Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Vodafone új blokklánc-alapú platformot indít

A Vodafone új blokklánc-alapú platformot indít

A Vodafone elindított egy blokklánc-alapú platformot, amely lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközöknek, hogy biztonságos automatizált tranzakciókat hajtsanak végre az ügyfél nevében.

 

Házon belüli blokkláncplatform

A hivatalos közlemény szerint az új, Digital Asset Broker (DAB) nevű platform az eszközök hálózatának (IoT) erejére támaszkodik, és segít a Vodafone ügyfeleinek, hogy profitálhassanak a „Eszközök kereskedelméből". (Economy of Things - EoT)

A legtöbb csatlakoztatott eszköz és érzékelő ma már az interneten keresztül gyűjti és használja fel az adatokat. A Vodafone új EoT platformja azonban ennél tovább megy. Lehetővé teszi, hogy az ellenőrzött, összekapcsolt eszközök, járművek, intelligens eszközök és gépek zökkenőmentesen és biztonságosan tranzakciókat bonyolítsanak le a felhasználó nevében, a felhasználó beavatkozása nélkül.

A Vodafone új platformja minden eszközhöz egyedi digitális identitást rendel, ahelyett, hogy a vállalkozásoknak saját komplex infrastruktúrát kellene kiépíteniük. Ezután a mobil SIM által biztosított pénztárca- és fizetési technológia segítségével képes kommunikálni és biztonságosan tranzakciókat lebonyolítani más eszközökkel.

A platformot blokklánc-technológia segítségével biztosítják. A Vodafone DAB-hoz csatlakoztatott összes eszközt ellenőrzik, majd ezt követően automatikusan lehetővé válik számukra a kereskedelem, biztonságos, titkosított kapcsolatokon át, egyetlen ponton keresztül biztosítva az eszközök számára akár több rendszerrel való kommunikációt. 

Vodafone-launches-new-Blockchain-based-‘Economy-of-Things-platform forrás: finbold

"Házon belül új, skálázható platformokat építünk ügyfeleink számára Európa- és Afrika-szerte. Ez, a legújabb platformunk, az eszközök új kereskedelmének motorja lesz, ahol a mindennapi tárgyak és eszközök a mi nevünkben tárgyalhatnak, vásárolhatnak és adhatnak el szolgáltatásokat. Aktívan tárgyalunk számos más vállalattal, hogy gyorsan bővítsük a partnerségi megállapodásainkat, és világszerte kiszélesítsük az ökoszisztémát azzal, hogy más funkciókat és fizetési rendszereket is bevonunk" - mondta Johan Wibergh, a Vodafone technológiai igazgatója.

Elektromos autók a középpontban

A szolgáltatás február 28-án indult el egy piacvezető kísérlet keretében. Ennek során a rendszer Newburyben, az Egyesült Királyságban az elektromos járműveket autonóm módon és biztonságosan összekapcsolta egy töltőponttal. A járművezetők valós idejű információkat kapnak a legközelebbi elérhető töltőpont állapotáról és kompatibilitásáról, és könnyedén engedélyezhetik járművük feltöltését.

Általánosságban a Vodafone úgy véli, hogy a platform megszünteti a "range anxiety"-t, vagyis a járművezetők azon félelmét, hogy az akkumulátorok kifogynak a töltőállomásokon. Így lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy tudatosan válasszanak megújuló áramszolgáltatókat.

Jesse Morris, az Energy Web Foundation vezérigazgatója szerint:

"A villamosítás a globális szén-dioxid-mentesítési erőfeszítések fontos részét képezi. Jelenleg azonban nincs mód arra, hogy az elektromos járművek vezetői biztosítsák, hogy a járműveik töltéséhez használt összes villamos energia megújuló forrásokból származzon. A zöld energiamegoldásokhoz való hozzáférés demokratizálódásával azonban ez sürgetővé vált. Bármely utcai elektromos autótöltővel együttműködve a mi megoldásunk biztosítékot adhat a magánszemélyeknek és a vállalatoknak a tiszta energiához való hozzáféréshez. A költséges és időigényes rendszerintegráció helyett, például egy parkolóhely lefoglalásához, az új Vodafone DAB platform egyetlen kontaktpontot biztosít a megbízható járművek, vagy bármely más eszköz számára. Valódi változást jelent az elektromos autótulajdonosok és az elektromos személygépkocsi-állományokkal rendelkező vállalatok számára."

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.31% $60,941.05
Ethereum ETH -2.51% $2,996.93
BNB BNB -0.87% $532.13
Solana SOL -0.08% $133.34
XRP XRP 0.87% $0.4971
Dogecoin DOGE -3.83% $0.148
Cardano ADA -1.38% $0.4456
Litecoin LTC 0.34% $79.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!