Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Svájc befagyasztja az orosz kriptoeszközöket

Svájc befagyasztja az orosz kriptoeszközöket

Svájc, a történelmileg semleges ország is szankcionálja Oroszországot. Sőt tovább mennek, ezt a kriptovalutákra is kiterjesztik.

 

Megszületett a döntés, Svájc is szankcionál

A Financial Times egy korábbi jelentése szerint a svájci szövetségi kormány befagyasztja az orosz állampolgárok és Svájc határain belül lévő vállalkozások kriptovaluta eszközeit. A befagyasztás iránya egybeesne azokkal a szankciókkal, amelyeket az Európai Unió már bevezetett Oroszország ukrajnai inváziója miatt.

 

Svájc befagyasztja az Orosz kriptoeszközöket Forrás:pymnts.com

 

A Financial Times arról számolt be, hogy Guy Parmelin svájci pénzügyminiszter szerint 223 orosz, köztük Vlagyimir Putyin elnök közeli munkatársainak bankszámláját és tárgyi eszközeit zárolta Svájc az elmúlt időszakban. A kriptovaluták korlátozása az uniós szankciókon túlmutató további büntetés lesz.

A pénzügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője azt nyilatkozta a Financial Timesnak, hogy a kriptoeszközök befagyasztására azért volt szükség, mert Svájc meg akarja védeni blokklánc iparának integritását. A CV VC, egy svájci kockázati tőkéscég jelentése szerint 2021 decemberében körülbelül 1 128 blokklánc vállalat nevezte Svájcot vagy a szomszédos Liechtensteint otthonának.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Az EU is csatlakozhat a kriptovalutákat érintő szankciókhoz

Az Európai Unió bejelentette, hogy korlátozni akarja Oroszország azon képességét, hogy kriptovaluták segítségével kikerülje a gazdasági szankciókat.

"Intézkedéseket hozunk, különösen a kriptovaluták vagy kriptoeszközök tekintetében, amelyeket nem szabadna a 27 EU-tagország által elrendelt pénzügyi szankciók megkerülésére használni" - mondta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter.

A kriptotőzsdék, mint pl. Coinbase és a Binance elleni felhívások, hogy tiltsák be és fagyasszák be az orosz hozzáférést a kriptopénzekhez, rávilágítottak a digitális eszközök határok nélküli jellegére. Egy váltó természetesen könnyen befagyaszthatja a nála tárolt tárcák egy bizonyos részét. Ugyanakkor egy hideg tárcában tárolt kriptovaluta befagyasztása vagy elkobzása sokkal nagyobb kihívást jelentene. 

Svájc befagyasztja az Orosz kriptoeszközöket Forrás:thenewscrypto.com

"Ha valaki saját maga tárolja a kriptokulcsát, akkor bárhol is legyen, gyakorlatilag lehetetlen lesz azonosítani" - mondta a megbízott illetékes. "De ha kriptoszolgáltatásokat használnak - alapokat, tőzsdéket és így tovább - akkor ezeket a szolgáltatási pontokat megcélozhatjuk."

Összefoglalva

Kezdetben a nagyobb tőzsdék (úgy mint a Binance, Coinbase, Kraken) ellenálltak az oroszok szankcionálásának. Arra hivatkoztak, hogy a kriptovaluták természetével ellentétes lenne egy ilyen centralizált döntés meghozása. Most azonban úgy tűnik, hogy ez a kérdés nemzetállami szinten halad tovább. Ha egy adott ország megköveteli, akkor várhatóan az ott működni kívánó kriptotőzsde engedni fog. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.50% $61,704.13
Ethereum ETH -0.87% $3,025.22
BNB BNB 0.13% $535.78
Solana SOL 1.05% $134.6
XRP XRP 0.89% $0.4985
Dogecoin DOGE -2.13% $0.1502
Cardano ADA -0.46% $0.4509
Litecoin LTC 0.97% $79.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!