A brit adóhatóság NFT-ket foglalt le áfacsalási ügyben

Szerző: | febr 17, 2022 | Kriptovaluta

Az Egyesült Királyság adóhivatala (HMRC) három személyt tartóztatott le adócsalás vádjával. Az ügyben három NFT-t is lefoglaltak.

 

A bűnüldöző szervek NFT-ket foglaltak le

A brit adóhatóság elmondása szerint ez volt az első alkalom, hogy az Egyesült Királyságban bűnüldöző hatóságok NFT-ket foglaltak le. Három személy letartóztatására került sor, akiket azzal gyanúsítanak, hogy különböző kifinomult eszközökkel áfacsalást követtek el – jelentette a BBC.

Az ügyben letartóztatott gyanúsítottak a vád szerint hamis személyazonosságot használtak és 250 hamis “fedőcéget” hoztak létre, mindezt azon célból, hogy 1,4 millió brit font (kb. 1,8 millió dollár) ÁFA megfizetését kerüljék el.

NFT adócsalás UK

forrás: theguardian.com

 

Bár az adóhatóság az elkobzott digitális eszközöket és NFT-ket vagyontárgyként foglalta le, konkrét becslés még nem készült azok együttes értékére. 

Nick Sharp, a HMRC igazgatóhelyettese szerint az adócsalási ügyben bírósági végzéssel lefoglalt NFT-k és digitális eszközök figyelmeztetésül szolgálnak azok számára, akik kriptoeszközökön keresztül pénzt akarnak elrejteni az adóhatóságok elől, majd hozzátette: „folyamatosan alkalmazkodunk az új technológiákhoz és képesek vagyunk lépést tartani a bűnözőkkel.

 

A kiberbiztonság új kihívásai

Jake Moore, az ESET kiberbiztonsági cég tanácsadója szerint a mostani ügy azt mutatja, hogy a rendőrség gyorsan alkalmazkodik a kiberbűnözés újonnan megjelenő fenyegetéseihez és tudja, hogyan kell bánni a hivatalos szervek elkerülését célzó digitális eszközökkel.

A kriptovaluták tervezésének egyik kulcseleme, hogy védve legyenek az illetéktelenekkel szemben. Legyen az akár egy külső fenyegetés vagy akár maguk a bűnüldöző szervek” – mondta Moore.

Ebben a gyorsan változó digitális világban azonban a rendőri erők egyre modernebb eszközöket vetnek be annak érdekében, hogy felderítsék a digitális bűncselekményeket, kezdve a bizonyítékok felkutatásával egészen a digitális vagyontárgyak lefoglalásáig.”

Az elkobzás csábító jutalommal is járhat a bűncselekményekből származó jövedelemről szóló törvény bevezetése óta. Ugyanis ennek értelmében a rendőrségi szerv kérheti, hogy a lefoglalt javak felét megtarthassa, míg a másik fele pedig a belügyminisztériumhoz kerül. Ez digitális valuták esetében rendkívül vonzó motiváció lehet.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

Az NFT-k 2021-ben hatalmas népszerűségnek örvendtek és hihetetlen gyorsasággal váltak trenddé a nagyvállalatok illetve a nyilvánosság körében egyaránt. A DappRadar adatai szerint az NFT-k kereskedési volumene 2021-ben elérte a 22 milliárd dollárt. 

A valaha kibocsátott 100 legnagyobb NFT piaci tőkealapja – tehát az együttes értékük mérőszáma – 16,7 milliárd dollár volt. A népszerűség és a felhasználási területek növekedésével a jogalkotói szabályozás is napjaink egyik fő témájává vált. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka