (CBDC) kiadásához. A Bank of China befejezte a hivatalos digitális valuta alapvető funkcióinak fejlesztését, és már törvényjavaslatot készít, amely elősegíti annak hivatalos kiadását.

A Kína által fejlesztett digitális valuta érdekessége, hogy olyan nagyvállalatok segítik a CBDC kiadását, mint az Alibaba, Tencent, Huawei vagy a China Merchants Bank. A felsorolt vállalatok hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a digitális fizetések és a blokklánc technológia terén is. Ebből is látható, hogy Kína mennyire komolyan veszi a témát, hogy ő legyen az első állam, aki központi bank által kibocsátott kriptovalutát bocsát ki.

 

Kína kihasználja fejlett fizetési szolgáltatásait és meglévő tapasztalatát a mobil fizetésben

Az Alibabának, és a Tencent WeChat fizetési részlegeinek együtt több, mint 1,7 milliárd regisztrált felhasználója van. Ez durván 300 millióval több, mint Kína teljes népessége. Ez mellett pedig fejlett online kereskedelmi infrastruktúrával rendelkeznek. Így ha valakik, akkor nekik biztos van tapasztalatuk abban, hogy milyen lehetne egy jövőbeli kínai digitális valuta (CBDC).

digitalis_yuan

Az Alibaba Alipay részlege például 5 szabadalmat is levédetett már a témában idén. A szabadalmak a digitális valuta több területére is kiterjednek. Például a digitális valuta kibocsátására, a tranzakciók rögzítésre vagy a digitális pénztárcákra.

 

A kínai digitális valuta célja, hogy ezzel megelőzze a nemzetközi pénzügyi szereplőket

Cao szerint azzal, hogy felgyorsítják a nemzeti digitális valuta (CBDC) programját azzal segíteni tudják a krízis megoldását és ezt később előnyként tudják felhasználni. Ugyanis a kriptovalutákat tekintik a legkényelmesebb eszköznek a központi bankok nulla és negatív kamatpolitikájának eléréshez. 

Ha végső esetben Kína fontolóra veszi a kamatlábak csökkentését a negatív tartományba, mint utolsó eszköz, akkor azt a digitális valuták segítségével fogja megtenni.

Ahogyan korábbi cikkeinkben bemutattuk Kína mellett Franciaország és Japán is dolgozik saját nemzeti digitális valutájukon. Viszont az egyértelmű, hogy Kína az, aki legkomolyabban veszi ezt, tavaly még a kínai jegybank korábbi elnöke is nyilatkozott a digitális yüan ötletéről.

Ezzel valószínűleg megvalósul Mark Zuckerberg rémképe, miszerint a kínai digitális valuta be fogja előzni Amerikát és a Libra projektet ha az államok folyamatosan elgáncsolják saját fejlesztésüket.

libra_Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.