Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kockázati tőke alapok öntik a pénzt a kriptovaluta szektorba

Kockázati tőke alapok öntik a pénzt a kriptovaluta szektorba

Az intézményi befektetők megérkezésétől várja a közvélekedés a kriptovlauták elfogadottságának növekedését. De mi van, ha ezek a bizonyos befektetők már itt is vannak és nem kevés pénzt invesztálnak az iparágba? Nézzünk kicsit a kockázati tőke alapokkal kapcsolatos számok mögé.

Az intézményi befektetők ágazati szerepvállalására kétféle megközelítésből tekinthetünk. Az egyik, amikor konkrét kriptovalutában tartják pénzeik egy részét. Azaz olyan cégek, mint például a Tesla, vagy a minap pletykaként kerengő Apple, pár milliárd dollárét Bitcoint vagy valamilyen altcoint vásárol. Az iparági jelenlét másik típusa, amikor ezek az intézmények magába a technológiába, illetve azzal kapcsolatos startupokba vagy projektekbe fektetnek be.

 

2021: a nagy kriptovaluta befektetések éve

Az idei év első felében a kockázati tőke alapok 17 milliárd dollárnyi pénzt fordítottak ilyen célokra. Ahhoz, hogy érzékelni tudjuk az összeg nagyságát, ez a legnagyobb összeg, amit az elmúlt évtized bármelyik évben eddig befektettek a kriptos cégekbe. Sőt alig több, mint az eddig évek összes befektetései együttvéve. Szakértők szerint mindez azzal is összefügg, hogy akik évekkel ezelőtt megjelentek befektetőként, azok idejekorán megismerték az ágazat működési elvét, vagy akár a páratlan volatilitásban rejlő lehetőségeket és veszélyeket. Így mostanra biztosabb stratégiával jelenhetnek meg újfent a piacon.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Kockázati tőke alapok mindenhol a kripto piacon

Az idei 17 milliárd dollárból 10 milliárdot a Block.one által is támogatott, újonnan induló Bullish tőzsde hozott be. Ez az összeg már önmagában elegendő lett volna a ,,minden idők legnagyobb éves befektetési összege” címhez. A korábbi rekordot a 2018-as év tartja, amikor 7,4 milliárd dollárt invesztáltak a befektetési alapok az iparágba. Ráadásul az idei év fele még hátravan.

A 2021-es év vélhetően kiemelkedik majd a kockázati tőke alapok aktivitását illetően. Alig egy hónapja jelentette be például az Andreessen és Horowitz, hogy 2,2 milliárd dollár értékű kripto alapot hoz létre. De sikerrel járt a forrás gyűjtésben a Solana projekt csapata is, akik 314,15 millió dollár értékben értékesítettek befektetőknek tokeneket. Ez az összeg egyébként a negyedik legnagyobb fundraising az ágazat történetében.

Kockázati tőke alapok | Cryptofalka

Szintén lenyűgöző, az FTX tőzsde kampánya, amelynek során 60 cég részvételével 900 millió dollárt sikerült összeszednie olyan befektetőktől, mint a Coinbase Ventures, VanEck, Sequoia Capital és Paul Tudor Jones család. Ennek eredményeként a platform értéke egy év alatt 1,2 milliárd dollárról 18 milliárd dollárra nőtt.

Elemzők szerint a befektetők között olyan nevek szerepelnek, amelyekre az jellemző, hogy több hónapnyi mérlegelést követően hoznak meg hosszú távú stratégiai döntéseket. Ez azt bizonyítja, hogy egyre inkább tekintenek valós befektetési lehetőségként a kriptos cégekre is a különféle alapok. Simon Kim, a Hashed befektetési alap vezetője szerint a kockázati tőke alapok ugyanúgy gondolkodnak, mint tették azt néhány évtizeddel ezelőtt, amikor az Amazon vagy a Google növekedésnek indult. Most pedig azért öntik milliárd számra a dollárt a kripto szektorba, mert keresik a következő Googlet vagy Facebookot.ű

 

Összefoglalás

Az említett számok és folyamatok jól példázzák a növekvő érdeklődést az iparág iránt. A technológia folyamatos térhódítása mellett természetes, hogy egyre több kockázati tőke kezelő fordítja érdeklődését a kriptopiac iránt. A folyamat eredményeként pedig újabb és újabb alapok fektetnek majd dollár milliárdokat a szektorba, aminek mi csak örülhetünk.

Képek forrása: pixabay.com

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.20% $64,177.36
Ethereum ETH 0.22% $3,071.99
BNB BNB 1.77% $559.16
Solana SOL 5.38% $146.5
XRP XRP 0.45% $0.5028
Dogecoin DOGE 1.42% $0.1521
Cardano ADA 3.70% $0.4708
Litecoin LTC -0.01% $81.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!