Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Sikeresen lezajlott a Cardano (ADA) hard forkja, a Mary

Sikeresen lezajlott a Cardano (ADA) hard forkja, a Mary

A régóta várt Cardano ADA hard fork protokollfrissítést sikeresen alkalmazták, amely a hálózat több eszköz kompatibilitását teszi lehetővé. 

 

Sikeres volt a Cardano Mary hard forkja

A Cardano hétfő éjjel jelentette be, hogy a hálózatfrissítés sikeres volt, amely fontos mérföldkő a folyamatban lévő bevezetéshez. A frissítés lehetővé teszi a natív tokenek funkcionalitásának és több eszköz támogatásának alapvető funkcióit. Ezen mérföldkő a Cardano frissítési ütemterv meghatározó szakasza, amely intelligens szerződéseket és decentralizált applikációk készítésének lehetőségeit vezeti be.

https://twitter.com/InputOutputHK/status/1366505196680077314

 

Cardano ADA hard fork

Az IOHK blog szerint a natív tokenek több eszközből álló támogatást tesznek lehetővé a Cardano hálózaton, megengedve, hogy egyedileg definiált tokéneket hozzanak létre, és közvetlenül a blokkláncon végezzenek tranzakciókat. A Cardano ADA hard fork lehetővé teszi, hogy a főkönyvi infrastruktúra ne csak az ADA tranzakciókat dolgozza fel, hanem azokat is, amelyek egyszerre több eszközfajtát hordoznak. A natív támogatás egyértelmű előnyöket biztosít a fejlesztők számára, mivel nincs szükség intelligens szerződések létrehozására az egyedi tokenek létrehozásának vagy tranzakcióinak lebonyolításához. 

A fejlesztők létrehozhatnak a Cardano hálózaton NFT tokeneket, tokenizált részvényeket vagy digitális árucikkeket. A tokentool.io szerint, ezekből már több, mint 1400 van. Egyenlőre kísérleti célokra hozzák létre őket. Az Ethereum ERC-20 szabványtól eltérően a Cardano (ADA) hard fork az egyedi tokenek nyomonkövetését és elszámolását a főkönyv natív módon támogatja. 

Mivel a natív tokenek nem igényelnek intelligens szerződéseket az értékük átadásához, a felhasználók az okos szerződéshez szükséges tranzakciós díjak megfizetésére vagy az eseménykezelési logika hozzáadása nélkül tudják elküldeni, fogadni és kiírni a tokjenjeiket. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mi is az a hard fork?

Mindegyik szoftver előbb-utóbb frissítésre szorul, hiszen a fellépő problémákat ki kell javítani, a biztonsági réseket be kell tömni. Sokszor pedig a teljesítményen is növelni kell. Fork-nak nevezzük egy szoftver kódjának több projektre való szétválasztását, elágaztatását. A blokklánc alapú projektek mögött is egy szoftver áll, így azok esetében is lehetséges a Fork. A kriptovilágban kétféle típusát különböztetjük meg a Fork-oknak: Soft Fork és Hard Fork. Mindkét típusú Fork lényegében változtatja meg a kriptovaluta protokoll működését.

ada coin I Cryptofalka

A Hard Fork esetében általában mélyebb változtatásokról beszélünk a blokklánc kódjában. A kriptovaluta protokoll olyan változtatása ez, amely visszafelé nem kompatibilis a korábbi verziókkal. Ez azt jelenti, hogy azok a Node-ok, amelyek nem frissülnek az új verzióra, nem tudják feldolgozni a tranzakciókat vagy új blokkokat beilleszteni a blokkláncba.

 

Az ADA árfolyama is kitűnően teljesít

Az ADA árfolyama a frissítés előtt annyira jól teljesített, hogy még a Binance coin helyét is átvette a kriptovaluták piaci kapitalizációs listáján, megszerezve a 3. helyet. A cikk írásakor majdnem 3%-ot korrigálva 1,22 dollár körül mozog az árfolyam. Minden idők árfolyamcsúcsa február 27-én volt, amikor meghaladta az 1,45 dollárt. 

Ha szeretnéd élőben követni a Bitcoin, Cardano és a többi kriptovaluta árfolyamát, azt itt megteheted! 
Az árfolyamok mellé pedig hasznos információkat, összefoglalókat is találsz a coinokról 

ADAUSDT-4h-20210303 ADAUSDT-4h-20210303

Az elmúlt hónapban egyébként figyelemreméltó 240%-os emelkedést ért el. Tavaly ilyenkor óta, amikor még az árfolyam 0,05 dollár volt 2500%-os emelkedést ért el. 32 milliárd coin kering a 45 milliárdos készletből, ami az eszköz piaci kapitalizációja 38,8 milliárd dollárra teszi. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.55% $63,253.18
Ethereum ETH -2.07% $3,101.04
BNB BNB -3.16% $552.1
Solana SOL -9.17% $138.26
XRP XRP -2.24% $0.4958
Dogecoin DOGE -1.83% $0.161
Cardano ADA -2.78% $0.4589
Litecoin LTC -2.71% $77.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!