Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin inflációs rátája már az aranyat is veri

A Bitcoin inflációs rátája már az aranyat is veri

A Bitcoin kínálati inflációja a felezés hatására ismét drasztikusan csökkent, amely jelentős hatással lehet az árakra és a piaci dinamikára.

Drasztikusan csökkent a bitcoin kínálati inflációja

A Bitcoin legutóbbi felezésének hatására jelentősen csökkent az érme kínálati inflációja. Korábban minden tíz percben 6,25 új Bitcoin keletkezett, ám a felezési esemény után ez a szám 3,125-re csökkent.

Ez a drasztikus csökkenés az éves Bitcoin kínálati inflációját 0,85%-ra mérsékelte, ami alacsonyabb, mint az arany 2,3%-os inflációs aránya.

A felezés hatására a Bitcoin kínálati inflációja jelentősen lelassul, ami hosszú távon az árak fellendülését is eredményezheti, ha a kereslet nem csökken. Az alacsonyabb kínálati inflációval a Bitcoin még vonzóbb lehet a befektetők számára, akik hosszú távú értékmegőrzést biztosító eszközt és befektetést keresnek.

Emellett a felezési események által generált érdeklődés és a kínálati infláció csökkenése hozzájárulhat az árfolyamok hosszú távú stabilitásához és növekedéséhez.

„A kibocsátás töredéke a láncon belüli transzferek mennyiségének, a spot volumennek és a származékos ügyletek mennyiségének, amelyet ma látunk, és jelenleg az adott napon mozgatott és forgalmazott összes tőke kevesebb mint 0,1%-ának felel meg” – írta a Glassnode.

Okoz-e valóban értéknövekedést a felezés?

Bár a felezési események jelentős mérföldkövek a Bitcoin hálózatának, az árfolyammozgások és a kínálati infláció közötti kapcsolat sokszor bonyolult lehet.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a felezés előtt és után gyakran megfigyelhetők árfolyam-emelkedések. A befektetők és piaci szereplők általában pozitívan reagálnak a kínálati infláció csökkenésére, mivel az esemény növeli a Bitcoin értékmegőrzési tulajdonságait és értéknövekedési potenciálját.

Ha azonban a felezések közötti árnövekedést mérjük, az eszköz ára mindössze 569%-kal emelkedett a negyedik fázisban, szemben a harmadik fázis 1336%-ával.

Ez a Glassnode szerint a BTC-befektetések megtérülésének csökkenését mutatja a felezések között, ami: 

„természetes eredménye a növekvő piac méretének és az annak mozgatásához szükséges tőkeáramlás mértékének”.

A Glassnode vezető elemzője, James Check „narratív játéknak” nevezte a felezést, amely „igazán nem számít”.

A bitcoinfelezés várható következményei

Ugyanakkor fontos megérteni, hogy az árfolyammozgásokat számos más tényező is befolyásolja, mint például a kereslet és kínálat egyensúlya, a befektetői hangulat, a makrogazdasági hírek és az intézményi befektetők aktivitása. Ezért a kínálati infláció csökkenése önmagában nem feltétlenül jelent azonnali árfolyam-emelkedést, hanem hosszabb távú hatásokkal járhat a piacra.

A kínálati infláció csökkenése hatással lehet a bányászokra és a bányászati iparágra. A bányászok bevételének csökkenése arra kényszerítheti őket, hogy hatékonyabb megoldásokat vagy alternatív bevételi forrásokat keressenek. Ez hosszabb távon befolyásolhatja a Bitcoinhálózat biztonságát és decentralizációját.

Annak ellenére, hogy a felére csökkentették a bányászok bevételeit, a Bitcoin hálózati hash-aránya minden idők csúcsán vagy annak közelében volt, minden felezési eseményre, beleértve a legutóbbi eseményt is.

A láncon belüli adatok most azt mutatják, hogy a bányászok bevételei valóban megugrottak, köszönhetően az újonnan bevezetett „Runes” Bitcoin token protokollnak, amely megnövelte a hálózati tranzakciós díjakat .

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.75% $66,658.11
Ethereum ETH 1.95% $3,628.64
BNB BNB 0.97% $611.65
Solana SOL 4.04% $150.87
XRP XRP -0.05% $0.4896
Dogecoin DOGE 0.97% $0.1376
Cardano ADA 0.99% $0.4175
Litecoin LTC 0.08% $79.09
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!