Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új kedvező kriptovaluta adózási irányelv Németországban

Új kedvező kriptovaluta adózási irányelv Németországban

A német pénzügyminisztérium új kriptovaluta adózási iránymutatást adott ki, esetenként teljesen adómentes lehet a BTC vagy ETH értékesítése.

 

Új kriptovaluta adózási szabályok Németországban

A Szövetségi Pénzügyminisztérium (BaFin) közzétett egy 24 oldalas dokumentumot, amely világosan felvázolja a kriptovalutákkal és a virtuális eszközökkel kapcsolatos jövedelemadó szabályokat. Az adószakértők, a vállalkozások és az egyéni adófizetők egyértelmű iránymutatást kapnak a kriptovaluták megszerzésére, kereskedelmére és eladására vonatkozó adózási követelményekről.
 
Kriptovaluták szabályozása I Cryptofalka Forrás: beincrypto.com
 
A legfontosabb dolog az, hogy azok a magánszemélyek, akik a BTC-t vagy az ETH-t több mint 12 hónappal az akvizíció után értékesítik, nem kötelesek az eladás után adót fizetni, ha nyereséget realizálnak. Katja Hessel parlamenti államtitkár a kriptovaluták hosszú távú befektetésével kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozott:
„Magánszemélyek számára a vásárolt bitcoin és ethereum értékesítése egy év után adómentes. A határidő nem hosszabbodik meg tíz évre, ha például Bitcoint korábban hitelezésre használtak, vagy az adóalany az ETH-t adta tétként, hogy valaki más blokkokat hozzon létre.”
Németország 2021 közepén felszólította a vállalatokat, intézményeket és magánszemélyeket, hogy szolgáltassanak adatokat a kriptovaluták használatával, valamint a befektetési és kölcsönzési protokollokkal kapcsolatos adózási szempontok kialakításához. A fő fókuszpont a német jövedelemadó törvény egy külön záradéka volt. A 23. § úgy rendelkezik, hogy minden olyan eszköz váratlan eladása, amelyet a megszerzésétől számított egy év elteltével értékesítenek, adómentes.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Sokan megkérdőjelezték, hogy a virtuális eszközök kölcsönadása vagy letétbe helyezése meghosszabbítaná-e azt az időszakot, amelyen belül az erre a célra használt virtuális valuta magáncélú értékesítése adóköteles. A német pénzügyminisztérium kijelentette, hogy a 10 éves időszak nem vonatkozik a kriptovalutákra. Ezenkívül az újonnan bányászott BTC egy évnyi birtoklása után szintén elengedik az adófizetést.

 

Németország kriptobarát állam

Németország proaktív megközelítést alkalmaz a kriptovaluták szabályozása és felügyelete terén. 2019-ben nemzeti blokklánc stratégiát fogadott el. 2020 januárjától a kriptovaluta szolgáltatóknak, beleértve a tőzsdéket és a letéti platformokat, engedélyt kellett szerezniük a BaFin-től – biztosítva, hogy az ágazat a hagyományos pénzügyi szabványokkal megegyezően működjön.
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.69% $67,553.61
Ethereum ETH -7.76% $3,264.04
BNB BNB -5.56% $589.81
Solana SOL -11.97% $153.48
XRP XRP -10.60% $0.5473
Dogecoin DOGE -13.37% $0.1729
Cardano ADA -12.78% $0.5094
Litecoin LTC -12.78% $86.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!