Így vásárold meg első Bitcoinodat Coinbase segítségével

Szerző: | jún 30, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta, Kriptovaluta tőzsde

Végig vezetünk lépésről lépére, hogy hogyan tudsz számlát nyitni és Bitcoint vásárolni a Coinbase segítségével. Regisztráció, vásárlás, utalás lépései. 🧐

A bitcoin és egyéb kriptovaluták vásárlására rengeteg módszer létezik, ezek közül egyet, talán a legegyszerűbbet és legbiztonságosabbat mutatnám most be nektek. Nem a legolcsóbb de az egyik legbiztosabb lehetőség! A Coinbase nevű tőzsde már közel 20 millió regisztrált felhasználóval és stabil, biztonságos háttérrel rendelkezik. 

 

Coinbase regisztráció lépésről lépésre

A hackerek és a gyakran felbukkanó kamu oldalak miatt fontos, hogy mindig pontosan ellenőrizzük a beírt weboldalt vagy saját link alapján érjük el az adott tőzsdék honlapját. Meghívó a regisztrációhoz: https://www.coinbase.com/join/honti_9 Amennyiben ezen a linken keresztül regisztrálsz 10$ bónuszt kapsz az első (min. 100$-os) befizetésedre!

Ha úgy döntesz, hogy nem a feljebb említett hivatkozáson keresztül regisztrálsz, akkor látogasd meg a hivatalos weboldalt, majd kattints a “Sign Up” -ra. Link: https://www.coinbase.com

Coinbase regisztráció 1. lépés: Add meg személyes adataidat:

Coinbase regisztráció 2. lépés: Fogadd el az EU-s általános adatvédelmi rendeletet (GDRP). Katt a “Next”-re.

Coinbase regisztráció 3. lépés: Fogadd el az adatvédelmi irányelveket.

 

Coinbase regisztráció 4. lépés: Szeretnél hírleveleket kapni a Coinbase legújabb szolgáltatásairól és különleges ajánlatairól? Ha igen, katt a “Yes” -re, különben a “No” -ra.

 

Coinbase regisztráció 5. lépés: E-mail címed hitelesítése. Ezután a megadott email címre üzenetet kapunk, ahol hitelesítenünk kell az email fiókunkat, katt a “Verify Email Address” gombra.

 

Coinbase regisztráció 6. lépés: Az e-mail címünk sikeres hitelesítése után, szükséges hitelesíteni a telefonszámot is. A két lépéses hitelesítésnek ( 2FA ) köszönhetően a bejelentkezéshez szükségünk lesz az email címre, jelszóra és a telefon által generált egyedi azonosítóra. Erre azért van szükség, hogy a legnagyobb biztonságban tudhassuk a számlánkat. Gyakorlatilag a jelszó és az email cím birtokában sem képesek még feltörni a fiókunkat, mert szükség van a telefonunkra is a bejelentkezéshez!  

Kiválasztjuk az adott országot, majd megadjuk a telefonszámot, és rákattintunk a “Send code” gombra.

Magyarország – Hungary (+36)

 

Coinbase regisztráció 7. lépés: Visszaigazolás képen kapunk egy SMS-t, amely tartalmazni fog egy 7 számjegyű kódot. Ezt a kódot az üres mezőbe kell beírni, majd katt a “Submit” gombra.

Resend text message – kód újraküldése

Ha ezzel megvagyunk kész is a Coinbase fiókunk! Betudunk lépni az email címmel, jelszóval és a telefon által generált kóddal! A vásárláshoz viszont szükségünk van még a személyazonosságunk hitelesítésére, a bankszámlánkkal való összekapcsolásra és a Coinbase számlánk Euróval való feltöltésére!

 

Személye azonosságunk hitelesítése Coinbasen

(Ha az alábbi oldalt “Verify your identity” nem látnánk, akkor menjünk Dashboardon belül vagy a Settings-Limits-Submit ID -re kattintva és lejjebb görgetve szükséges igazolnunk a személyazonosságunkat, valamint megadni a hagyományos bankszámlaszámunkat.)

1. lépés: Add meg személyes adataidat.

Date of Birth – születési dátum (hó/nap/év) Street Address – pontos címed (házszám, út / település / irányítószám / ország)

1A Kérdés: Mire szeretnéd a Coinbase oldalát használni? (Investing – befektetés / Trading / Trading On Other Exchanges – tradingelésre másik váltókon / Online Purchases – online vásárlásokra / Online Payments – online fizetésekre / Business – üzletekre)

1B Kérdés: Mi a tőkéd forrása? (szakmai / befektetés / örökség / bányászat)

1C Kérdés: A foglalkoztatás jellege? (alkalmazott / munkanélküli / nyugdíjas / tanuló / egyéni vállalkozó)

Amennyiben minden adatot megadtál, katt a “Continue” gombra.

 

2. lépés: válaszd ki a hitelesíté típusát.

Passport – útlevéllel / Driver’s License – jogosítvánnyal / National ID card – személyi igazolvány

 

3. lépés: válaszd ki a feltöltés típusát.

Ezután szükséges lefotózni, majd feltölteni a kiválasztott hivatalos dokumentumot. (Választhatunk , hogy feltöltjük a számítógéptről vagy lefotózzuk a laptopunk webkamerája vagy a mobiltelefonunk segítségével).

Webcam – webkamera / Mobil camera – mobiltelefon / File Upload – felltöltés

Ajánlatos a klasszikus feltöltést választani, ahol a már lefotozótt dokumentumokat (pl. a személyazonosító igazolvány elejét, valamint a hátsó oldalát is) az “Drag and Drop or click to upload” gombra kattintva kikereshetjük és feltölthetjük. Fontos, hogy a fotó jó minőségű legyen! Ezután kattintsunk az “Upload” gombra.

 

Ezután hitelesítik a fiókunkat, sokszor 15 percen belül. Olykor viszont a hitelesítés több óráig is eltarthat! Ha minden rendben, az alábbi ablak fog felugrani, a következő szöveggel: “You’re verified!” 

 

4. lépés: folytassuk a bankszámlánk hitelesítésével

Kattintsunk a “Set up bank card” gombra vagy visszatérve a főoldalra kattintsunk a jobb felső sarokban az ikonra, majd a “Settings” gombra! Ezután a felső fülön menjünk a Payment Methods -ra, majd ott katt a “Add a payment methode” gombra.

Válassz egy befizetési módot. Euro Bank Account – bankszámlaszám / Credit vagy Debit Card – dombornyomott kártya

Bank Account lehetőségnél internetbankingen keresztül tudjuk elküldeni a pénzt. Csak a SEPA fizetési mód van elfogadva. Itt most a dombornyomott kártyánk adatainak megadásával folytatjuk. Ha a bankod adatait szeretnéd megadni, akkor most ugorj az útmutatónk 3. részére. 
 

Name on card – a kártyán szereplő név (tulajdonos) Card number – kártyaszám Expiration – kártya lejárati dátuma (hó/év) CVC – CVC kód Postal code – irányítószám

 

Ha megvagy, katt az “Add card” gombra. 

5. lépés: ha a jövőben szeretnél majd kriptovalutát küldeni, akkor katt a “Yes, transfer crypto” gombra. Ha egyenlőre nem, akkor “Skip for now” gombra.

 

6. lépés: a coinbase újra felhívja a figyelmed, hogy ha rossz címet adsz meg kriptovaluta küldésénél, akkor a küldött összeg elveszik. Ezt tudomásul veszed? Katt az “I understand” gombra. 

Rendben, végeztünk a Coinbase regisztrációval, hitelesítettük a személyazonosságodat és egy befizetési módot is sikeresen hozzáadtunk. A következő részben megnézzük, hogyan tudsz magadnak kriptovalutát vásárolni és azt elküldeni. 

 

Coinbase számlánk feltöltése Euróval (Deposit)

Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a saját bankszámlánkról egy egyszerű SEPA utalást kell végrehajtanunk, ekkor megjelenik a Coinbase számlánkon az elutalt összeg Euróban. Ebből tetszés szerint válthatunk, amennyit és amikor akarjuk kriptovalutába oda és vissza. ( Nem szükséges, hogy Euróval rendelkezzünk az átutaláshoz! A SEPA utalásnál a rendszer autómatikusan átváltja nekünk a hagyományos forint számlánkról.)

Befizetéshez banki átutaláson keresztül (vagy a banki adataid megadásához) menj a főoldalon a “buy crypto” gombra VAGY fenti menüben katt a “Portfolio”-ra és ott válaszd ki az eurót, majd a megjelnő oldalon “Deposit”. Ezután – ha még nem tetted meg – katt a “add a payment methode”-ra, majd az “Euro Bank Account” gombra. Ekkor ez az ablak fog fogadni.  

1. lépés: Add meg az adatokat! Bankod nevét, számlatulajdonos nevét és a befizetés összegét. 

2. lépés: Ekkor kapunk egy egyedi Referencia számot ( Lásd Reference Number ), ezt a referencia számot muszáj megadnunk a SEPA utalás esetén!!! Fontos, hogy ezt a kódot pontosan mentsük el vagy másoljuk át a SEPA banki átutalásunkhoz, a rendszer ez alapján tudja hozzánk társítani az adott átutalást!

3. lépés:  Utalás.

Recipient Name – Kedvezményezett neve Bank Address – Kedvezményezett címe Recipient’s IBAN – Kedvezményezett számlaszáma IBAN formátumban Bank Country – Kedvezményezett országkódja (EE – Észtország) Amount – Átutalás összege

Ezután be kell lépnünk a hagyományos bankszámlafiókunkra, kiválasztani az utalás, majd SEPA átutalás pontot. Ott add meg azokat az adatokat, amiket a megjelenő ablakban látsz (a fenti képhez hasonlóan). 

Kedvezményezett típusa legyen: Magánszemély és a Kedvezményezett azonosítója: A korábban kapott Referencia szám!

Ha megtörtént az utalásunk, visszalépünk a Coinbase oldalára majd az előző ablakban rákattintunk az “I have sent the funds” gombra.

Ezután nincs más dolgunk, mint megvárni amíg feldolgozza a bank az utalásunkat és megjelenik az átutalt Euró a Coinbase számlánkon, ez kb 1-2 munkanapot vesz igénybe. Ha megérkezett az utalásunk akkor arról emailt kapunk a megjelölt email címünkre, majd az az Accounts, EUR Walletben jelenik meg.

A következő részben megnézzük, hogyan tudunk Bitcoint vásárolni és azt továbbküldeni. 

 

Digitális valuta vásárlása Coinbase segítségével (Bitcoin vásárlás)

Ha sikeresen feltöltöttük az EUR tárcánkat a Coinbasen, akkor a Bitcoin, Ethereum, Litecoin stb. vásárlásához kattintsunk a Coinbase főlapján a felső sáv “Portfolio” gombjára.

Ezután a megjelenő ablakban a következő dolgokat kell beállítsd:

1) Menj a “Buy” (vásárlás) fülre.

2) Válaszd ki a vásárolni kívánt digitális pénznem típusát (esetünkben Bitcoint).

3) Ad meg a vásárolni kívánt mennyiséget.

4) Válaszd ki azt a pénztárcát, amibe majd a pénzt be szeretnéd helyezni.

5) Válaszd ki a kívánt fizetési módot.

6) Végül kattints a “Buy…” (vásárlás) gombra.

Buy ( Vétel ) / Sell (Eladás). Bitcoin / BitcoinCash / Ethereum / Litecoin kiválasztása (Amit vásárolni szeretnél). Fizetési módszer kiválasztása. Vásárolandó EUR összeg megadása.

Ezzel sikeresen megvásároltad első digitális valutádat! Gratulálunk!

Ezután megtörténik a tranzakció, majd a vásárolt digitális valuta a “Portfolio” fülön lévő megfelelő tárcánkba kerül. ( Bitcoin- Bitcoin wallet, Ethereum- Ethereum wallet stb. )

Ezt gyakorlatilag az előző módszer segítségével bármikor tetszés szerint visszaválthatjuk Euróra, vagy akár másik digitális valutákra is. Viszont a Coinbase tőzsde a viszonylag magas tranzakciós díjai miatt „day tradelésre” nem ajánlott, arra más tőzsdék alkalmasabbak.

Megjegyzés: így minimum 2 euró vagy 2$ értékben vásárolhatsz magadnak kriptovalutát.

 

Szeretnél belevágni a Bitcoin kereskedésbe, érdekelnek a kriptovaluták, de félsz egyedül belekezdeni? Rendelkezel már digitális valutával, de a szakmai tudásodon szeretnél csiszolni a nagyobb profit érdekében? Egyedi problémáddal kérnél segítséget egy szakértőtől? Akkor jó helyen jársz! Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! ➡️ Bitcoin és kriptovaluta konzultáció

 

Digitális valuta küldése Coinbase fiókunkból

Digitális valuták küldésére szintén a “Portfolio” fülön van lehetőségünk, legördítünk a küldendő digitális valuta tárcájához ( BTC wallet, Ethereum wallet stb. ), majd rákattintunk a nevére. Ezután ezt fogjuk látni:

Ezután a következő ablakot kell kitöltsük, természetesen a többi digitális valutánál is ugyanez a módszer, csak a tárca címe más.

1) Legyen a “Send” fül aktív.

2) Írjuk be a küldeni kívánt digitális valuta értéket.

3) A “To” résznél írjuk be a fogadó Bitcoin tárca címét (Bitcoinnál BTC tárca stb…)

4) “Note” írhatunk megjegyzést, de ezt üresen is hagyhatjuk. (Opcionális pl azonosító, e-mail cím stb.)

Ezután katt a “Send” gombra. Majd a tranzakció hitelesítéséhez meg kell adjuk a kétlépéses hitelesítésünk kódját. Erre azért van szükség, hogy a telefonunk nélkül az esetleges hackerek ne legyenek képesek tranzakciót végrehajtani. Adjuk meg a mobilunkra érkező Sms token által generált egyedi számot, vagy Google Authenticatort is be lehet állítani a Settings-Security fülön. Ha megadtuk a kódot katt a Confirm gomra.

Ezzel sikeresen elutaltuk első digitális valutánkat egy Coinbase tárcáról egy tetszőleges másik tárcára! Az utalásról ezután értesítést is kapunk az email címünkre.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Gyűjts passzív jövedelmet a Binance hitelezés segítségével
  3. Bitcoin vásárlás jöhet a Paypal 300 millió felhasználójához
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.