Breitling luxusóra és a blokklánc alapú digitális identitást

Szerző: | okt 18, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A svájci luxusóra gyártó Breitling,  a blokklánc, valamint az Ethereum rendszerét hívta segítségül a hamisítok elleni harcban. 🔐

 

Miért van szükség a Breitling blokklánc alapú megoldására?

A svájci luxuskellékgyártó Breitling (amely a légi kronométereiről ismert) az Ethereum segítségét kérte a hamisítók elleni harcban.

Az első ilyen jellegű luxusóra, amelyhez blokklánc tanúsítvány  került a Breitling TOP TIME (hivatkozási szám: A23310121G1X1), amely 2020 márciusában indult. Ez a projekt az Arianee párizsi székhelyű digitális identitásszolgáltató céggel együttműködve  jött létre. 

A digitális identitás, a blokklánc egyik legnyilvánvalóbb felhasználási esete. Ennek ellenére a becslések szerint a  luxustermékek gyártói évente 100 milliárd dollárt veszítenek a hamisítás miatt. Ezért a luxuscikkek piaca mielőbbi megoldást keres.

Breitling top time blokklánc I Cryptofalka

Ezt kívánja megadni az  Arianee, aki a blokklánc technológia segítségével bizalmat és átláthatóságot kíván elérni az ágazatban. Ars Poétikájuk a következőképp fogalmazható meg:

„Az értékes tárgyak digitális tanúsításának globális szabványa az Arianee protokoll elfogadásának előmozdításával és támogatásával.”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Arianne protokoll és az Ethereum ERC 721

Az Arianee protokoll az Ethereum ERC-721 alapú intelligens szerződések gyűjteménye, amelyek képesek kibocsátani, nyomon követni és kezelni a valós eszközöket. A Breitling TOP TIME esetében minden órához egyedi e-garanciakártya jár. A tulajdonos  a garanciakártyán levő információk segítségével letölt egy titkosított egyedi pénztárcát, ahol a tanúsítványt tárolják.

A tanúsítvány tartalmazza az óra részleteit is, például a sorozatszámot és a jótállási információkat. Ehhez csak a tulajdonos férhet hozzá a pénztárcán keresztül. Az átadási funkció azonban lehetővé teszi a tulajdonjog átruházását. 

NFT Ethereum ERC 721 I Cryptofalka

Ennek az újításnak köszönhetően értékesebbé válhatnak a blockchain technikát alkalmazó márkák, hiszen a hamisítás szinte teljes mértékben kizárható. Az Arianee társalapítója, Emmanuelle Collet  szerint a digitális identitások megjelenése több értéket fog  adni a Breitling, mint márka számára.

Büszkék vagyunk arra, hogy kibővített tulajdonosi élményt kínálhatunk a Breitling Top Time ügyfeleinek a továbbfejlesztett garanciális program révén. Ez a projekt remekül szemlélteti, hogy nyílt forráskódú protokollunk hogyan adhat hozzá egy értéket a meglévő innovatív programokhoz.

A blockchain technológia ma még a felhasználók kisebb csoportjait érinti csak. Viszont csupán idő kérdése, hogy a kis területen történő felhasználás mikorra jut már el a tömegekhez.

Gill Rita

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka