Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluta tippek - Miket kell tudnom kezdő kriptosként?

Kriptovaluta tippek - Miket kell tudnom kezdő kriptosként?

Mai cikkünkben kriptovaluta tippek a célkeresztben. Összeszedem azokat a praktikákat amelyek rendkívül fontosak és hasznosak abban az esetben, ha csak most ismerkedünk a kriptovalutákkal. Sok kezdő kripto tippről már született bővebb cikk a falka oldalán, most igyekszünk mindet egy tető alá hozni. A teljes értelmezéshez érdemes foglalkozni a linkelt oldalakkal is. 

 

Biztonság mindenek felett

Miután sikeresen létrehoztunk egy felhasználói fiókot az ismertebb, nagyobb volumenű tőzsdék egyikén, akár Binance-n, Coinbase-n, vagy Kraken-en, az első és legfontosabb dolog a kriptovaluta tippek közül, hogy törődjünk fiókunk biztonságával. Ehhez kell létrehoznunk egy 2FA-t, azaz egy kétlépcsős azonosítást. De, hogy mi is ez a kétfaktoros hitelesítés? A kétfaktoros hitelesítés két független komponensből álló folyamat. A 2FA jelszó növel a hitelesítési biztonságon és megnehezíti a személyazonosság lopását a klasszikus bejelentkezési eljárásokhoz képest és így megakadályozza az identitásunk eltulajdonítását. A 2FA-nál történő regisztráció során mindkét tényezőnek jelen kell lennie és helyesnek kell lennie. Ha egy tényező hibás vagy hiányzik, a felhasználót nem lehet hitelesíteni, és a hozzáférés blokkolva lesz. 

kriptovaluta tippek

 

Technikai analízis a kriptovaluta mozgásának kiismeréséhez

Ha megvolt a regisztrációnk a tőzsdén és a kétlépcsős azonosítást is elvégeztük, akkor jöhet a következő lépés, ami nem más, mint, hogy képbe kerüljünk a kriptovaluta párok mozgását leíró grafikonokkal, illetve megismerkedjünk a kripto világot körülvevő hírekkel. A grafikonok értő vizsgálatához elengedhetetlen kellék, hogy ismerjük az alakzatokat és különböző indikátorokat, tehát a technikai analízis eszköztárát. De mi is az a technikai analízis?

kriptovaluta tippek

A technikai analízis (TA) egyfajta elemzés, amelynek célja a jövőbeli piaci magatartás előrejelzése, a korábbi ármozgások és mennyiségi adatok alapján. A TA megközelítést széles körben alkalmazzák a hagyományos pénzügyi piacok részvényeire, valamint egyéb eszközeire, és ezek az elemzés fajták a kriptovaluta piacon történő kereskedésekre ugyanúgy vonatkoznak. A Fundamental Analysisel szemben, amely a fundamentális alapokat veszi figyelemben egy adott coin értékének meghatározása során, a TA szigorúan a múltbeli ármozgásokra összpontosít. A TA-nak is megvannak a maga szabályai, amikkel jobb felvértezni magad, mielőtt belekezdesz. 

Olyan tőzsdéken, mint például a Binance, magad is készíthetsz elemzést a a valuta párokról a platformon keresztül, de komolyabb elemzések elkészítésére a kripto világban a Tradingview oldal számít népszerűnek. Szintén népszerű oldal más jellegű grafikonok, piaci kapitalizációk, piaci dominanciák alakulásának elemzésére a cointrader.pro oldal.

 

Kriptovaluta tippek a social median keresztül

A kripto közösségnek van egy óriási játszótere, ami nem más mint a Twitter. Sajnos hazánkban nem annyira elterjedt a Twitter, inkább az USA-ban használják nagyon sokan. Ha még nincs Twitter fiókod akkor feltétlen ajánlom, hogy csinálj egyet, ugyanis olyan inside infokat lehet megtudni néhány projektel kapcsolatban, amelyek elengedhetetlenek ha esetlegesen hosszú távon akarsz befektetni egy-egy projektbe, valamint sokkal gyorsabban terjednek az információk, mintha különböző hírportálokat bújna az ember. Az se gond ha nem tudod, hogy kiket kövess be. Ha megnézed kiket követ a Cryptofalka akkor bőven tudsz mazsolázni, hogy milyen emberek, projektek érdekelnek téged. A Falka fiókja itt érhető el.

Social media

Twitter-nek azért van egy árnyoldala is. Nagyon-nagyon sok scam információ terjed ezen a platformon keresztül. Találkoztam már olyan beágyazott videóval ahol a Binance CEO-ja, CZ-nek az egyik live videóját loopolták be, majd a szalag címbe volt írva, hogy Binance 1000 BTC Giveaway. Ha legörgettem akkor pedig azt írták, hogyha utalunk egy bizonyos címre 0.2 BTC-t, akkor 10 db Bitcoint kapunk vissza. Természetesen ezek minden esetben átverések. Egy tőzsde, egy nagyobb név a kriptovaluta világban, sosem fog tőled Bitcoint kérni. Nagyon sok fake profil van, akik hamisított képekkel próbálnak privát csoportokat létrehozni, amik csak a lehúzásra mennek. Pl.: szerkesztenek egy képet, hogy 10-ből 9 sikeres trade-je volt, amelyek egyenként 50% körül hozamot hoztak, majd ezeket megosztva próbálják a privát csoportjukba az embereket beinvitálni. 

Kriptovaluta tippek Twitter-hez

Hírek

Cointelegraph
Coindesk

Elemzők/kereskedők


Node Investor
CryptoUB  

Tőzsde


Binance

Bányászat:


Boxmining

 

Hiteles kriptovaluta hírportálok

Ahhoz, hogy gyorsan tájékozódni tudjunk a kriptovaluták helyzetéről, sajnos elengedhetetlen az angol nyelv ismerete. Az egyik legjobb külföldi oldal amely 0-24-ben a kriptovaluta hírekkel foglalkozik az a http://cointelegraph.com. Számos cikket közölnek nap mint nap a piaccal kapcsolatos hírekről. Legyen szó elemzésről, vagy vezető friss információról. Úgy gondolom, hogy a külföldi oldalak közül ők azok akik a legmagasabb szintet képviselik, nem véletlen a havi több mint 8 és fél milliós weboldal látogatottság. A másik külföldi oldal akit ajánlani tudok az pedig a http://coindesk.com. Mindkettőt kellő bizalommal merem ajánlani habár előbbit gyakrabban böngészem. 

 

news

A borítókép, illetve a cikkekben szereplő képek tulajdonosa a http://cointelegraph.com

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.60% $63,293.2
Ethereum ETH -2.06% $3,093.05
BNB BNB -3.06% $551.69
Solana SOL -9.22% $137.96
XRP XRP -1.90% $0.4965
Dogecoin DOGE -0.83% $0.1615
Cardano ADA -2.47% $0.4596
Litecoin LTC -2.58% $78
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!