Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kína a nagyvárosokban folytatja a digitális jüan tesztelését

Kína a nagyvárosokban folytatja a digitális jüan tesztelését

Kína 3 nagyvárosa élesben is megkezdte a digitális jüan tesztelését, a teszt időszak várhatóan egy évig tart majd. Míg sokan a világon ódzkodnak a digitális valutáktól és náluk csak esetleg ötlet szinten merül fel a kérdés, Kína évek óta nagyon komolyan veszi a témát. Minden bizonnyal Kína lesz az első, aki működő nemzeti digitális valutát fog bevezetni az elkövetkező években.

A jövő társadalma valószínűleg készpénzmentesen fog működni. Erre az útra akkor lépett az emberiség, amikor megalkotta a bankkártyákat és az utalási rendszereket. Ezen rendszerek használata közben, már nem áramlik készpénz. A bankok nem küldik el egymásnak azt a készpénz mennyiséget amelyet a felhasználóik küldenek egymásnak. Úgynevezett bankközi elszámolások következtében egyenlítik ki a mérleget. A készpénzmentes társadalom következő fizetőeszközei a kriptovaluták lesznek. Legyen ez stabilcoin, CDBC vagy egyéb nem értékrögzített kriptovaluta.

 

 

Kína élen jár a nemzeti digitális valuta (CBDC) fejlesztésben

Nemrég számoltunk be arról, hogy Kína és Kanada lehet az első a világon akik valós, működő CBDC-t fejlesztenek ki és kezdenek el használni.

A fejlesztéseket több kínai nagyváros is támogatja, részt vesznek a digitális jüan tesztelésében. Peking, Sanghaj valamint Guandong vezeti a tesztelő nagyvárosok listáját. Hogy sikeresnek mondják a fejlesztett digitális valutát, ahhoz egy évig kell tesztelni megfelelő eredményekkel. Az említett városok polgármesterei egy nyilatkozatban tettek ígéretet arra, hogy városaik új kísérleti programokat kínálnak a digitális pénznemben történő elektronikus fizetéshez (DCEP).

digitális yüan I Cryptofalka Forrás: Coingeek.com

 

A digitális jüan integrációja

Peking, a főváros vezeti a tesztelési fázist. A Global Times szerint Chen Jining, pekingi polgármester lesz a kezdeményezés koordinátora. Jinning nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a város az idén felgyorsítja a fintech és a professzionális pénzügyi szolgáltatások innovatív demonstrációs zónáit. Ezeknek a fejlesztéseknek lesz az egyik válfaja a kínai CBDC, a digitális jüan. 

Ma Xingrui, a dél-kínai Guangdong tartomány kormányzója megígérte, hogy a hatóságok támogatni fogják Sencsen tartomány fejlesztését, hogy az ország digitális valutájának innovatív kísérleti zónájává váljon. Shanghaj polgármestere is hasonlóan nyilatkozott, azt mondta, hogy a város folytatja a pénzügyi nyitást és elősegíti a CBDC használatát városban. 

CBDC I Cryptofalka Forrás: https://blockchain.news/

 

Széleskörű pénzügyi fejlődés

A városok népi kongresszusa nem adott ki részleteket a bevezetéssel kapcsolatban. Guo Weimin, a Bank of China vezető tudósa is javaslatot tett az ország vezetésének, hogy gyorsítsa fel a CBDC bevezetését, tekintettel a jelenlegi világjárvány gazdasági kihívásai miatt. 

Elmondta, hogy a digitális pénznem megkönnyíti a pénzáramlás nyomon követését és a pénzügyi előírások betartását. 

A projekt hivatalos menetrendjét még nem hozták nyilvánosságra. Az ország központi bankja, a Kínai Népi Bank (PBOC), még a 2022-es téli olimpia előtt szeretne pozitív eredményeket elérni, melyre jövő februárban kerülne sor Pekingben. 

 

Dübörög a digitális jüan tesztelése

Már a múlt héten Sencsen három próbát hajtott végre a digitális jüannal. Az első kettő teszt során 30 millió digitális jüant sorsoltak ki két kiválasztott kerületi lakos között. A harmadik kísérlet alkalmával 20 millió jüan kisorsolása történt meg egy helyi vállakozás számára. Az úgymond nyereményjátékot a WeChat Pay és az AliPay mobil fizetési platformjain hirdették népszerűsítették. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összegzés

Ahogy a technológiai fejlődésben Kína élen jár a világban, úgy a pénzügyi szektorral is az élvonalba szeretne tartozni. A digitális jüan sikeres kiutalása az állampolgároknak azt mutatja, hogy a pénzügyi iparág egy hosszú de modern út kezdetén jár. A kínai CBDC nem csak Kínában fogja átalakítani a pénzügyi szektort. Ha ténylegesen és teljességgel bevezetik a digitális jüant, akkor a világ országainak is meg kell teremteni az infrastruktúrát ahhoz, hogy a Kínával folytatott nemzetközi kereskedelem fennakadások nélkül működjön. 

Háttérkép forrása: https://en.gizchina.it

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.18% $65,612.18
Ethereum ETH -3.93% $3,445.37
BNB BNB -1.60% $595.92
Solana SOL -7.73% $136.84
XRP XRP 0.62% $0.4924
Dogecoin DOGE -9.91% $0.1218
Cardano ADA -8.08% $0.3797
Litecoin LTC -5.99% $73.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!