Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Októberben átfogó globális kriptoszabályozás érkezik

Októberben átfogó globális kriptoszabályozás érkezik

A G20 globális pénzügyi szabályozó szervezet októberben nemzetközi kriptoszabályozást javasol a kriptovalutákra és a stabilcoinokra vonatkozóan.

 

Látóhatáron a globális kriptoszabályozás

A Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB), az összes G20 országot magába foglaló globális pénzügyi szabályozó szervezet, arra készül, hogy októberben nemzetközi kriptoszabályozást javasoljon a kriptovalutákra és a stabilcoinokra vonatkozóan.
 
Kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka Forrás: cryptowisser.com
 
Az FSB közleményt adott ki a kriptoeszköz-tevékenységek nemzetközi szabályozásáról és felügyeletéről, és jelentős kriptoszabályozási erőfeszítést jelentett be. A felügyelő szervezet azt tervezi, hogy 2022 októberében ajánlást készít a G20 pénzügyminiszterének és a jegybankelnököknek a stabil érmékre és más kriptoeszközökre vonatkozó szabályozási és felügyeleti megközelítésekről.
 
A G20-ak hatósága egy másik nyilvános konzultációs jelentés benyújtását is tervezi, amely ajánlásokat javasol az egyéb kriptoeszközökkel kapcsolatos szabályozási és felügyeleti megközelítések globális összhangjának előmozdítására.
„Az FSB és a nemzetközi szabványalkotó testületek együttes erőfeszítései a széttagoltság és a szabályozási arbitrázs kockázatának minimalizálását célozzák” – szögezte le az FSB.
 
 
 
A nyilatkozat szerint az FSB növekvő érdeklődése a kriptoszabályozás iránt a kriptovaluta piacok közelmúltbeli hanyatlásának köszönhető. A piaci zűrzavar rávilágított arra a kérdésre, hogy a kripto szektor nagymértékben össze van kapcsolódva a hagyományos pénzügyi rendszerrel.
 
Nexo kriptovaluta váltó
„Tovagyűrűző hatásai lehetnek a hagyományos finanszírozás fontos részeire, például a rövid távú finanszírozási piacokra” – jelentette ki az az FSB.
Majd hozzátette, hogy a globális szabályozóknak a kriptopiacokat az azonos tevékenység, azonos kockázat elvvel összhangban kell kezelniük. Egy stabil érmének, amely bekerül a pénzügyi rendszer főáramába, meg kell felelnie "magas szabályozási és átláthatósági normáknak, mindenkor fenn kell tartania az érték stabilitását megőrző és a vonatkozó nemzetközi normáknak megfelelő tartalékokat".
 
 

Nehéz az egységes szabályrendszer megteremtése

Egyes iparági vezetők szerint az FSB terve, hogy ajánlásokat tegyen a globális egységes stabilcoin szabályozásra vonatkozóan, meglehetősen nagy kihívást jelent. Narek Gevorgyan, a CoinStats kriptoadat-szolgáltató vezérigazgatója rámutatott arra, hogy az FSB-nek nincs törvényhozási jogköre, de megígéri, hogy a kriptoeszközöket beilleszti a részt vevő tagországok meglévő jogi keretei közé. Egy interjúban Gevorgyan megkérdőjelezte a szabályozó szervezet képességét az egységes kriptoszabályozás létrehozására:

"A meglévő jogi keretek segíthetnek szabályozni a piac spekulatív vonatkozásait és a központosított cseréket, de hogyan tervezi az FSB integrálni a több száz meglévő és újonnan megjelenő protokollt, amelyek radikálisan ellenállnak a tervezett szabályozásnak?"
Az FSB korábban idén februárban több kockázatot is felvázolt a kriptovaluta-iparból. A hatóság kifejezetten aggódott egyes stabilcoinok esetleges összeomlása, a kriptoipar adathiányai, valamint a decentralizált finanszírozás gyors növekedésének potenciálisan fenyegető következményei miatt.
 
 
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.09% $64,481.95
Ethereum ETH 0.80% $3,088.23
BNB BNB 1.54% $559.57
Solana SOL 5.64% $147.12
XRP XRP -0.33% $0.4995
Dogecoin DOGE 1.98% $0.1529
Cardano ADA 3.85% $0.473
Litecoin LTC -0.39% $81.45
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!