Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újra hosszú távú emelkedő trendre kerülhet a Bitcoin

Újra hosszú távú emelkedő trendre kerülhet a Bitcoin

Vártuk korábban a bullish trendfolytatást, ezzel lassan újra pozitívan jelezhet a hosszú távú emelkedő trendet mutató macro indikátor a Bitcoin grafikonján.

 

Újra kinyílhat a hosszú távú emelkedő trend kapuja a Bitcoin grafikonján

Egész évben bullishak voltunk a Falkában a Bitcoin grafikonján, az előző cikkeinkben még picit óvatosan fogalmazva de jeleztük, hogy újra érdemes lesz odafigyelni a vezető kriptovalutára:

Vízválasztó előtt vagyunk! Ez kell még a Bitcoin bika piachoz 2020.01.07

Megnyerő a Bitcoin ármozgás heti zárása 2020.01.13

6 havi csökkenő trend tört meg a Bitcoin mai mozgásával! 2020.01.14

Bitcoin elemzés‼️ Potenciális trendfolytatás várható? 2020.01.20

Az elmúlt napokban a Bitcoin ismét +10%-ot emelkedett, néhány nap leforgása alatt 8200-ról 9000 dollárra nőtt egy Bitcoin ára. A legtöbb ember ténylegesen az árra fókuszál, viszont, ami ennél sokkal fontosabb az maga a trend.

Bitcoin emelkedő trend cryptofalka BTCUSD-1d-20200128

Alapvetően egy trend emelkedő aljak és emelkedő csúcsok sorozatából épül fel. A Bitcoin grafikonján, ahogyan jeleztük korábban is egy 6 hónapig tartó csökkenő árcsatorna volt egyértelműen kivehető. Azonban ez a csökkenő trend a kék csatornából való kitöréssel egyértelműen megtört, valami megváltozott. Azóta szépen látható, hogy elkezdtünk kialakítani egy még ugyan fiatal, de egyértelmű emelkedő trendet.

A napi Ichimoku felhő azért szuper indikátor, mert nem csak az ellenállásokat és támaszokat, de a hosszú távú macro trendünket is szépen mutatja. Ha sikerül a napi gyertyát a felhő felett zárni az hosszú távra ismét pozitív jelet adhat és egy hosszú távon folytatódó emelkedő trendnek lehet az előfutára.

Alapvetően a tőzsdei gyertyák azok, amire egy elemzőnek elsődlegesen fókuszálnia kell, azonban a megerősítéshez célszerű segítségül hívni az ármozgásból generált tőzsdei indikátorokat is. Nagyjából még most is hasonlóan pozitívan festenek ezek is, mint ahogyan a korábbi cikkünkben írtuk:

Az indikátorok sem festenek rosszul, az RSI szép emelkedő trenden van, az SRSI lassan metszést produkálhat és fordulhat felfele. Ez mellett az MFI indikátor is lassan vételi jelzést ad. Közben pedig alulról a zölddel jelölt napi 10-es EMA támogatja az árat. - Cryptofalka 2020.01.22

 

A következő komolyabb ellenállás 9400 dollárnál lehet

Az előző fejezetben szépen kiveséztük, hogy közel állunk ahhoz, hogy egy hosszú távú emelkedő trend alakuljon ki a Bitcoin grafikonján. A trend a barátod, ha ismerjük a trendet akkor jól kitudjuk használni annak a hullámait. Azonban egy emelkedő trend is ugye aljak és csúcsok sorozatából áll, amit ellenállások és támaszok építenek fel.

Bitcoin technikai elemzés emelkedő trend Emelkedő trend

A trenden belül a korábbi ármozgások tudnak segítségül szolgálni arra, hogy azonosítsuk a nagy macro emelkedő trenden belüli kisebb micro trendeket. Látható a grafikonon, hogy 9400 dollárnál jelentkeztek korábban heves ármozgások, így a grafikon alapján itt várható egy lehetséges ellenállás a mostani emelkedés során is.

Bitcoin emelkedő trend cryptofalka BTCUSD-1d-20200128_2

Szintén fontos a támaszok, vagyis azok a pontok definiálása, ahol erős vásárlói nyomás jelenhet meg egy lehetséges csökkenés esetén. Ez jelenleg elég egyértelműen a Napi Ichimoku felhő teteje és a napi 10-es Exponenciális mozgó átlag (10EMA) alkotja 8700-8800 dollárnál.

 

Az emelkedő trend a rövidebb nézeteken is szépen kivehető

Alapvetően a napi gyertyás grafikon ad egy jó becslést egy hosszabb, mondjuk hetes időintervallumra. Azonban ahhoz, hogy a micro mozgásokat is azonosítani tudjuk célszerű rövidebb 4 vagy akár 1 órás nézeteket is elemezni. A 4 órás nézeten jól látható, hogy a korábbi 9170 dolláros ellenállás fogja még rövid távon az emelkedő trendet. Ha ezt áttörjük akkor jó eséllyel zakatolunk tovább a napi ellenállásig 9400 dollárig.

Bitcoin emelkedő trend cryptofalka BTCUSD-4h-20200128

A másik fontos infó, amit szolgáltat nekünk a rövidebb grafikon, hogy a korábbi ármozgásaival szintén megerősíti a 8800-as támaszt. Ez szépen egybe esik a napi grafikon jelzéseivel!

A legrövidebb nézet, amin elemzéseket szoktunk készíteni az az 1órás nézet. Itt egy darab gyertya 1 óra mozgásait foglalja magába. Nagyon szép dupla alj alakzatot sikerült kialakítani egy 8200-as aljjal és egy 8500-as nyakvonallal. Az elmúlt időszak igazán kedvezett a Longolók számára, az elmúlt napokban egy 3-szoros tőkeáttétellel akár +15-20%-ot is el lehetett érni a Bitcoin segítségével. 

Bitcoin emelkedő trend cryptofalka BTCUSD-1h-20200128

A rövid távú nézeten azért szépen látható, hogy elég meredek emelkedésről van szó, az RSI indikátor is folyamatosan jelez, hogy túlvett a Bitcoin. Ez önmagában még nem indukál eladási vagy esetleg short pozíciót... Viszont mindenképpen óvatosságra int rövid távon. Amúgy a 10-es és 22-es EMA szépen támogatja az árat az 1 órás nézeten.

 

Összefoglalva

Továbbra is bizakodóak vagyunk a Bitcoin hosszú távú mozgásával kapcsolatban, tetszik az a potenciális emelkedő trend, amit próbálunk kialakítani 2020 elején. Ha sikerül folytatni, amit elkezdett idén a BTC, akkor a 2020 májusában közelgő blokkfelezés extra szikrát nyújthat! 

Rövid távon a 8800-as támaszra lesz még célszerű figyelni, tudjátok napi 10 EMA, napi Ichimoku felhő! ;) 

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.29% $58,002.25
Ethereum ETH 1.89% $3,136.62
BNB BNB 2.60% $535.66
Solana SOL 2.49% $138.89
XRP XRP 9.15% $0.5101
Dogecoin DOGE 2.58% $0.109
Cardano ADA 5.01% $0.4212
Litecoin LTC 2.02% $70.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!