Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nigériai kormány is megtiltja a kriptovaluták használatát?

Nigériai kormány is megtiltja a kriptovaluták használatát?

Nigéria központi bankja pénteken elrendelte a pénzintézeteknek, hogy zárják be a kriptovaluták átutalásában és cseréjében érintett számlákat.

Mint arról múlt héten beszámoltunk az indiai kormány a bannolja az összes kriptovalutát az országból. A tiltás minden olyan kriptopénzre értendő, amelyet nem a kormány fejleszt ki. Tehát a CBDC-k fejlesztése egyelőre zöld utat kapott. Ez súlyos csapást mér a virágzó indiai kriptográf ökoszisztémára. Persze decentralizált jellegéből kifolyólag a kriptovalutákat úgymond nem tudják ténylegesen betiltani, inkább csak megnehezíteni az emberek dolgát abban, hogy Bitcoint vagy egyéb. altcoin vásároljanak.

 

Nigériai kriptovaluták szabályozása

A közeljövőben Nigéria kerülhet hasonló helyzetbe mint India. Az utóbbi években Afrika legnagyobb gazdasága a kriptovaluta-kereskedelem hatalmas piacává vált. A jegybank 2017 óta időről időre figyelmezteti az iparági szereplőket, hogy Nigériában a digitális pénznemek nem szabályozottak ezért nem számítanak legitim fizetőeszköznek. 

Nigériában a kriptovalutákat nem csak az infláció ellenértékeként tartják számon. A digitális eszközök kiváló menedéket nyújtanak a kőolajra támaszkodó gazdaságban. A tavalyi kőolaj kitermelés leállása és a koronavírus járvány is nagymértékben visszavetette a gazdaságot. 

Nigériában népszerűek a kriptovaluták I Cryptofalka Forrás: https://qz.com/

Szeptemberben még arról adtak ki közleményt, hogy a Nigériai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet hivatalos keretrendszert hoz létre a digitális pénznemekkel folytatott kereskedelem számára. A befektetők érdekeinek védelme és az átlátható ügyletek biztosítása céljából. Azonban a Nigériai Központi Bank legújabb közleményében tudatta:

A bank ezúton emlékeztetni kívánja a hivatalos pénzintézeteket arra, hogy tilos kriptovalutákkal foglalkozni vagy kriptopénz cseréket végrehajtani, így megkönnyítve a határon átnyúló bankközi átutalásokat. 

Előre vetítette, hogy a kriptovalutákkal foglalkozó pénzintézeteknek azonosítania kell a kriptovaluta ügyletekben résztvevő személyeket és szervezeteket. Számláikat azonnal be kell zárni, ugyanis ezen irányelv megsértése súlyos szabályozási szankciókat von maga után.

Nigériában a digitális pénznemek népszerűek, ahol virágzik a korrupció és az ország valutájának értékmanipulálása. A kriptovalutákra, mint üzleti élet megkönnyítésének módjaként tekintenek. Az országban nagymértékben megnőtt a technológiai szektor is, amely javarészt kriptovalutákat használ. Októberi tüntetés sorozat során, az aktivisták a közösségi médiában indítottak gyűjtést az akciójuk támogatására. A bevételeket Bitcoinban gyűjtötték. Még Jack Dorsey, a twitter alapítója is népszerűsítette a felhívást. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összefoglalva

Láthatjuk, hogy olyan országokban tartanak a digitális valutáktól, ahol az emberek a korrupció, a törvénytelenség és a demokráciának álcázott valóságot élik. A fejlettebb országok mind elfogadják és egyengetik a kriptovaluták útját, hol szabályozással, hol pedig TV kampányokkal. 

A nyugati országok mind CBDC-ket fejlesztenek és azon dolgoznak, hogy a digitális pénzeket a saját állami monetáris politikájukba integrálják. Tudják, hogy a decentralizált hálózatokat majdhogynem lehetetlen betiltani. Egyedül az embereket szankcionálhatják, vagy az elérést gátolhatják. Ez a fajta állami kontroll pedig mindig az emberek elégedetlenségéhez vezet. A monetáris jövő a digitális pénzeké lesz. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.62% $64,411.7
Ethereum ETH -4.41% $3,395.46
BNB BNB -5.06% $577.75
Solana SOL -9.43% $131.48
XRP XRP -7.74% $0.4778
Dogecoin DOGE -10.60% $0.1191
Cardano ADA -10.44% $0.3698
Litecoin LTC -8.26% $71.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!