Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Összeomlott a libanoni líra, ennyibe kerül egy Bitcoin ott

Összeomlott a libanoni líra, ennyibe kerül egy Bitcoin ott

Egy nemzeti valuta összeomlása ismét merész számokat hozott ki egy Bitcoin árára a libanoni Localbitcoinon. Valóban felárral megy a Bitcoin ára Libanonban?

 

Nem, a Bitcoin nem 15 ezer dolláros áron kereskedik Libanonban

A piaci érték és a libanoni líra hivatalos árfolyamának hatalmas különbsége kaotikus árazáshoz vezetett a libanoni Localbitcoins-on. Ugyanis Libanon valutája a 4000 libanoni líra / 1 amerikai dollár árfolyammal újabb mélypontot ért el. Ez a kaotikus helyzet a libanoni Localbitcoins kereskedői által is jegyzésre került a Bitcoin árában.

Libanon bitcoin ár Cryptofalka

Ennek következtében a kereskedési könyvben tapasztalható spread a 90%-ot is megközelíti! Ez okozza a jelentések szerint a Bitcoin (BTC) látszólagos 15.000 dolláros kereskedelmi árát Libanonban. Ez a különbséget az a rendkívüli diszparitás okozhatja, ami a piaci érték és a líra / dollár árfolyam hivatalos PEG értéke között jelentkezik.

Valójában inkább egy szerényebb, 5%-os prémium értéken van a Bitcoin ára Libanonban.

 

Libanon valutája mindenkori mélyponton van

Libanoni valuta válsága rohamos mértékben eszkalálódik. A líra jegyzett piaci értéke a két héttel ezelőtti 3000 líra / 1 dollár értékről április 21-re már 3800 líra / 1 dollár értékre esett. Ezután április 24-re elérte a 4000 líra / 1 dollár árfolyamértéket is.

Az ország központi bankja, a Banque du Liban a jelentések szerint mára 40 milliárd dollár adósságot halmozott fel, ebből 3 milliárdot az elmúlt három hétben és összességében 7 milliárdot az idei év során.

Libanon bitcoin ár I Cryptofalka

A bénító gazdasági válság mellé az utcákon tüntetések alakultak ki melyek a COVID-19 lezárás intézkedéseit támadják. A zavargásokhoz orvosi maszkot viselő rohamrendőröket vezényeltek ki miután a központi bank épülete előtt összegyűlt tüntetés vandalizmusba és az épület megrongálásába fordult át.

Libanon miniszterelnöke kritizálta a központi bank vezetőségét, állítva, hogy a bank a felelős a drámai visszaesés kialakulásáért. Ugyanakkor tehetetlen a líra elértéktelenedésével szemben, továbbá kijelentette, hogy:

Komplikáció adódott a központi bank elnökének egyébként is gyanús és rejtélyes módszerében amellyel a libanoni font árfolyamromlásának helyzetét kezeli és ez okozza az összeomlást.

 

Bitcoin és Libanon - A valuta körüli káosz vad P2P árhoz vezet

A líra értékét körülvevő zavarok rendkívüli árakat eredményeztek a népszerű, peer-to-peer Bitcoin piactér a Localbitcoins listáján.

Noha úgy tűnhet, hogy a libanoni Localbitcoin-on 20-22 millió líra áron megy egy Bitcoin ára, (Ez durván 14-15 000$) valójában a legtöbb libanoni hirdető kihangsúlyozza, hogy az ár a BTCUSD árfolyam alapján lesz véglegesítve.

Például a hassannasser nevű eladó jelenleg a platform lista szerint 12 millió líra áron árulja a BTC-t amely 7850 dollárnak felel meg. Ugyanakkor alaposabban szemügyre véve a dolgot látszik hogy annak ellenére, hogy lírában jelenik meg a hirdetése, a fizetés amerikai dollárban lesz. Azzal a megjegyzéssel, hogy a lírában kötött ügyletek árait egyéni megállapodás alapján határozzák meg:

Az amerikai dollárban fizetendő összeg a kereskedési összeged osztva 1500-al […] Az LBP-ben történő fizetéskor az USD-ben megállapított összeg USD árfolyammal osztott értékét kell fizetned, amelyben meg kell egyeznünk.

A Libanon és Bitcoin különös esetéhez hasonlót legutóbb még 2020 januárjában, Iránban láthattunk. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.66% $64,935.54
Ethereum ETH 2.97% $3,154.63
BNB BNB 2.70% $570.84
Solana SOL 5.32% $150.73
XRP XRP 4.93% $0.529
Dogecoin DOGE 3.89% $0.1627
Cardano ADA 7.53% $0.5051
Litecoin LTC 4.98% $85.06
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!