Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Trónfosztás? A Polygon már az Ethereum sarkában lohol

Trónfosztás? A Polygon már az Ethereum sarkában lohol

A Polygon és az Ethereum blokklánca egyenként több mint 15 millió megszerzett felhasználóval büszkélkedhet, míg a Bitcoin 10,65 millióval a harmadik helyen végzett a Flipside blokkláncelemző cég szerint.

Vetélytársra talált az Ethereum?

A Flipside blokkláncelemző cég szerint layer-2 hálózat Polygon majdnem annyi felhasználót szerzett 2023-ban, mint az Ethereum. A Polygon, az Ethereum skálázási megoldása 15,24 millió megszerzett felhasználóval büszkélkedhetett, ami csupán körülbelül 160 ezerrel maradt el az Ethereum 15,4 milliójától.

A Flipside megszerzett felhasználónak azokat a tényezőket tekintette, akik legalább két tranzakciót hajtottak végre egy adott blokkláncon, és amelyek közül legalább egy 2023-ban történt.

Érdekes módon 2023 első felében a Polygon vezette a statisztikát, de végül megelőzte az Ethereum, amely az év második felében végig megtartotta a vezető szerepét.

Polygon: Lendületes start, majd lassulás

A Polygon lenyűgöző 2, 8 millió megszerzett felhasználóval indította az évet januárban - ez a hálózat összes megszerzett felhasználójának több mint 40%-át teszi ki 2023-ban - áll a Flipside elemzésében.

"Onnantól kezdve a Polygon mutatta a legnagyobb mértékű csökkenést a havi felhasználószerzésben az év során, de még mindig hasonlóan teljesített mint a többi hálózat".

A harmadik helyen a Bitcoin végzett 10,65 millió megszerzett felhasználóval, míg az első ötöt a Solana és az Arbitrum zárta.

Összesen 62 millió megszerzett felhasználót jegyeztek fel a nyolc nyomon követett blokkláncról, köztük az Optimism, az Avalanche és a Base. A Flipside megjegyezte, hogy a felhasználók megszerzése májusban tetőzött, mielőtt a szám fokozatosan csökkent.

Chain_users.webp

forrás: Flipside Data (flipsidecrypto.com)

Összefüggések a Silicon Valley Bank összeomlásával

"A megszerzett felhasználók számának növekedése márciusban kezdődött, ami egybeesett a Silicon Valley Bank összeomlásával. Ez megingathatta a központosított intézményekbe vetett bizalmat, és megindította a decentralizált letétkezelési alternatívákba való menekülést" - írta a cég.

A Flipside szerint a Base a 2023 augusztusi indulását követően erősen kezdett, de a felhasználói volumene 2023 utolsó hónapjaiban már lecsengett.

"Az év vége felé megerősödött lelkesedés a stabilabb láncok körében hozzájárulhatott a Base felhasználói növekedésének visszaeséséhez, mivel ezek a hálózatok robusztusabb, változatosabb alkalmazás ökoszisztémákkal rendelkeztek" - magyarázta a cég.

A következő bikapiac azonban jót ígérhet a Base felhasználói növekedésének, tekintettel a Coinbase azon erőfeszítéseire, hogy az ipar élére törjön és meggyőző alternatívákat kínáljon az új felhasználók számára.

Az idei lelkesedés átalakíthatja a kriptovaluta piacot

2023-ban a kriptovilágban látványos változásokat hozott a felhasználói térkép. A Polygon és az Ethereum közötti verseny, a Bitcoin stabilitása, valamint az új szereplők felbukkanása mind rávilágítanak a blokkláncok dinamikus fejlődésére. 

Az év végi visszaesés és a Base kilátásai a következő bikapiacban is érdekesek, különös tekintettel a Coinbase szerepére az új felhasználók bevonásában. A decentralizált pénzügyi alternatívákra irányuló növekvő érdeklődés továbbra is alakítja a kriptovaluta piacot, és az év vége felé tapasztalt lelkesedés lehet az újabb változások előhírnöke.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.37% $64,551.95
Ethereum ETH 0.94% $3,091.62
BNB BNB 1.59% $559.9
Solana SOL 5.41% $146.91
XRP XRP 0.01% $0.501
Dogecoin DOGE 1.52% $0.1528
Cardano ADA 3.81% $0.4728
Litecoin LTC -0.18% $81.54
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!