Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2022-re érkezik a kínai állami kriptovaluta a digitális jüan

2022-re érkezik a kínai állami kriptovaluta a digitális jüan

Akár már jövőre élesben elindulhat a Kínai állam saját kriptovalutája. A Kínai Központi Bank elnöke szerint, viszont a magáncégek által kibocsátott stabil eszközöket szigorú kriptovaluta szabályozás alá kell vetni. 

 

Kínai kriptovaluta szabályozás pontosítása

Li Bo, a Kínai Népi Bank (PBoC) nemrégiben kinevezett helyettes kormányzója, állítólag a kriptográfia, mint befektetési eszköz előnyeiről beszélt, miközben kiemelte a kriptovaluták szabályozási bizonytalanságát.

A helyettes kormányzó elmondta, hogy a Központi Bank továbbra is látja a szabályozási kockázatokat, hivatkozva a kezdeti érmekínálat és a kriptovaluta-cserék korábbi tiltására. Li azt nyilatkozta, hogy a PBoC "továbbra is fenntartja a jelenlegi intézkedéseket és gyakorlatokat”, de úgy tűnik, hogy elismeri a kriptográfia befektetési potenciálját.

kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka Forrás: https://theblockchainland.com/

Úgy gondoljuk, hogy a Bitcoin és a stabil eszközök titkosított eszközök. A titkosított eszközök alternatív befektetési lehetőségek, nem pedig valuták. Ezért úgy gondoljuk, hogy a kriptográfiai eszközök a jövőben nagy szerepet fognak játszani, akár befektetési eszközként, akár alternatív befektetésként. - mondta Li

A PBoC helyettes kormányzója hozzátette, hogy a magáncégek által kibocsátott stabil állományokhoz szigorúbb szabályokra lehet szükség, mint a Bitcoin (BTC) esetében.

A jövőben, ha bármelyik stabilcoin kibocsátó azt reméli, hogy coinja széles körben használt fizetési eszközzé válik, akkor szigorú felügyeletre és kriptovaluta szabályozás előírásokra kell készülnie, akárcsak a bankoknak és pénzintézeteknek.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Yi Gang, a PBoC kormányzójának egy másik, frissen kinevezett helyettese és a kínai Csungking önkormányzat volt alpolgármestere látszólag erősebb álláspontot képvisel a központi bank számára abban, hogy a kriptovalutát értéktárként ismerje el. Bár pozitívan nyilatkozott a kriptovaluták értékét illetően, azonban ő is azon az állásponton volt mint felettese. Különbséget tesz a „reálgazdaság” és a között, amelyben a digitális pénznemek szerepet játszanak.

 

2022-re érkezik a digitális jüan

Kína központi bankja jelenleg jól halad az első, 2014-ben javasolt digitális jüan projektjének fejlesztésével és kipróbálásával. Jelenlegi fázis szerint, az ország nagyobb városaiban teszteli a digitális valutát. Li elmondta, hogy a PBoC által kiadott digitális jüan "elsősorban a belföldi felhasználásra összpontosít”, mondván, hogy Kína "hosszú távon" fontolóra veheti a határokon átnyúló fizetéseket és tranzakciókat. Állítólag, az ázsiai ország a CBDC használatát már a 2022-es téli olimpiai játékokon tervezi használni. 

Digitális Jüan I Cryptofalka Forrás: https://www.china-briefing.com/

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.79% $67,493.24
Ethereum ETH -7.58% $3,266.72
BNB BNB -5.64% $589.63
Solana SOL -12.19% $153.12
XRP XRP -10.48% $0.5474
Dogecoin DOGE -13.69% $0.1727
Cardano ADA -12.82% $0.509
Litecoin LTC -12.76% $86.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!