Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mire képes csúcspont közelében a Chainlink?

Mire képes csúcspont közelében a Chainlink?

Szép áremelkedéseket tudhat maga mögött, és valósággal berobbant a crypto köztudatba a Chainlink névre hallgató projekt. Múlt heti cikkünkben már foglalkoztunk a Chainlink fundamentális oldalával, most  a technikai elemzés módszereivel vetünk egy pillantást a grafikonjára. 

 

Új ATH-t produkálhat a Chainlink

Napi ábrán fogjuk vizsgálni az eseményeket, BTC párral szemben. Érdekes ellenálláson az árfolyam. A korábbi ATH (all time high) szinteket támadjuk, így izgalmas hét elé nézhetünk. A célunk megvizsgálni, mit kell felmutatni az árfolyamnak ahhoz, hogy új csúcsban reménykedhessünk.

0,00036-on a kulcs ellenállás. Ez az ellenállás nagyjából lefedi a korábbi all time high-k, árfolyam csúcsok zónáját. 3 alkalommal támadtuk már az ellenállást, kisebb-nagyobb kitörésekkel az rezisztencia fölé, de eddig mindig elutasítás érte az ármozgást ezen a szinten. Most negyedjére próbálkozunk erőt gyűjteni, hogy új magasságokba küldjük az árfolyamot. 

 

Chainlink - BTC 1d Chainlink - BTC 1d

 

Bizonytalan terep az ATH. A technikai elemzés a múltbéli tapasztalatokon alapszik, azonban az árfolyam csúcsok olyan helyre repítik az árakat, ahol korábban még nem jártunk. Így nem tudunk múltbéli eseményekre támaszkodni, tehát következtetni arra, hogy milyen szinteken érhet véget az új csúcspontokkal járó növekedés. Általában kerek számokra lehet gondolni következő ellenállásként, de összességében bizonytalan, hogy mikor jön el az a pont, amikor a többség elkezd eladni. 

 

Mi kell a vásárlóerő visszaigazolásához?

Nézzük tehát, mit kéne produkálni a Chainlink árfolyamnak ahhoz, hogy az új csúcspont kialakítására játszhassunk. Két fontos határra figyelek a grafikonon. Az egyik a 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) jelentette támasz, a másik a bika zászló ellenállása. 

A 10 EMA a rövid távú vásárlóerő jelenlétét fejezi ki a piacon. Ameddig az árfolyam, erről felfelé pattanva tud növekedni, addig erősnek mondható a vásárlói nyomás a piacon. A bika zászló rövid távon érvényesülő trendfolytató alakzat. A trendfolytató jellege abban az esetben érvényesül, ha sikerül kitörni az ellenállása alól. A kettő alkalmazása együtt a technikai elemzés során, népszerűnek mondható. 

Chainlink Chainlink

 

A következő 1-2 napban meg is történhet a várt kitörés. Ameddig tartani tudja a napi árfolyam zárás a 10 EMA-s támaszt, addig eredményesen támadhatjuk a bika zászló ellenállását. Az alól kitörve pedig új ATH felé vehetjük az irányt. Lényegében bullish gyertya alakzat pattanásra várok a 10 EMA-ról a vásárlóerő visszaigazolásához. A gyertya alakzat zárását pedig a zászló ellenállása fölött keresem, így teremtve long lehetőséget.

 

Összefoglalva

Nehéz időszaka van az altoknak. A legtöbbjük 2018 tele óta lefelé szárnyal. Kivételt képez ez alól a Chainlink, ami ezzel bizonyította az erősségét egy elég széttépázott piacon. Többször is új csúcspontok kialakításán dolgoztunk egy nehéz évben, ami miatt kedvezőnek gondolom a hangulatot Linkkel szemben, így bármennyire is bizonytalan terep az új ATH lehetősége, keresni fogom a long pozíciók lehetőségét, megadva az esélyt a kitörésre. 

 

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.13% $65,735.58
Ethereum ETH -3.67% $3,458.51
BNB BNB -1.53% $597.14
Solana SOL -7.78% $137.31
XRP XRP 0.19% $0.4947
Dogecoin DOGE -9.65% $0.1224
Cardano ADA -7.82% $0.3809
Litecoin LTC -6.05% $73.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!