Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jön az amerikai kriptoszabályozás a stabil coinokra

Jön az amerikai kriptoszabályozás a stabil coinokra

Az Egyesült Államok kormánya komolyan veszi a digitális valuták piacát. Most pedig újabb lépéseket tesznek a kriptoszabályozás előmenetelében. Miután ledöbbent a világ, hogy a Ripple-t beperelte az Amerikai Tőzsdefelügyelet (SEC), az ország szabályzói azzal álltak elő, hogy a kriptoszabályozás elengedhetetlen a fenntartható kriptovaluta ipar számára. 

 

Kriptoszabályozás első lépései

2020 december 23-án a pénzügyi piacokkal foglalkozó munkacsoport egy nyilatkozatot tett közzé a stabilcoinokra vonatkozóan. A munkacsoport szerint világos szabályrendszert kell létrehozni a kriptoszabályozás érdekében, hogy a stabilcoinok tömeges elfogadása ne sértse az amerikai kormány érdekeit.

A rövid dokumentum csupán 4 oldalas, de tartalmilag meglehetősen széleskörűen határozza meg a szabályozó szervek érdekeit, a technikai szempontoktól a geopolitikáig. Azt elismerik, hogy a stabilcoinok képesek dinamizálni a fizetéseket, ám hangsúlyozza az aggodalmakat is a kormányok csekély ellenőrzése miatt. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mit tartalmaz ez a kriptoszabályozás?

A legfőbb állítása a határozatnak, hogy a stabilcoinokat értékpapírnak lehet tekinteni. A munkacsoport határozott volt abban, hogy fokozni kell a szabályozást, amely előírja a banki engedélyeket a stabilcoinok számára.

Az Egyesült Államokban a kötelezettségek magukba foglalják a Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) nyilvántartásba vételét. A kriptoszabályozás egyik lényege, hogy a kibocsátónak felelőssége és feladata, a hatékony pénzmosás elleni program (AML-program) kidolgozása, végrehajtása és fenntartása. Továbbá nyilvántartási és jelentési kötelezettségek, ideértve a gyanús tevékenységeket jelentését is. 

A kriptoszabályozás logikája az, hogy megkülönböztesse az állami eredetű eszközöket más, hagyományos centralizált vagy decentralizált termékektől. 

Kripto szabályozás I Cryptofalka Forrás: www.cryptopotato.com

Fennáll annak a lehetősége is, hogy a stabil kripto eszközöket értékpapírnak tekintik, ám ez, nagyon megnehezítené a velük való kereskedést a népszerű kripto-tőzsdéken. Ennek súlyos következményei lehetnek, ha figyelembe vesszük, hogy az USDT a BTC-vel együtt az iparág egyik legnagyobb forgalmú hálózata.

A kialakítástól és egyéb tényezőktől függően, az Egyesült Államok szövetségi értékpapírjaira és/vagy származtatott termékeire vonatkozó törvény hatálya alá tartozó értékpapír, árucikk vagy származék lehet. Ha igen, akkor a szövetségi értékpapír-törvény és/vagy árutőzsdei törvény szabályozása érvényes a stabilcoin megállapodásban résztvevő termékekre. 

Egy sor biztosítékot is kidolgoztak, amelyeket a kiskereskedőknek szánt állampolgárok vonatkozásában alkalmaznak. Például a tartalékok tanúsítását annak érdekében, hogy 1:1 arányban legyenek rögzítve a dollárral szemben. A stabilcoin megállapodás azt is rögzíti, hogy minden résztvevő fél személyazonosságának megszerzése és ellenőrzése érekében mindent meg kell tenni, ideértve a nem általuk kezelt pénztárcákat is. A megállapodás kitér annak fontosságára is, hogy a stabilcoinok nem ronthatják a fiat dollár iránti bizalmat. 

Forrás: investopedia.com

 

Az amerikai hatóságok figyelmét felkeltették a kriptoeszközök

Justin Muzinich, a pénzügyminiszter helyettes titkára, hivatalos sajtóközleményben jelentette ki, hogy a nyilatkozat tükrözi az elkötelezettséget mind az innováció fontos előnyeinek előmozdítása, mind a nemzetbiztonsággal kapcsolatos kritikus célok elérése végett. Elmondta, hogy elkötelezettek a szabályozások létrehozásában és a lehető legnagyobb mértékű együttműködést várják el az ágazattól, valamint a nemzeti és nemzetközi szabályzó szervektől.

Az Egyesült Államok egy ideje vizsgálja a kriptoszabályozás lehetőségeit, különös tekintettel arra, hogy az USDT stabilcoin a használhatóság szempontjából - még a Bitcoin esetében is - felülmúl minden más tokent. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.97% $58,639.6
Ethereum ETH 3.61% $3,167.3
BNB BNB 3.80% $538.96
Solana SOL 4.43% $140.5
XRP XRP 11.08% $0.5145
Dogecoin DOGE 4.37% $0.1099
Cardano ADA 5.68% $0.423
Litecoin LTC 2.48% $70.55
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!