Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Oroszország a kriptovaluták szabályozásáról döntött

Oroszország a kriptovaluták szabályozásáról döntött

Az orosz kormány megállapodott a Bitcoin és más kriptovaluták szabályozásáról. Minden 8 000 dollárt meghaladó tranzakciót be kell jelenteni.

 

Legális és törvényes a Bitcoin Oroszországban

Az orosz kormány és az orosz központi bank egy olyan törvénytervezetben állapodott meg, amely a kriptot a „valuták analógjaként” interpretálja. Kijelentették, hogy a kriptovaluták csak akkor működhetnek a legális pénzügyi iparban, ha bankrendszeren vagy engedéllyel rendelkező közvetítőn keresztül kezelik őket.
 
Kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka Forrás: cryptowisser.com
 
Alig néhány héttel azután, hogy felreppent a hír a kriptovaluták betiltásáról most megjelent az orosz kriptovaluta szabályozás tervezete. A Kommersant arról számolt be, hogy a Bitcoin (BTC) tranzakciók és a kriptovaluta birtoklás nem tilos az Orosz Föderációban; ezeket azonban csak az engedélyezett „digitális valutaváltás-szervezőn” (bankon) vagy egy peer-to-peer pénzváltón keresztül kell lebonyolítani.
 
A jelentés azt is felfedi, hogy a 600 000 rubelt (nagyjából 8 000 dollárt) meghaladó kriptovaluta tranzakciókat be kell jelenteni, ennek elmaradása bűncselekménynek minősül. Akik pedig illegálisan fogadnak el kriptovalutát fizetésként, pénzbüntetésre számíthatnak. Bár még mindig nem világos, hogy ez a döntés mit jelent majd az oroszországi vállalkozások és polgárok számára, úgy tűnik, hogy az ország vezetői lassan megenyhülnek a Bitcoinnal és más digitális valutákkal kapcsolatban.
 

Spekulációk előzték meg az orosz szabályozást

Januárban a Bank of Russia országos kripto tilalmat javasolt az iparág spekulatív jellege miatt. A bank azt is kijelentette a digitális eszközök betiltására irányuló javaslat részeként, hogy a pénzügyi vállalatok semmilyen módon nem támogathatják a kriptovaluta tranzakciókat.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
A javaslat azonban ellenkezést váltott ki nem csak az iparág szereplőitől, de még az orosz pénzügyminisztérium részéről is. Néhány nappal ezután Ivan Csebeskov, a minisztérium egyik tisztviselője azt nyilatkozta, hogy a kormánynak inkább szabályoznia kellene a kriptot, semmint teljesen betiltani. Arra is figyelmeztetett, hogy a teljes tilalom Oroszország lemaradását eredményezheti a technológia ezen területén.
 
 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.09% $65,729.89
Ethereum ETH -3.82% $3,453.21
BNB BNB -1.39% $597.22
Solana SOL -7.52% $137.47
XRP XRP 0.87% $0.4941
Dogecoin DOGE -9.60% $0.1225
Cardano ADA -7.83% $0.3805
Litecoin LTC -5.85% $73.56
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!