Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Gyűjts passzív jövedelmet a Binance hitelezés segítségével

Gyűjts passzív jövedelmet a Binance hitelezés segítségével

Akár kereskedő, akár befektető vagy, a Binance hitelezés segítségével szert tehetsz némi passzív jövedelemre a tőzsdén tárolt kriptopénzed után. Ennek legnagyobb előnye, hogy a piac alakulásától függetlenül könyvelhetünk el bizonyos százalékú jutalékot a kölcsönzésre felajánlott kriptopénzünkért cserében. 💪

 

Mi a Binance hitelezés és hogyan működik?

A válasz nagyon egyszerű. A platformon tárolt tőkéd felajánlhatod a tőkeáttéttel kereskedők rendelkezésére, aminek használatáért cserébe ők kamatot fognak fizetni. A Binance platformon a kölcsönözhető eszközök széles palettájából válogathatunk, és a lista folyamatosan bővül. Csak hogy néhányat említsünk, ezek közé tartozik például a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance USD (BUSD), Tether (USDT).

Két féle hitelezési lehetőségünk van: fix vagy rugalmas letét formájában. Fix letét esetében a felajánlott tőkéd zárul egy előre meghatározott időtartamra, előre meghatározott kamatlábbal. Ezzel ellentétben a rugalmas letétnél bármikor lehetőségünk van a letétbe helyezett összeg visszavonására, valamint a kamatláb változik a lekötés ideje során. Mivel a rugalmas letét esetében bármikor hozzáférünk a tőkénkhez, így értelemszerűen a cserébe felkínált kamatláb is kisebb.

Rugalmas letét esetén a hozam naponta kerül elszámolásra, fix lekötés esetén pedig a lekötés időtartamának lejártakor kapjuk meg a letétünk utáni jövedelmet.

 

Hogyan használjuk a Binance hitelezést?

A következő lépéseben bemutatjuk a kölcsönzés menetét a Binance platformon:

 • Lépj be a Binance felhasználói fiókodba. Ha még nincs felhasználód pár perc alatt létre is hozhatsz egyet erre a linkre kattintva.
 • A fenti sávban az egérnyilacskát a Finance menüpont felett tartva legördül egy menüsor. Innen kiválasztjuk a Savings menüpontot

 • A megjelenő oldalon felül kiválasztjuk, hogy milyen típusú hitelezést szeretnénk, rugalmas vagy fix lehetőségek közül (Flexible Savings vagy Locked Savings).

 • Kiválasztjuk a kölcsönözni kívánt eszközt, majd a Transfer gombra kattintva megjelenik egy ablak, ahol megadjuk a kölcsönözni kívánt mennyiséget. 

 • A mennyiség megadása után elfogadjuk a szerződési feltételeket, majd a Transfer confirmed gombra kattintva utaljuk a tőkénket a hitelezési felületre.

 

Binance hitelezés fix letéttel

Ez az opció inkább hosszabb távú befektetéseknél lehet előnyös, hiszen, ha valaki hosszabb távra vásárol, mindenképp jól jön a befektetett pénze utáni kamat. Itt megjegyzendő, hogy ha fix letéttel kötjük le a pénzünket, ahhoz nem lesz hozzáférésünk az előre meghatározott időtartam lejárta előtt. Ugyanakkor, ha feltétlenül szükségünk van a lekötött pénzünkre, egy bizonyos részét rugalmas letétbe transzferálhatjuk.

A fix letétes termékek lekötése úgynevezett lot-okban történik. Ezek a „csomagok” előre meghatározott összegek, előre meghatározott kamatlábbal. A lejárati periódus 7-től 90 napig terjed.  

Magyarázat:

 • Annualized Interest Rate – az éves kamat százalékban
 • Activity duration – a tőke lekötésének időtartama
 • Lot size – a mennyiség, amelyet egy csomag tartalmaz. Például 1 lot = 100 BUSD.
 • Maximum subscription – a maximális mennyiség, amelyet egy személy leköthet az adott termékből
 • Value date – a dátum amelytől kezdve a jutalékot kapjuk
 • Redemtion date – a visszaváltás dátuma

 

Rugalmas letétek

Itt fontos megjegyezni, hogy a rugalmas letétek is zárulnak a letétbe helyezés napjára. Ez azt jelenti, hogy az adott napra nem számolódik kamat utánuk, ugyanakkor legkorábban a következő napon vonhatók vissza. A jegyzést követő naptól kamatozik és ezen a napon is szabadul fel a tőke. Ettől kezdve bármelyik pillanatban visszaváltható.

Visszaváltáskor lehetőség van standard (standard redemtion) vagy gyors (fast redemption) visszaváltásra. Előbbi esetében várni kell a következő napig a tőke felszabadítására, viszont előnye, hogy a visszaváltást kérelmező napra is számolódik kamat. Gyors visszaváltásnál a tőkénk azonnal a rendelkezésünkre áll, azonban az adott napra nem jár jutalék.

A rugalmas letétek esetében a kamat naponta kiosztásra kerül. Itt megjegyzendő, hogy nem helyezhetők a termékek rugalmas letétbe a 23:50-00:10 UTC időintervallumban, ugyanis ekkor történik a kvóták frissítése. Továbbá, ha a napi kvóta egy adott termékre már betelt, a legjobb megoldás a következő nap minél korábbi szakaszában próbálkozni.

A cikk pillanatában jelenleg 24 féle kriptovalutát tudunk ilyen módon lekötni, ezek a következők: BUSD, USDT, BTC, ADA, ATOM, BAT, BCH, BNB, DASH, EOS, ETC, ETH, IOST, IOTA, KAVA, LINK, LTC, NEO, ONT, TRX, XLM, XMR, XRP, ZEC.

 

Binance hitelezés összefoglalva

A Binance hitelezés az egyik legegyszerűbb módja a tőzsdén tartott kriptopénzünk utáni passzív jövedelemnek. A tőzsde által kínált lehetőségek átfogóak a támogatott eszközöket és a lekötésre szánt időtartamot illetően.  Lehetőségünk van rövidebb-hosszabb időre lekötni a pénzünket, illetve rugalmas letétezést is eszközölhetünk. Ez utóbbi esetben a lekötött pénzünkhöz bármikor hozzáférünk, ha szükségünk lenne rá. 

- Lénárd

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
 2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
 3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
 4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
 5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
 6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
 7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.66% $66,609.46
Ethereum ETH 1.58% $3,618.88
BNB BNB 0.40% $609.81
Solana SOL 3.86% $150.93
XRP XRP -0.06% $0.4883
Dogecoin DOGE 0.30% $0.1369
Cardano ADA 0.64% $0.416
Litecoin LTC -0.27% $78.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!