BTC mellett az altcoin piac is dübörög idén

Szerző: | febr 5, 2020 | Árfolyam elemzés

Pár hete elkezdtünk felhívni a figyelmet az altcoin piac nyújtotta potenciálra. Párhuzamosan az idei Bitcoin emelkedéssel, az altok sem nyújtanak csalódást. Pozitív tehát eddig az idei év. Most ismét alt teljesítményekkel szemezgetünk. 

 

Növekvő altcoin piaci dominancia

Érezhető volt valamekkora pattanás az alt piactól, több jel is utalt erre. Nagy vásárlói volume ugrott be a piacukra, amivel az addig igen stagnáló, és mélyen lévő altcoin piacot szép százalékok formájában meg lehetett ugrasztani.  

Többen is szép emelkedésekkel jelentkeztek az évben. Pozitívum, hogy kis és nagy piaci kapitalizációval rendelkezdő nevek is kiugró teljesítményekkel tudtak jelentkezni az altcoin piacról. Gondoljunk csak az ETC, vagy a DASH idei menetelésére, vagy a kisebb kapitalizációval rendelkező nevek közül az ICX, vagy éppen a WAN áremelkedéseire. Az utóbbi, igen hosszú időszakban nem ez volt a megszokott. Az általános alt piaci down trend alatt, ritkán, maximum egy-két név tudott kiugró teljesítményt produkálni. Ehhez képest most egy nagyobb össznépi altcoin bummról beszélhetünk.
Ez meglátszik a piaci dominancia alakulásán is. Annak ellenére, hogy +30%-s emelkedéssel indított az évet a Bitcoin, egyelőre dominancia terén veri a királyt az altcoin piac. 

altcoin piac

altcoin piac dominancia vs Bitcoin dominancia

 

Trendfordító jelek

Erősödő tehát az altcoin piac. A növekvő dominancia mellett több bika jel is észrevehető a grafikonjaikon. A megjelenő nagy vásárlói volume/kereslet beáramlásán kívül, több grafikon is tudott heti ábrákon trendfordító jelekkel szolgálni. Minél nagyobb időtávokon vizsgáljuk a grafikonokat, azok annál erősebb jelzéseket adnak, így a heti grafikonok jelzéseit illik komolyan venni. 

 • Csökkenő trendvonal áttörése
 • Dupla alj nyakvonal áttörése
 • Eső ék áttörése
 • Fordított váll fej nyakvonal áttörése

A fentiek általánosságban véve trendfordító jeleknek számítanak. Több grafikon is hozza ezeket a szignálokat. A szemléltetés kedvéért Ethereum, Monero és EOS grafikonon mutatom be egyesek teljesülését.  
Pozitív tehát eddig az év. Ritka esemény, hogy BTC mellett az alt piacnak is jut tér emelkedéseket produkálni. Érdemes továbbra is rajta tartani a fókuszt a kriptovaluták 2020-s mozgásán. 

ETH- BTC 1w, XMR-BTC 1w, EOS-BTC 1w

ETH- BTC 1w, XMR-BTC 1w, EOS-BTC 1w

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
 3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
 4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
 5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
 6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.