Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Kriptopiac is negatívan reagált az orosz-ukrán válság eszkalálódása miatt

A Kriptopiac is negatívan reagált az orosz-ukrán válság eszkalálódása miatt

Az orosz hadsereg hadműveletbe kezdett Ukrajnában, erre válaszul a piacok, köztük a kriptopiac is hatalmas visszaesést szenvedett el. 

 

200 milliárd dollár tőke tűnt el a kriptopiacról

Az teljes kriptopiac piaci kapitalizációja 200 milliárd dollárral zuhant Oroszország ukrajnai inváziója után, ami több mint 12%-os csökkenés az elmúlt 24 órában. A CoinMarketCap adatai szerint az összes kriptovaluta jelenlegi piaci mértéke körülbelül 1,56 billió dollár, ami az elmúlt 24 órában elért 1,77 billió dolláros csúcshoz képest nagyjából 200 milliárd dollárral kevesebb. A kriptopiac legnagyobb, legmegbízhatóbb kriptovalutái közül sok mélyen mínuszban van. 

Kriptopiacok visszaesése | Cryptofalka Forrás: forbes.com

A cikk írásakor a Bitcoinnal (BTC) 35 300 dolláron kereskednek, ami több mint 18%-os csökkenés az elmúlt héthez képest, és 9%-os csökkenés az elmúlt 24 órában. A piaci kapitalizáció szerinti második legnagyobb kriptovaluta, az Ethereum (ETH) több mint 12%-ot esett a nap folyamán, és 22%-ot az elmúlt héten, jelenleg az ára 2350 dollár körül mozog. A Solana, a Cardano és az XRP szintén kétszámjegyű zuhanást szenvedett el az elmúlt 24 órában, 10%, 17% és 13%-os visszaesést.

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója, aki élete első hat évét az oroszországi Kolomnában élte, saját anyanyelvén szólalt meg a Twitteren:
„Nagyon felzaklatott Putyin azon döntése, hogy lemond az Ukrajnával fennálló vita békés megoldásának lehetőségéről, és inkább háborúba indul. Ez bűncselekmény az ukrán és az orosz nép ellen. Mindenkinek biztonságot szeretnék kívánni, bár tudom, hogy nem lesz biztonság. Dicsőség Ukrajnának." Később hozzátette angolul: „Emlékeztető: az Ethereum semleges, de én nem.”

 

A globális piac is megrendült a háború láttán

A volatilitás a többi jelentős globális pénzügyi indexen, az S&P 500-on (GSPC) és a Dow Jones Industrial Average-en (DJI) is végigment az elmúlt órákban. Az orosz részvények ára több mint 250 milliárd dollárral estek vissza, az ország gazdasága kezd reagálni a nemzetközi gazdasági szankciókra.
 
Kriptopiacok visszaesése | Cryptofalka Forrás: cryptopotato.com
 
A Bank of Russia közleménye szerint a jegybank úgy döntött, hogy az orosz gazdaság stabilizálása érdekében beavatkozik a devizapiacon, miután a rubel 2016 óta nem látott mélypontra süllyedt. A Bank of Russia szélesebb körű akcióinak részeként 1 billió rubelt (11,5 milliárd dollárt) biztosít az ország bankjainak a likviditás biztosítása érdekében. Bloomberg szerint a MOEX Russia Index – az orosz részvénypiac főleg rubelben denominált benchmarkja – szintén mintegy 50%-ot esett tavaly októberi rekordmagasságához képest.
 
A monetáris piacokról kimenekített tőke az energia szektorba és egy része a befektetési arany irányába áramlott. Az arany unciánkénti ára ma reggel elérte az 1942 dollárt. Ez közel 2%-os növekedést jelent az előző naphoz képest, ami 2020 vége óta nem látott csúcs. Az olaj hordónkénti ára meghaladta a 99.5 dollárt, ami 8%-kos emelkedést jelent az előző naphoz képest.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.62% $70,058.67
Ethereum ETH -0.89% $3,726
BNB BNB 0.16% $620.52
Solana SOL -1.12% $180.42
XRP XRP -1.52% $0.5341
Dogecoin DOGE 1.48% $0.1673
Cardano ADA -3.28% $0.4859
Litecoin LTC -2.44% $86.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!