Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogy szuperál a "kínai Ethereum" ? NEO technikai elemzés

Hogy szuperál a "kínai Ethereum" ? NEO technikai elemzés

Ahogyan a szavazásban kértétek, mai elemzésünkben különböző idősíkokon vizsgáljuk meg a kínai ethereum-ként is emlegetett NEO projektet. Bár manapság kevesebbet hallani róla, egy nagyszerű projektről van szó. Sokunk portfóliójában befektetés részként vagy akár stake célból is jelen lehet. Technikai elemzés segítségével nézzük meg hogyan teljesít Bitcoin és dollár ellenében. 📊

 

NEO/USD heti elemzés – hosszú távú grafikon

Heti nézeten látható, hogy a 2018 elején 200 dolláros maximum árat is elérő NEO körülbelül egy évig tartó medve piacba ment át. Majd több mint egy éve tartó oldalazó trendet mutat az ár 5 és 15 dollár körül meghatározott támasz, illetve ellenállás zónák között.

NEOUSD-1w-20200523

Az ábrán a támasz zónáról forduló ár lépcsőzetes emelkedése látható a piros tartomány felé. A NEO jelenlegi értéke 10 dollár körül mozog. Hosszú távban gondolkodóknak a jelenlegi árszint nem biztos, hogy a legjobb beszálló. Egy esetleges visszateszt a 7 dollár körüli támaszra azonban már akár egész jó felhalmozási pont lehetne a NEO technikai elemzés alapján.

 

NEO/USDT napi elemzés 

A NEO grafikonja napi nézeten a bitcoinnal mutat némi hasonlóságot. Egyelőre szép emelkedő trendben van az ár. Volt egy kitörési kísérlet az Ichimoku felhőből, de nem sikerült hosszasan felette maradni. Az Ichi felhő teteje és a VPVR indikátor által  jelzett ellenállás szint utasította vissza az árat.

Ennek következtében egy sikeres visszatesztet láthatunk az emelkedő trendvonalunkra majd egy szép zárást a 30-as exponenciális mozgóátlag felett. A 30-as EMA-ról szépen tudott is pattanni az ár.

NEOUSD-1d-20200523

A tegnapi napon láthattunk egy újabb  kitörési prübálkozást az Ichimoku felhőből átlagon felüli napi volume mellett. Ha sikerülne a napi gyertyának az Ichi felhő felett zárni az bikás képet festene és pozitív jel lenne a további növekedésre nézve. Első körben az előző csúcs, illetve a 12 dollár körüli ellenállás zóna megcélzását jelenthetné.

 

NEO/USD 4 órás elemzés

Négyórás nézeten látható, ahogy az elmúlt nap folyamán számottevő vásárlói nyomás jelent meg a piacon így emelve az árat újra a 10 dolláros szinten kialakult ellenállás irányába.

NEOUSD-4h-20200523

Jelenleg ez az ellenállás utasította el ismét az árat, ezért enyhe visszahúzódás még elképzelhető akár a kékkel jelölt emelkedő trendvonalig. Az ellenállás alul való kitörés esetén hamar az előző csúcsot tesztelheti az ár.

 

NEO/BTC napi elemzés

Már körülbelül két hete sikerült a NEO-nak egy nagyon szép napi zöld gyertyát produkálnia azonban nem sikerült az Ichimoku felhőben és a piros vonallal behúzott ellenállás felett zárni. Az elutasítást követően viszont magasabb támasz szintet tudott kialakítani. Erről a szintről pattant az ár a tegnapi napon újabb 8%-os emelkedést hozva össze. Jelenleg újra a vízszintes ellenállásról fordult vissza az ár, amivel nagyjából egybe esik az Ichimoku felhő alja is. 

NEOBTC-1d-20200523

Ha egy következő próbálkozásra sikerülne az ellenállás felett és a felhőben zárni, akkor újabb 8%-os emelkedésre lehetne számítani az ábrán látható következő ellenállás zónáig. Ellenkező esetben további oldalazást mutathat az ár.

Rosszabb forgatókönyv esetén ha a zöld támaszokat letörné az ár, további gyengülésre lehetne számítani.

 

Elemzés összefoglalva

Jó látni, hogy a bitcoin emelkedése során hagy némi teret az altoknak is, így többen azok közül is szép emelkedéseket tudtak produkálni. A NEO esetében is sikerült magasabb aljpontot kialakítani ami akár a trendfordítás előjele is lehet.

Érdemes figyelemmel követni tehát a NEO-t és akár hosszabb távra is gondolkodni a vásárláson, hiszen egy olyan projektről van szó ami előtt nagyszerű jövő állhat a decentralizált alkalmazások széleskörű elterjedésével.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 - Lénárd

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.31% $69,480.77
Ethereum ETH -3.22% $3,678.07
BNB BNB 0.02% $614.11
Solana SOL -0.96% $178.35
XRP XRP -3.06% $0.529
Dogecoin DOGE -3.99% $0.1636
Cardano ADA -4.90% $0.4783
Litecoin LTC -3.16% $86.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!