Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluták szabályozása van napirenden Brazíliában

Kriptovaluták szabályozása van napirenden Brazíliában

A brazil szenátus Gazdasági Bizottsága (CAE) jóváhagyott egy törvényjavaslatot a Bitcoin és más kriptovaluták szabályozásáról.

 

Kriptovaluták szabályozása Brazíliában

A CAE által jóváhagyott törvényjavaslat, amely a Bitcoin és egyéb kriptovaluta szabályozási tervezete még a 2019-ben íródott Flavio Arns szenátor által. A törvényjavaslat kidolgozásában részt vett a Központi Bank, az Értékpapír-tőzsdei Bizottság (CVM) és a Szövetségi Adóhatóság (RFB) is. Ez lehet az első lépés, amely megpróbálja megteremteni a bitcoin pénzügyi tranzakciókban és befektetési eszközként való mindennapi használatának alapszabályait.
 
Brazilia kriptovaluták | Cryptofalka Forrás: coinwire.com
 
A törvényjavaslat adókedvezményeket is tartalmaz a Bitcoin bányászati szektor számára. A Bitcoin és kriptovaluta feldolgozásához, bányászatához vagy megőrzéséhez hardvert és szoftvert beszerző gazdasági társaságok mentesülnének az importadók, valamint egyes, a helyi értékesítést befolyásoló tranzakciós adók alól. Az adókedvezményekre azonban csak azok a vállalkozások lennének jogosultak, amelyek tevékenységeikhez kizárólag megújuló energiaforrásokat használnak és szén-dioxid semlegesek.

 

Az új törvényjavaslat elősegíti az iparág megszilárdulását Brazíliában

A kriptovaluták szabályozása és a technológia monetáris politikába integrálása elősegíti a blokklánc technológiával foglalkozó cégek letelepedését az országban. A törvényjavaslat szabályozni kívánja a Bitcoin szolgáltatók letelepedését és működését, olyan entitásként definiálva őket, amelyek harmadik fél nevében kriptovaluta kereskedelmet, átutalást, őrzést, adminisztrációt vagy értékesítést végeznek. A kriptovaluta szolgáltatók csak a szövetségi kormány engedélyével működhetnek az országban.
 
Brazil Bitcoin ETF | Cryptofalka Forrás: criptointercambio.com
 
Iraja Abreu szenátor a Bloombergnek elmondta, hogy várakozásai szerint a Központi Bank lesz a felelős a kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások szabályozásáért és ellenőrzéséért Brazíliában, bár a törvényjavaslat szerint a kormány fogja kijelölni, hogy melyik intézmény vállalja ezt a felelősséget.
 
A szenátor nyilatkozatában kijelentette, hogy a CVM-nek csak olyan eseteket kellene kezelnie, amikor a digitális eszközöket tőkeemelésre használják fel a pénzügyi piacokon. A törvényjavaslat a közelmúltban benyújtott kérelem alapján várhatóan a szenátus elé kerül. A javaslatot ezután szavazásra bocsátják a Házban, ami az utolsó lépés, mielőtt Jair Bolsonaro elnök fontolóra vehetné a törvény aláírását.
 
Nemrégiben Oroszország döntött a kriptovaluták szabályozása mellett, ugyanis a teljes tiltás gazdasági károkat és a tech-blokklánc szektor hanyatlását eredményezné.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.35% $64,912.46
Ethereum ETH 3.66% $3,160.03
BNB BNB 2.97% $571.4
Solana SOL 5.81% $150.25
XRP XRP 5.49% $0.5294
Dogecoin DOGE 6.34% $0.1628
Cardano ADA 8.14% $0.506
Litecoin LTC 5.44% $85.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!