Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
PayPal felhasználók is utalhatnak külső tárcára kriptovalutát

PayPal felhasználók is utalhatnak külső tárcára kriptovalutát

A PayPal 2020-ban jelentette be, hogy vásárolhatunk kriptovalutát az alkalmazásukon belül. Eddig csak a PayPal-on tárolhattuk a platformon vásárolt kriptovalutánkat, ez azonban változni fog, a felhasználók a jövőben utalhatnak majd külső tárcákra is.

 

Változások a PayPal-nál a kriptovalutákkal kapcsolatban

A tavalyi hír, miszerint a PayPal-on kriptovalutákhoz juthatunk fontos mérföldkő volt a digitális eszközök elismerésében. A PayPal szépen lassan közelebb kerül a kriptovalutákhoz, hiszen egyre több lehetőséget nyújt felhasználóinak. Május 26-án a PayPal bejelentést tett, miszerint a jövőben kiutalhatják kriptovalutájukat a felhasználók a PayPal alkalmazásból. 

A szerdai bejelentés azt jelenti, hogy a PayPal felhasználói a kriptovalutákat más pénztárcákba (wallet-ekbe) is elküldhetik, ahelyett, hogy csak a PayPal-on tartanák, vagy fiat pénznemért cserébe adnák el őket. A PayPal nem határozta meg, hogy mikor vezetik be az új funkciót. Amennyiben hasonlóan jár el a vállalat, mint korábbi kriptovalutákkal kapcsolatos ügyeiben, akkor arra számíthatunk, hogy fokozatosan vezeti majd be és földrajzi helyhez köti majd az új funkciót.

A PayPal jelenlegi tevékenységei mind arra engednek következtetni, hogy a vállalat arra számít, hogy a jövőben egyre népszerűbbek lesznek a digitális eszközök, köztük a kriptovaluták is. A PayPal CEO-ja - Dan Schulman - egyszer úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint "óriási visszaesés lesz a készpénz felhasználásában", amihez hozzátette:

„A fizetés minden formája a mobiltelefonban fog összpontosulni. A hitelkártyák, mint legfőbb fizetőeszközök eltűnnek és a telefonját fogja mindenki használni, mert egy telefon sokkal több mindenre használható, mint egy hitelkártya."

A hónap elején Schulman azt is jelezte, hogy a PayPal kripto üzletága már osztalékot is fizetett a vállalatnak. "Igazán nagyszerű eredményeink vannak a kriptovalutákkal kapcsolatos erőfeszítéseink miatt" - mondta.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Nem a te kulcsod, nem a te kriptód!

Az interneten elhíresült "Not your keys, not your coins!" mondás, arra utal, amikor nem a te tulajdonodban van a kriptovaluta pénztárcád kulcsa, pontosabban az a privát kulcs, aminek birtokában bárki hozzáférhet és elköltheti a tárca tartalmát.

Az óvatosabb kriptovaluta kereskedők előszeretettel használják az úgynevezett non-custodial pénztárcákat, ahol a privát kulcsot csakis egy személy birtokolja, még pedig a felhasználó. Ezzel szemben egy custodial pénztárca esetében megbízunk egy külső félben, hogy őrizze meg a privát kulcsunkat.

A PayPal eddig egyik kategóriába se volt besorolható, mivel nem is volt külön cím hozzárendelve a nevünkhöz, egyszerűen csak spekulálhattunk az árfolyamra azzal, hogy papíron kértünk bizonyos mennyiségű bitcoint. Ezt is írták az októberi beharangozó videóban: "Buy, hold, sell". Az újonnan bejelentett hír viszont arra enged minket következtetni, hogy hamarosan egy custodial wallet lesz fenntartva minden felhasználónak az alkalmazáson belül. Ez jó hír, mert küldhetünk és fogadhatunk kriptovaluta tranzakciókat kényelmesen és felhasználóbarát módon, azonban a legnagyobb biztonságot még mindig a non-custodial wallet jelentheti, ahol nem függünk külső féltől.

paypal-buy-hold-sell

Kép forrása: PayPal - Twitter

Forrás: cointelegraph.com

Borítókép forrása: medium.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.88% $64,308.02
Ethereum ETH 0.26% $3,439.6
BNB BNB -0.10% $573.86
Solana SOL 3.64% $164.93
XRP XRP -4.94% $0.5562
Dogecoin DOGE -1.50% $0.1207
Cardano ADA -4.42% $0.4266
Litecoin LTC -0.65% $71.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!