Csökkent a Tether piaci részesedése

Szerző: | jún 20, 2022 | Kriptovaluta

A befektetők menekülnek a Tether (USDT) elől, a stabilcoin óriás ennek eredményeként jelentős piaci részesedést veszített a piaci korrekciók közepette.

 

 

Csökkent a Tether (USDT) népszerűsége

A Tether jelenleg 68 milliárd dolláros piaci kapitalizációt birtokol. Ez az érték tavaly október óta a legalacsonyabb, a közelmúltban megállapított 83 milliárd dolláros minden idők legmagasabb értékhez képest.
 
Stabilcoinok I Cryptofalka

Forrás: developers.rsk.co

 
A CoinGecko adatai szerint csak június 14-e óta mintegy 4 milliárd dollárt veszített. A TerraUST összeomlása arra késztette a piaci szereplőket, hogy más digitális eszközökben keressenek menedéket, amelyek 1:1 kötődnek az USD-hez. Ennek eredménye ingadozásra késztette a kriptopénzeket és a stabilcoinokat, amely során az USDT rövid időre elvesztette dollárparitását, és 95 centre zuhant. Bár gyorsan sikerült újra rögzítenie a dollárhoz, a halál spirál félelme miatt sok befektető elpártolt az USDT-től és a rivális USDC-hez vándorolt.
 
A mérések során kiderült, hogy az USDT csökkenő piaci kapitalizációjával ellentétben a Circle zászlóshajója, az USDC, továbbra is emelkedő pályát követett. A március első hetében bekövetkezett csúcsot követően az USDC piaci kapitalizációja gyorsan visszapattant május közepén.
 
Ugyanebben az időben a Binance USD-nél (BUSD) egy kisebb, de jelentős visszapattanás volt érzékelhető. A TerraUSD megszűnésével a három legnagyobb stabil érmének – a Tethernek, az USD Coinnak és a Binance USD-nek – sikerült megtartania pozícióját a legjobb tíz ranglistán. A Tether szűkülő piaci kapitalizációja napokkal azután történt, hogy cáfolnia kellett azokat a pletykákat, amelyek szerint a stabilcoint nagyrészt kínai és ázsiai kereskedelmi papírok támogatják. A kriptohitelezési platformot, a Celsius-t érintő közelmúltbeli eseményekkel kapcsolatban a stabilcoin kibocsátó közölte:
„A Celsius pozíciót felszámolták, a Tether vesztesége nélkül. A Tether Celsius hitelezési tevékenysége (mint bármely más hitelfelvevő esetében) mindig is túlfedezet volt. A Tether jelenleg nulla Celsius-kitettséggel rendelkezik, eltekintve egy kis befektetéstől, amelyet a Tether részvényeiből hajtanak végre a társaságban. A Tether tudatában van más pletykáknak, amelyek azt sugallják, hogy hitelezési kitettsége van a Three Arrows Capitalnak – ez ismét kategorikusan hamis.” 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Csökkent a teljes stabilcoin gazdaság értéke

A történelem során először a teljes stabilcoin kínálat összességében meredeken csökkent 2022 második negyedévében (az UST kivételével). Lucas Nuzzi, a CoinMetrics kutatás-fejlesztési vezetője felfedte, hogy a stabilcoin beváltások nagymértékben megnövekedtek a rövid távú likviditás és a fizetésképtelenséggel kapcsolatos aggodalmak miatt.
 
Az összes központosított kibocsátó közül a Tethernél történt a legtöbb visszaváltás, mintegy 7 milliárdot törölve ki kínálatából az elmúlt hónapban, miközben a befektetők megpróbáltak kivonulni a piacról és elkerülni a további károkat. Mindazonáltal az összes nem stabilcoin kriptoeszköz gyorsan csökkenő ára azt jelenti, hogy a stabilcoinok piaci kapitalizációja és elhelyezése nőtt. A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy négy ilyen digitális eszköz van a 10 legnagyobb kriptovaluta között, és az ötödik is közel áll a betöréshez.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.