Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
FED: Amerika nem fogja betiltani a Bitcoint

FED: Amerika nem fogja betiltani a Bitcoint

Jerome Powell, a FED elnöke a kongresszusnak elmondta, hogy nem áll szándékában betiltani a Bitcoint és a kriptovalutákat, mint Kína tette.

 

Amerika szabályozni fogja a Bitcoint és más kriptovalutákat nem betiltani

Jerome Powell, a FED elnöke különbséget tett a stabil érmék, a Bitcoin és más kriptovaluták szabályozása között. A Federal Reserve elnöke tegnap azt mondta az amerikai kongresszusnak, hogy "nem áll szándékában betiltani" a kriptovalutákat, mint ahogy Kína tette. Powell azután válaszolt így, miután Ted Budd képviselő (R-NC) megkérdezte a ház pénzügyi bizottságának meghallgatásán mi a terve a Pénzügyminisztériumnak és a FED -nek a COVID válság kezelésére.

Fed VS Crypto I Cryptofalka Forrás: https://www.pymnts.com/

"Az a szándéka, hogy betiltsa vagy korlátozza a kriptovaluták használatát, mint például Kínában?" -kérdezte Budd a központi bank legfőbb szabályozóját.  "Nem" - válaszolta Powell, majd hozzátette:

"De a stabilpénzek olyanok, mint a pénzpiaci alapok, és a bankbetétek. Ezek bizonyos mértékig kívül esnek a szabályozási határokon, ezért helyénvaló, hogy szabályozzák őket. Ugyanaz a tevékenység, ugyanaz a szabályozás." A stabil pénzérmék, mint például a Tether (USDT) és az US Dollar Coin (USDC) olyan digitális eszközök, amelyeket úgy terveztek, hogy 1:1 értéket képviseljenek fiat valutával. Powell aggodalmának adott hangot a Tether múltbeli lépéseivel kapcsolatban, megjegyezve, hogy az USDT -t nem teljes mértékben amerikai dollár biztosítja egy bankban, hanem dollár és egyéb eszközök keveréke.

„Legtöbbször nagyon likvidek, amikor minden rendben van. De válság idején az emberek a pénzüket akarják” - mondta Powell egy júliusi meghallgatáson. 

 

A fogyasztók védelme a FED célja

A szabályozás szerinte biztosítja, hogy a fogyasztók válság esetén is kivehessék a pénzüket. Nézetei nem teljesen különböznek a Bitcoin-párti szenátor Cynthia Lummis-tól (R-WY), aki tegnap a szenátusban azt mondta: „Előfordulhat, hogy a stabil érméket csak a letétkezelő intézmények bocsáthatják ki, vagy pénzpiaci alapok." Hozzátette:" A stabil pénzérméket 100% -ban készpénzzel és pénzeszköz -egyenértékekkel kell alátámasztani, és ezt rendszeresen ellenőrizni kell. "

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Powell együttműködött Janet Yellen pénzügyminiszterrel a stabilcoin szabályzat tervezetén, amely a következő hetekben várható. Várhatóan nem érint más kriptovalutákat, köztük a Bitcoint és az Ethereumot, amelyek ingatagabb eszközök.

A Kínai Népi Bank nem volt ilyen rugalmas a kriptovalutákkal kapcsolatban. A közelmúltban fokozta erőfeszítéseit a kriptovaluták használatának korlátozására, annak ellenére is, hogy saját CBDC-vel, a digitális jüannal kísérletezik. A döntés teljes mértékben megrengette a kínai kriptovaluta piacot. A Huobi és a Binance is leállította a hozzáférést az 1 milliárd kínai ügyfélhez, valamint a legnagyobb kínai bányász poolok bezárásához vezetett.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.84% $67,044.38
Ethereum ETH -4.53% $3,651
BNB BNB -3.54% $592.88
Solana SOL -7.02% $164.89
XRP XRP -1.20% $0.5227
Dogecoin DOGE -5.74% $0.158
Cardano ADA -5.11% $0.4588
Litecoin LTC -1.41% $85.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!