Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A "Négy Nagy" könyvvizsgáló cég az Ethereumot választja

A "Négy Nagy" könyvvizsgáló cég az Ethereumot választja

A "Négy Nagy" könyvvizsgáló cég egyike biztatta a világ vállalatait, hogy nyissanak a blockchain felé. Ők már fejlesztenek is az Ethereum blokkláncára.

 

Újabb lökést kaphat az Ethereum blokklánc

Amikor az kerül szóba, hogy egy nagyvállalat esetleg egy nyílt blokklánc platformra építene, általában  furcsa tekinteteket szül. Sokszor még a fejlesztők és managerek sem merik felhozni és megemlíteni ezt a még gyerekcipőben járó technológiát ha jövőbeli fejlesztésekről van szó. Ez most talán az Ernst and Young-nak köszönhetően megváltozik! 

Az Ernst and Young a négy nagy könyvvizsgáló cégnek a "The Big Four"-nak az egyike. A könyvvizsgáló piac nem kevesebb, mint 80 százaléka tartozik, a "Négy Nagy"-hoz. Közülük pedig a legkisebb is nagyobb, mint az őt követő 15 összesen. Ők név szerint a Deloitte LLP, KPMG, PwC, Ernst and Young.

A négy nagy könyvvizsgáló Ethereum 2 I Cryptofalka

Az Ernst and Young egy online konferencián a EY Global Blockchain Summit 2020-on mutatta be, hogy milyen fontos munkát végeznek az Ethereum blokklánc segítségével.

A vállalat blokklánc vezetéséért felelős Paul Brody prezentálta azt, hogy milyen blokklánc fejlesztéseket és partnerségeket kötöttek a témával kapcsolatban. Itt például megemlítették a Dell-el és a Microsoft-tal való együttműködésüket is.

 

Az EY Global Summit eseményről

Az Ernst and Young által szervezett esemény teljes egészében online került lebonyolításra és streamelésre a Youtube segítségével. Az eseményen több, mint 50 meghívott vett részt. Az ahogyan pedig az alkalmat megszervezték és lebonyolították sokat elárul a mögötte álló emberek felkészültségéről!

Az előadás sorozat talán egyik legérdekesebb része Paul Brody felvezetője volt, ahol elmagyarázta a vállalat jelenlegi helyzetét. Azt, hogy az Ernst and Young hogyan lépett az Ethereum blokklánc útjára, milyen sikereket értek el eddig és, hogy hova is tartanak. Itt kihangsúlyozta, hogy a privát blokkláncok miért is nem fogják bírni a tempót és megfelelő skálázhatóságot biztosítani. Bemutatta, hogy szerinte miért is a nyílt blokkláncok fogják a megoldást nyújtani a legnagyobb vállalatok számára.

A blokklánc azt fogja elhozni a vállalatok közötti kapcsolatok számára, amit a vállalat irányítási rendszerek elhoztak a különálló vállalatok számára.

A négy nagy könyvvizsgáló Ethereum 3 I Cryptofalka

Az ötlet az mögött, hogy például a nyílt Ethereum blokkláncot preferáljak az, hogy a nyílt blockchain láncok használatával jelentősen tudják csökkenteni a vállalatra eső költségeket (TCO-t). Illetve ezzel a vállalatnak nem kell egy külön Kutatás & Fejlesztés osztályt a blokklánc kifejlesztésére fordítania. Ez mind szép és jó, de ahhoz, hogy egy nagyvállalat ilyen rendszereket használjon elég sok akadályba ütközik. Gondoljunk csak bele a szabályozás, compliance és a privát és érzékeny adatok problémájára.

Érdekel, hogy mi is az Ethereum? Hallgasd meg a Bitcoin kisokos podcatjét róla!

[buzzsprout episode='3481501' player='true']

 

Ethereum Baseline a középpontban

Az EY nyílt Ethereum blokklánca középpontjában az Ethereum Baseline áll. Ez egy olyan protokoll, amelynek forráskódja éppen csak egy hónappal ezelőtt került fel a Github-ra. A Baseline fejlesztése mögött a ConsenSYS és a Microsoft áll.

A Baseline célja, hogy lehetővé tegye a vállalatok közötti munkát, anélkül, hogy a privát érzékeny adataik veszélybe kerülnének. Eközben pedig kihasználhatják az Ethereum blokklánc előnyeit. Ezt pedig a kriptografikus eljárások segítségével tudják megtenni, magát a módszert zero-knowledge proof-nak hívják.

Ethereum elemzés

A Baseline egy igazán szükséges újítás volt, amit számos kulcsfontosságú blokklánc projekt is támogat, mint például a Chainlink, Unibright, MakerDAO vagy a Splunk. Segítségével előtérbe kerülhetnek a nagyvállalatok számára is a nyílt blokklánc fejlesztésekről kapcsolatos beszélgetések. 

A Baseline és az Ethereum blokklánc igazi erőssége, hogy az Ethereum Foundation, a ConsenSys és az Enterprise Ethereum Alliance (EEA) hajlandó pénzt és kapacitást fektetni a fejlesztésekbe. Ez mellett a már Solidity-ben programozni képes fejlesztő gárda szintén elérhető!

 

Az előnyök ellenére rizikókat is hordoz az Ethereum blokklánc

Ha egy nagyvállalat szorosan elköteleződik például egy Ethereum blokklánc mellett, akkor az számtalan rizikót is magával hordoz. Például ha az Ethereum 2.0 esetleg befuccsolna, akkor a rá építő vállalat is egyből nehéz helyzetbe kerülne. Az Ethereum esetében a Gas árának folyamatos változása is rizikót hordozhat. Egy nagyvállalat ugyanis nem szeretne mondjuk egy Cryptokitties decentralizált applikációra várni, hogy végre használhassa a rendszert.

 A potenciális Baseline felhasználók persze nem fogják egyik napról a másikra elhagyni a meglévő rendszereiket és teljes egészében az Ethereum blokkláncot használni. Hanem kezdetben olyan munkafolyamatoknál fognak az új technológia felé fordulni, ahol az alap folyamat kiegészíthető és az újítás hozzáadott értéket tartalmaz. 

Mindenesetre pozitív és bátorító az, hogy egy ilyen nagyvállalat teljes mellszélességben kiáll a blockchain és az Ethereum blokklánc mellett. Az pedig, hogy a vállalat nyilvános eseményén az Ethereum és a blokklánc van a középpontban egy teljesen más világot mutat be, mint amit megszokhattunk. Valószínűleg hosszú lesz az út a működő, biztonságos és stabil rendszerek kiépítéséhez, de az biztos, hogy az első lépést megtették az Ernst and Young-nál.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.54% $69,513.26
Ethereum ETH -2.28% $3,682.45
BNB BNB 0.46% $614.66
Solana SOL 0.19% $179.4
XRP XRP -2.61% $0.5295
Dogecoin DOGE -3.06% $0.164
Cardano ADA -4.49% $0.479
Litecoin LTC -2.69% $86.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!