Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Wall Street egyre nagyobb figyelmet szentel a blokkláncnak

A Wall Street egyre nagyobb figyelmet szentel a blokkláncnak

Technológiai forradalom a pénzügyi szektorban? A Wall Street vezető pénzintézetei a Project Guardian blokklánc-projekt keretében kifejlesztett koncepcióbizonylatok (Proof-of-Concept, PoC) iparosítására összpontosítanak.

Előtérbe került a Proof-of-Concept (PoCs)

A Wall Street vezető pénzintézetei egyre nagyobb figyelmet fordítanak a proof-of-concept (PoCs) iparosítására, melyhez olyan kísérleti projektek adtak alapot mint Guardian Projekt. A JPMorgan Onyx nevű blokkláncplatformja különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a Szingapúri Monetáris Hatósággal (MAS) közös kísérleti programjában szerzett felismeréseket kézzelfogható termékekké alakítsa át.

A blokklánc Proof of Concept (PoC) fejlesztés az a folyamat, amelynek során meghatározzák, hogy egy blokkláncprojekt rendelkezik-e potenciállal és gyakorlati alkalmazással. A PoC jellemzően egy egyszerű prototípus, amelynek célja a javasolt megoldás megvalósíthatóságának felmérése.

A blokklánc-projektek keretében a PoC azt hivatott bizonyítani, hogy a blokklánc-alapú megoldás megfelel az érdekelt felek üzleti és technikai elvárásainak.

Továbbra is egyre népszerűbbek a tokenizált alapok

TokenizeThis eseményen, amelyet május 10-én tartottak Miami-ban, Stephanie Lok, a JPMorgan Onyx termékmenedzsere elmondta, hogy a vállalat nagy figyelmet fordít a befektetési alapok tokenizálására.

"Ez egy nagy fókuszterület: hogyan tudjuk valamilyen módon gyárthatóvá, iparosíthatóvá tenni azt, amit proof-of-concept-ként építettünk ki."

Egy másik hagyományos pénzügyi cég, amely erősen befektetett a blokklánc-alapú pénzügyi migrációba, a WisdomTree.

Maredith Hannon, a vállalat üzletfejlesztési vezetője kiemelte a cég érdeklődését a portfólió személyre szabása és a portfóliók valamint folyószámlák összekapcsolása iránt. Továbbá részletesen kifejtette a valós világbeli eszközök (RWA) tokenizálásának potenciális előnyeit a befektetői portfóliók számára, és felvázolta, hogy számtalan allokációs variáció és kockázati profil létrehozására lesz lehetőség.

Project Guardian: On-chain és DeFi szolgáltatások a hagyományos pénzügyekben

A WisdomTree nagy hangsúlyt fektet a blokklánc által kínált szolgáltatások vizsgálatára és ügyfeleinek egy egységes felületen keresztül történő nyújtására. Többek között az is terítékre került, hogy különböző on-chain szolgáltatásokat nyújtson egységes felületen keresztül ügyfelei számára. Ennek köszönhetően hatékonyabban használhatják fel pénzüket a piacon, különféle befektetési lehetőségekkel és szolgáltatásokkal rendelkezve. 

A JPMorgan, a DBS Bank, az SBI Digital Asset Holdings és a WisdomTree a Project Guardian fő résztvevői, akik együttműködnek a DeFi és az eszköz-tokenizáció nagyobb léptékű megvalósíthatóságának felmérésében.

A 2022 májusában indított Project Guardian célja a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások és az eszközök tokenizálása a nagykereskedelmi finanszírozási piacokon. A kezdeményezés nyílt és interoperábilis hálózatok, intézményi szintű DeFi protokollok, eszköz-tokenizáció és megbízható infrastruktúra fejlesztésére összpontosít.

Egyre nagyobb teret nyer a blokklánc technológia

A Moody's, a vezető befektetési kockázatértékelő cég, arról számolt be, hogy a tokenizált alapok értéke 2023 elején mintegy 100 millió dollárról mintegy 800 millió dollárra nőtt, az Egyesült Államok kincstári szektorának növekvő tokenizálása által vezérelve.

A jelentés rámutatott, hogy mind a köz- mind a magánblokkláncok különféle eszközökkel történő integrálását tapasztalják, és néhány említésre méltó példa között szerepel a Franklin Templeton amerikai kormányzati pénzalapjának kibővítése a Stellar-ról a Polygon-ra, valamint az UBS Asset Management által az Ethereum blokkláncra telepített tokenizált pénzpiaci alap (Money Market Fund - MMF). 

A Moody's szerint az MMF-ek tokenizálása lehetővé teszi stabilitásuk összekapcsolását a stabil érmék technológiai előnyeivel. Nemrégiben a szingapúri székhelyű pénztechnológiai vállalat, a DigiFT bejelentette az amerikai kincstári címletek letétbe helyezett (DR) tokenjeinek indítását. Hasonlóan a Misyon Bank, Törökországban, bejelentette partnerségét a svájci Taurus céggel, hogy kihasználja digitális eszközkezelési és tokenizációs technológiáját.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.24% $67,677.06
Ethereum ETH -1.65% $3,782.28
BNB BNB -0.14% $597.01
Solana SOL 0.66% $168.91
XRP XRP 0.58% $0.5297
Dogecoin DOGE 2.24% $0.1664
Cardano ADA 1.24% $0.4598
Litecoin LTC 0.91% $83.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!