Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nem bírnak a bitcoin bányászok az óriási ETF kereslettel

Nem bírnak a bitcoin bányászok az óriási ETF kereslettel

A spot Bitcoin ETF-ek több mint tízszeresen meghaladták a bányászok termelésének mennyiségét az elmúlt két kereskedési napban. Mi fog történni, ha a felezés során a kínálat a felére csökken?

Óriási a kereslet a Bitcoin iránt

Hétfőn a spot bitcoin tőzsdei alapok tízszer több bitcoint gyűjtöttek össze, mint amennyit a bányászok elő tudtak állítani ugyanabban az időszakban. Az előzetes adatok szerint legalább 493,4 millió dollár értékű (nagyjából 10 280 bitcoin) folyt be a spot BTC alapokba a napokban. 

A BlackRock iShares Bitcoin Trust volt a legaktívabb befektető, amelyhez hatalmas 374,7 millió dollár értékű bitcoin érkezett. Ugyanebben az időszakban a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund 151,9 millió dollár értékű beáramlást tapasztalt, míg az Ark 21Shares Bitcoin ETF 40 millió dollárral gazdagodott. A Grayscale kiáramlása 95 millió dollár volt, az Invesco Galaxy ETF pedig 20,8 millió dollár értékű.

Ugyanezen a napon a Bitcoin bányászok körülbelül 1059 BTC-t termeltek, ami körülbelül 51 millió dollárt ért. Ez az összeg mindössze a spot ETF-ek által felvásárolt BTC-mennyiség 10%-a.

Sokan a bitcoin árfolyam növekedésére spekulálnak

Az ábrán jól látható, hogy a Bitcoin kínálatának növekedése szemben áll az árfolyam emelkedésével. Hasonló trendet figyeltek meg február 9-én is, amikor összesen kb. 12 700 BTC, vagyis 541,5 millió dollár értékű eszköz folyt be az ETF-ekbe, míg a bányászat útján csak mintegy 980 BTC, ami körülbelül 45 millió dollárt ért.

etf bitcoin bányászat | CRYPTOFALKA

Az elemzők többsége elfogadja, hogy a bitcoin felezésének árfelhajtó hatása van. Ez most még inkább észrevehető az esemény előtt, mivel a spot Bitcoin ETF-ek nagy népszerűsége önmagában is árfelhajtó hatással bír. Ha ehhez hozzáadjuk az áprilisi felezés várható hatását, akkor valószínűleg sokan az árfolyam növekedésére spekulálnak.

Mindenki akar egy szeletet a Bitcoin ETF tortából

A legutóbbi jelentések alapján a BlackRock 250,7 millió dolláros befektetéssel állt az élen, míg a Fidelity 188,4 millió dollárral ismét a második helyen végzett. Az Ark 21Shares nagy, 136,5 millió dolláros beáramlást tapasztalt, míg a Grayscale kiáramlása a hét legalacsonyabb szintjére, 51,8 millió dollárra esett, ami az összesített beáramlás döcögős napját eredményezte.

Február 12-én a Bitcoin népszerű támogatója, Anthony Pompliano azt nyilatkozta az CNBC Squawk Box című műsorában, hogy:

"A Wall Street imádja a Bitcoint. Most napi szinten 12,5-szer több a kereslet a Bitcoin iránt, mint ami termelődik. De figyelemre méltó az a tény is, hogy körülbelül 80%-a az összes elérhető készletnek nem mozgott az elmúlt hat hónapban. Sőt, körülbelül 200 milliárd dollár értékű BTC kerülhet kereskedésre, tehát ezek az ETF-ek 30 nap alatt szívták el a bitcoin teljes kereskedhető készletének 5%-át."

Érdekes megfigyelni, hogy a nagy alapkezelők közül a BlackRock és a Fidelity áll a legnagyobb Bitcoin készlet mögött, a Grayscale-t leszámítva. Utóbbi durván 465 000 Bitcoin birtokában van. Az Ark 21Shares szinte csak a harmadát birtokolja annak, amennyit a BlackRock és a Fidelity. 

etf bitcoin bányászat | CRYPTOFALKA

Január 24-én még a Grayscale több mint 536 000 bitcoinnal rendelkezett, de azóta az eladásai csökkentek. Kezdetben az FTX jelentős mennyiségű Bitcoint értékesített, ami részben csökkentette az árfolyamot, részben pedig oldalirányú mozgásra késztette azt. Ezeket az eladásokat azonban az akkor is élénk vásárlási kedvet mutató többi spot Bitcoin ETF kibocsájtó ellensúlyozta. 

Bár senki sem képes pontosan megjósolni a jövőt, azonban az elmúlt napok mozgásából egy dolog biztosan kitűnik: a spot Bitcoin ETF-ek elfogadása jelentős hatással lehet a közel és távoli jövőre egyaránt.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.72% $64,111.27
Ethereum ETH -1.14% $3,065.56
BNB BNB 0.58% $561.15
Solana SOL -0.74% $144.25
XRP XRP 2.96% $0.5145
Dogecoin DOGE 1.38% $0.1559
Cardano ADA 8.25% $0.4971
Litecoin LTC 1.40% $82.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!