Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Raiffeisen Bank leányvállalata is beszáll a kriptoiparba

A Raiffeisen Bank leányvállalata is beszáll a kriptoiparba

Az európai hitelező Raiffeisen Bank osztrák leányvállalata arra készül, hogy az elkövetkező hónapokban lehetővé tegye ügyfelei számára a kriptovalutákkal, például bitcoinnal való kereskedést.

Raiffeisen Bank leányvállalata bevezeti a kriptovalutákat

Miután eredetileg 2023 áprilisában jelentette be kriptoterveit, a Raiffeisen Bank Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien (RLB NÖ-Wien) az osztrák Bitpanda kriptovállalkozással együttműködve halad előre a kriptovaluták bevezetésének útján.

"A Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien együttműködési megállapodást kötött a Bitpandával. Ezen az együttműködésen keresztül 2024 elején egy vonzó digitális befektetési platformot tervezünk kínálni" - közölte a bank képviselője.

bitpanda Raiffeisen I Cryptofalka

Az RLB NÖ-Wien arra számít, hogy 2024 első negyedévében megkezdi a kriptokereskedési szolgáltatások bevezetését Bécsben. A digitális valuták bevezetésével a bank ügyfelei a Bitpanda által biztosított összes kriptovalutához hozzáférhetnek.

Raiffeisen támogatja a Bitpanda teljes eszközkínálatát

A Bitpanda vezérigazgató-helyettese, Lukas Enzersdorfer-Konrad korábban azt nyilatkozta, hogy a Raiffeisen támogatni fogja a Bitpanda digitális eszközkínálatának teljes skáláját, amely több mint 2 500 kriptovalutát tartalmaz, köztük a Bitcoint és az Ether-t is. 

"Ahogy áprilisban bejelentettük, a végső cél az, hogy az RLB NÖ-Wien összes ügyfele számára elérhetővé tegyük az ajánlatunkat. A bevezetés azonban a bécsi ügyfeleikkel kezdődik" - jegyezte meg a Bitpanda szóvivője.

A nyilatkozat szerint a Raiffeisen célja a kriptokereskedési szolgáltatást minden ügyfélszegmens számára elérhetővé tenni, beleértve a lakossági, privát banki és vállalati ügyfeleket is.

Bitpanda Raiffeisen I CryptofalkaEric Demuth, a Bitpanda társalapítója és vezérigazgatója (balra) és Michael Höllerer, az RLB NÖ-Wien vezérigazgatója (jobbra).

Sőt, a szolgáltatás célja, hogy az RLB NÖ-Wien ügyfelei a rendelkezésre álló tőke nagyságától függetlenül különböző eszközökbe fektethessenek be, így már egy eurótól kezdve lehetővé teszi a befektetéseket.

Már a bankok sem állják útját a kriptovalutáknak

A Raiffeisen kriptopénzekbe való belépésével a Bitcoin növekvő elfogadottságának újabb jele. A kripto befektetések a részvények, tőzsdén kereskedett alapok, nemesfémek és árucikkek befektetési szolgáltatásai mellett fognak megjelenni.

"Láttuk az ügyfelek igényét az egyszerű, intuitív, digitális befektetési platformok iránt. Az ügyfélközpontú döntések meghozatalára irányuló fő szándékunk váltotta ki az együttműködés alapjait, és izgatottan várjuk az indulást." - nyilatkozta a RLB NÖ-Wien képviselője.

A Raiffeisen Bank Európa egyik legrégebbi bankja, az első Raiffeisen bank 1886-ban indult az ausztriai Mühldorfban. Az RLB NÖ-Wien a Raiffeisen Bankengruppe független szövetkezeti bankok csoportjának tagja, és 22,6%-os részesedéssel rendelkezik a Raiffeisen Bank Internationalban (RBI).

Az RBI egyébként kísérletezik a digitális valuta fejlesztésével is. A globál Raiffeisen 2020-ban egy nemzeti valuta tokenizációjára szolgáló platformot épített ki a blokklánc technológia segítségével. Mindemellett részt vesz az R3 Marco Polo blokklánc-hálózatát érintő kereskedelemfinanszírozási projektekben.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.53% $61,979.17
Ethereum ETH 1.44% $3,438.36
BNB BNB 0.84% $409.12
Solana SOL -3.39% $128.71
XRP XRP 5.49% $0.6231
Cardano ADA 10.25% $0.7381
Dogecoin DOGE 18.72% $0.1445
Litecoin LTC 5.56% $90.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!