Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új trend? Kriptovaluták és hagyományos bankolás egy helyen!

Új trend? Kriptovaluták és hagyományos bankolás egy helyen!

A Raiffaisen ügyfelei mostantól a "Mein ELBA" mobilbanki alkalmazás segítségével vásárolhatnak kriptovalutákat és más digitális eszközöket.

RLB NÖ-Wien és a Bipanda együttműködése

Idén januártól a RLB NÖ-Wien ügyfelei mostantól a "Mein ELBA" mobilbanki alkalmazás segítségével vásárolhatnak kriptovalutákat és más digitális eszközöket. A Raiffeisen együttműködik a bécsi Bitpanda kriptoplatformmal. Az ajánlat, amely magában foglalja az nemesfémeket és más eszközosztályokat is, kezdetben a Raiffeisen Stadtbank Wien ügyfelei számára elérhetők.

Raiffeisen_Bipanda_ELBA_app.jpg

A szolgáltatás a digitális és önálló vagyonkezelésre vágyó ügyfeleket célozza meg, és a Raiffeisen saját állítása szerint az első hagyományos EU-s bank, amely lehetővé teszi a kriptovaluta befektetéseket. A kriptopénztárcákat és a teljes kereskedett vagyont a Bitpanda kezeli.

Fontos megemlíteni, hogy a jelenlegi rendszerben az eszközátvitel nem lehetséges, mivel a Bitpandával a Mein ELBA alkalmazásban egy biztonságos, zárt rendszert lett létrehozva. Ebben a zárt körben - a szabályozási előírásoknak megfelelően - a digitális eszközök útja egyértelműen követhető, és így további bizonyíték nem szükséges az elszámoláshoz. Ennek megfelelően a tőkejövedelemadó automatikusan levonásra kerül a kereskedelemből származó profitból. 

Mi az a Bitpanda, és miért fontos szereplő?

A 2014-ben Bécsben alapított Bitpanda kezdetben kereskedési platformként indult, amely kriptovaluta kereskedést, árucikkek és értékpapírok kereskedelmét, valamint ETF-eket kínál. Jelenleg mintegy 4 millió ügyféllel büszkélkedik.

bitpanda Raiffeisen I Cryptofalka

Az elmúlt évben a cég már szoftverfejlesztő cégként definiálta magát (Investment-as-a-Service) és fő terméke a "Bitpanda Technology Solutions", amelyben befektetési infrastruktúráját más bankok és pénzügyi technológiai vállalatok számára is kínálja.

Ezen szolgáltatást használja többek között az európai mobilbank N26, a német Core-Banking szolgáltató Mambu, a francia pénzügyi alkalmazás Lydia, a brit pénzügyi technológiai vállalat Plum, valamint a Coinbase is európai terjeszkedéséhez.

"Az üzlet részeként a Bitpanda a Coinbase tőzsdét hozzá fogja adni a hiteles likviditásszolgáltató hálózatához, ami lehetőséget biztosít az intézményeknek, hogy kihasználják a Bitpanda széles körű szabályozási engedélyeit, és felgyorsítsák piaci terjeszkedésüket egész Európában - mindezt saját márkanév alatt - a saját tervezésükkel és a mi technológiánkkal."

Bár a Bitpanda platformja nem meghatározó eleme a jelenlegi kriptopiacnak, szolgáltatásai révén nagyban hozzájárulnak a kriptoeszközök szélesebb körben való elterjedéséhez.

Hol tart a jelenlegi kripto-befektetési tendencia?

A vállalati befektetők megjelenése már nem újdonság ezen a piacon, és idén megjelent az első BTC spot ETF is, amely még több befektető számára nyitotta meg az utat ezen új befektetési osztály felé.

A letisztult európai szabályozások lehetővé teszik, hogy egyre több bankintézmény integráljon olyan megoldásokat, mint a Raiffeisen, és ezáltal a kriptoeszközöket elérhetővé tegye a lakossági ügyfelek számára. Ezenkívül, a bankok, saját működésükben is alkalmazhatnak blockchain alapú megoldásokat, például a Citi Bank és az AVAX közös projektjében tapasztalható módon.

Mi a mainstream a pénzpiacokon?

A "Mainstream" szó magyarul azt jelenti, hogy valami a közvélemény által elfogadott, széles körben elterjedt vagy divatos. Ha egy termék, szolgáltatás vagy eszme mainstream, az azt jelenti, hogy az átlagos emberek körében elterjedt és elfogadott.

Bitcoin és kriptovaluta hírek, árfolyamok, kereskedés 20.jpg

A pénzpiacokon a mainstream jelenségként értelmezhető, amikor egy adott befektetési vagy kereskedési stratégia, eszközosztály vagy pénzügyi termék népszerűvé válik a nagyközönség körében. Ez általában azt jelzi, hogy a szélesebb társadalmi kör is érdeklődést mutat iránta, és ezáltal növekszik a kereslet iránta.

A kriptovaluták esetében a mainstream jelenség azt mutathatja, hogy egyre többen ismerik fel és fogadják el a kriptovalutákat pénzügyi eszközként. Ez a növekvő elfogadás és érdeklődés hozzájárulhat a kriptovaluták értékének növekedéséhez, mivel a nagyközönség részvételének növekedése pozitív hatással lehet a keresletre és az árakra. 

Egyre többen fogadják el a kriptovalutákat pénzügyi eszközként

Egy-egy új technológia vagy termék teljes adaptációja hosszú időbe telik. Például az internet kifejlődése az 1960-as évek végén kezdődött, és valódi mainstreamé válása az 1990-es évek második felére tehető, a World Wide Web elterjedésével. A blockchain technológia alapjait az 1990-es évek végén alkották meg, majd 2008-ban Satoshi Nakamoto publikálta a BTC White Paperét, ami az első nagyobb állomás volt az adaptáció felé.

Bár a tömeges elfogadás talán még nem holnap lesz, de napról napra egyre több projekt és termék jelenik meg, és a kriptoeszközök lassan, de biztosan beépülnek az átlag ember mindennapjaiba.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.91% $64,050.28
Ethereum ETH -0.85% $3,064.77
BNB BNB 0.90% $560.76
Solana SOL -0.18% $143.86
XRP XRP 3.59% $0.5156
Dogecoin DOGE 1.90% $0.1551
Cardano ADA 8.94% $0.4978
Litecoin LTC 2.34% $82.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!