Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Legnagyobb Ausztrál bank: Kár lenne kihagyni a kriptovalutákat

Legnagyobb Ausztrál bank: Kár lenne kihagyni a kriptovalutákat

Az Ausztrál Commonwealth Bank nagyobb veszélyt lát a kriptovaluta-piac elkerülésében és a kimaradásban, mint az abban való részvételében.

 

Aki elkerüli a kriptovaluta-piacot az többet kockáztat, mint aki benne van

Matt Comyn, a Commonwealth Bank of Australia (CBA) vezérigazgatója azt mondta, hogy a bankot jobban aggasztják a kriptovaluta-piac kihagyás kockázatai, mint azok, amelyek annak bevezetésével kapcsolatosak.

CBA bank I Cryptofalka Forrás: https://www.bloomberg.com/

A CBA lesz az első ausztráliai „négy nagy” bank közül, amely kriptoalapú szolgáltatásokat kínál, miután a vállalat november 3-án bejelentette, hogy 10 digitális eszköz kereskedését támogatja közvetlenül banki alkalmazásán keresztül. Pénteken a Bloomberg TV-nek nyilatkozva Comynt megkérdezték a CBA kriptoszektorral kapcsolatos álláspontjáról, és a vezérigazgató megjegyezte:

„Kockázatot látunk a részvételben, de nagyobb kockázatot látunk abban, ha nem veszünk részt. Fontos elmondanunk, hogy magáról az eszközárakról nincs véleményünk, nagyon ingadozó és spekulatív eszközöknek tekintjük, de azt sem gondoljuk, hogy a szektor és a technológia egyhamar megszűnik.”
Comyn azt is javasolta, hogy a CBA kriptovaluták integrálásnak sokkal több lesz a következménye, kiemelte, hogy a bank számos felhasználási esetet lát a blokklánc-technológiában, valamint a fogyasztók erős keresletét.
 
„Versenyképes ajánlatot akarunk nyújtani az ügyfeleknek, megfelelő tájékoztatással a kockázatokról. Képességet szeretnénk építeni a DLT és a blokklánc technológiában és azok körül” – nyilatkozta Comyn
 

Az Ausztrál hatóságoknak nincs ráhatása a kriptovaluta szektorra

Míg a CBA elhivatottnak tűnik a kripto- és a blokklánc technológiával kapcsolatban, az Australian Securities and Investments Commission (ASIC) óvatosságra intette a befektetőket, megjegyzi, hogy nem tudja felügyelni a szektort. Joe Longo, az ASIC elnöke az Ausztrál Pénzügyi Szemle csúcstalálkozóján felszólalva azt mondta, hogy a pénzügyi hatóságok nem tudják szabályozni a kriptot, mivel az eszközosztály jelenleg nem tartozik a „pénzügyi termékek” hatálya alá Ausztráliában:
 
kriptovaluta-ipar I Cryptofalka Forrás: https://www.marketwatch.com/
„A kriptográfia iránti rohanás keresletvezérelt jellege egyedi kihívásokat vet fel. Jelenleg sok kriptoeszköz valószínűleg nem pénzügyi termék, ami megnehezíti a pénzügyi tanácsadók számára a tanácsadást. Az ASIC már adott némi útmutatást a kripto-eszközökhöz kapcsolódó, tőzsdén kereskedett alapokról – ezek legalábbis pénzügyi termékek, és engedélyezett tőzsdén kereskednek, szóval ott lesz némi védelem –, de nagyrészt, legalábbis egyelőre, a befektetők magukra vannak utalva” -hangzott el a találkozón
Longo személyes véleménye szerint arra buzdította a helyi befektetőket, hogy nagy körültekintéssel fektessék pénzüket kriptovalutákba, és megjegyezte, hogy a „ne tedd az összes tojást egy kosárba” elv jut eszébe. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy az ausztrál szenátus által a múlt hónapban előterjesztett kriptovalutákkal kapcsolatos javaslatok megfelelő lépések voltak.
„Bármi is lesz politikai szempontból, Bragg szenátor bizottságának igaza volt, amikor rávilágított arra a tényre, hogy a kriptovaluta-ipar itt és most a küszöbünkön vannak, és rendkívüli fogyasztói és befektetői kereslet vezérli” – mondta.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.06% $61,178.07
Ethereum ETH -1.46% $2,995.2
BNB BNB -0.60% $529.15
Solana SOL -0.04% $131.84
XRP XRP -0.76% $0.4907
Dogecoin DOGE -2.59% $0.1489
Cardano ADA -1.94% $0.442
Litecoin LTC 0.30% $78.97
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!