Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Portugália nem lesz többé kripto adóparadicsom

Portugália nem lesz többé kripto adóparadicsom

Fernando Medina pénzügyminiszter pénteken a portugál parlament előtt jelentette be, hogy az országban lévő kriptoeszközökre hamarosan tőkenyereség-adó fog vonatkozni.

 

Szigorú adózási szabályozás jöhet

A nyilatkozat végleges változást jelent Portugália kriptókhoz való hozzáállásában: Az ország 2018 óta a kriptovaluta-kereskedelmet pénzcserének, nem pedig befektetésnek tekinti, így a kriptók mentesülnek a tőkenyereségadó alól, amely jelenleg 28%. A 0%-os tényleges adókulcsnak köszönhetően Portugáliát a világ egyik legvonzóbb kripto adóparadicsomaként tartják számon. Részben ennek köszönhetően a főváros, Lisszabon pedig globális kriptoközponttá vált.

cryptosaurus_tech forrás: tripadvisor.de

A portugál törvényhozók pénteken nem úgy fogalmazták meg az ország kriptoval kapcsolatos hozzáállásában bekövetkezett markáns változást, mintha az az egykori kriptobarát hozzáállástól való eltérést jelentené. Azt állították, hogy Portugáliának mindig is szándékában állt szabályozni a kriptót, és árgus szemekkel figyelte, hogy más országok hogyan alakították ki a szabályozásokat.

"Ez egy olyan terület, ahol rengeteg tudás van, folyamatos a fejlődés, így Portugália bőven meríthet a nemzetközi tapasztalatokból" - mondta Medina pénteken a parlamentben.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

Számos ország afelé halad, hogy a kriptogazdálkodási nyereséget tőkenyereségként kezelje. Az ausztrál adóhatóság héten például figyelmeztetést adott ki azoknak, akik esetleg elmulasztották a kriptovaluták és NFT-k eladásából származó adóköteles jövedelmek bejelentését.

 

További adók jöhetnek a kriptoeszközökre

Portugália pedig nemsokára más, kriptókkal kapcsolatos adókat is fontolóra vehet. António Mendonça Mendes, az ország pénzügyi és adóügyekért felelős miniszterhelyettese ugyanezen a parlamenti ülésen azt mondta, hogy "a kriptovaluták sokkal összetettebbek adózás szempontjából, mint maga a tőkenyereség leadózása". A továbbiakban azt sugallta, hogy a kriptókra Portugáliában hamarosan ÁFA, illeték vagy akár ingatlanadó is kivethető.

"Felmérjük, hogy mi a szabályozás ebben a kérdésben" - mondta Mendes, "... hogy ne egy olyan jogalkotási kezdeményezést nyújtsunk be, amely egy újság címlapján jelenik meg, hanem egy olyan jogalkotási kezdeményezést, amely valóban az országot szolgálja".

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.23% $69,509.83
Ethereum ETH -3.08% $3,682.12
BNB BNB 0.16% $614.46
Solana SOL -0.94% $178.37
XRP XRP -3.04% $0.5291
Dogecoin DOGE -3.90% $0.1638
Cardano ADA -4.86% $0.4784
Litecoin LTC -3.11% $86.17
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!