Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Támogatja a SegWit utalásokat már a Binance tőzsdéje is

Támogatja a SegWit utalásokat már a Binance tőzsdéje is

A Binance kriptovaluta tőzsde új frissítést vezetett be annak érdekében, hogy támogassák a hatékony Bitcoin SegWit utalásokat.

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, szenteste lehetővé tette a SegWit címeken történő Bitcoin tranzakciókat.

A Segwit segít célja, hogy a blokkméret növelése nélkül csökkentse a tranzakciós díjakat. Viszont fontos, hogy ha a küldést nem megfelelően hajtjuk végre, vagy nem kompatibilis eszközöket használunk, akkor az utalás elveszhet. - áll a Binance által kiadott közleményben.

 

A Bitcoin SegWit protokollja

Mint minden decentralizált blokkláncban, ha frissítést kell végrehajtani a fejlesztőknek a feladata, hogy konszenzusra jussanak abban, hogy miként és mikor hajtsák végre a változtatásokat. A Bitcoin hálózat egy korábbi frissítése a SegWit protokoll. Ennek a 2017-ben bevezetett Bitcoin protokollnak a célja a hálózat jobb méretezése és a kapcsolódó hibák kijavítása. A SegWit úgy frissíti a blokkláncon az adatokat, hogy az aláírásokat elkülöníti a tranzakciós adatoktól. Növelve a tranzakciós kapacitást, így téve lehetővé, hogy több tranzakciót lehessen egy blokkban tárolni.

Erre főként akkor van szükség ha a tranzakciók száma jelentősen megnövekedik, ebből kifolyólag pedig a tranzakciós díjak is meredeken emelkedhetnek. A BitcoinCash a kevésbé decentralizált módszert, a blokk méretének növelését választotta. Ezzel szemben a Bitcoin fő lánca megmaradt az eredeti blokkméretnél.

SegWit I Cryptofalka Forrás: Cointelegraph

Egy Bitcoin tranzakciónak több kimenete lehet, így több címzettnek lehet átutalni. Ez a gyakorlat a fizetési kötegelés. Az aactionfee.info adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin fizetések nagyjából kétharmada jelenleg a SegWit-et használja már. Bár a Bitcoin monetáris eszközként jelent meg az érték tárolására, továbbra is szembesülni lehet a skálázhatósági korlátokkal, amelyek sokak szerint akadályozzák a mindennapi használatban való alkalmazást. 

Úgy gondolom, hogy a Bitcoin főként digitális értékörző szerepet fog tudni felvenni a jövőben, azt a bizonyos digitális arany szerepét. Viszont ennek ellenére a hasonló frissítések lassan, de segítik a Bitcoin már 12 éves rendszerét abban, hogy hétköznapi tranzakciókra is ideálisan használható legyen.

SegWit I Cryptofalka Forrás: https://transactionfee.info/

 

Bitcoin soft fork

A Lightning Network hálózatot 2. szintű méretezési megoldásként vezették be a Bitcoin számára, mint fizetési protokollt. A SegWit-től eltérően, amely a Bitcoin hálózat soft fork frissítése volt, a Lightning Network egy további réteg, amely lehetővé teszi az azonnali, olcsóbb tranzakciókat. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Binance kriptovaluta tőzsde is már SegWit barát

A vezető kriptovaluta tőzsde a Binance is frissítette a rendszerét, hogy képes legyen SegWit-es Bitcoin tranzakciók lebonyolításában. Ez újabb megerősítést adhat azoknak, akik az eredeti Bitcoin láncot preferálták a BitcoinCash hard forkja helyett.

A korlátozott tranzakciós kapacitás ellenére a Bitcoin, továbbra is a digitális valutapiac tényleges vezetője. Más kripto eszközökkel szembeni dominanciája nemrégiben egyéves csúcsot ért el. A CoinMarketCap szerint, a napokban, a BTC dominanciája más kriptavalutákhoz képest közel 70%. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.84% $64,668.2
Ethereum ETH 2.26% $3,147.07
BNB BNB 2.12% $569.55
Solana SOL 3.77% $149.59
XRP XRP 4.03% $0.5274
Dogecoin DOGE 4.10% $0.1619
Cardano ADA 6.60% $0.5037
Litecoin LTC 4.31% $84.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!